saknade ponnyn

Uppdateringen kommer ligga lågt denna vecka, kunde inte ta Parodie på torsdag så kommer bara vara i stallet på söndag denna vecka. Men nästa vecka blir det förmodligen lite mer dagar, 2 stycken åtminstone! Kan uppdatera om annat också om ni vill ha något att läsa, lägga upp gamla vs nya bilder på Tinus, komma med åsikter om tävlingsryttare/hästar/hantering/grenar+ massa andra grejer inom hästsporten, berätta mer om mig själv.. you name it! Men då vill jag ha lite kommentarer så jag ser om folk är intresserade eller inte. Annars så blir Sofia forever alone ett tag på bloggen haha!

gonna miss you


Har inte varit i stallet idag eller något sånt, inget hästrelaterat alls! Lär inte bli så mycket i veckan heller för min del, eller ah inte så mycket alls över huvudtaget... Men vill ni att jag ska skriva om nått speciellt? Kommentera!

You make my heart skip a beat


Dagens fotopasS!

Hejhej!
Inte ridit idag, utan var bara med i stallet för att fota Nathalie och Julle när de busade på båtis. Dock vart det inte så många bilder då de red i kanske 20 min. Sen fick Parris damp och reste sig hemåt... Går lixom inte att göra NÅGOT när hon gör så, kan inte ens leda stoet... Dumheter. Tur att hon är söt ♥





sorry guys

Jag vet att jag hade lovat er uppdatering idag eftersom att jag skulle ut och rida Parodie men sen fick jag hur mycket läxor som helst i skolan så jag hinner helt enkelt inte ut idag, tyvärr. Och imorgon så ska Tinus klippas och eftersom att han behöver drogas ner helt och hållet så kommer jag inte kunna rida då. Så nästa gång jag har häst är på torsdag då jag har Parodie och söndag har jag Tinus. Men torsdag följer nog Anko med ut och fotar så då blir det nog ett roligt inlägg. Tills dess får ni klara er på antingen bara Sofias inlägg eller om jag har tid över till att skriva något hästrelaterat :)

häst igen

Nu kommer nog uppdateringen bli lite bättre från min sida, har häst både imorgon och på tisdag. Har Parodie imorgon och Tinus på tisdag, ska dock ut ganska sent båda dagarna så det lär nog inte bli några bilder tyvärr. Men kanske kan göra en videoblogg medans jag rider om någon är intresserad av sånt?

Dagens jobb och ridpass!

Jobbade idag också, 7-12. Det var ganska slappt, mockade en HEL sida. Alltså hela Jubenita och Arkas sidan. Det är typ 14 boxar, typ hälften av alla haha! Det var jobbigt... Sen så tömde vi silon på kraft uppe i privat. Typ allt vi gjort, men det var tungt! Efter jag slutat hjälpte jag nybörjargruppen och knattegruppen med hästarna och sen åkte jag ner till Norra.

Tog in Malle och fixade honom, sen skrittade jag ut i 15 min. Red på banan i ca 30-35 min efteråt och han var rätt fin. Ganska spänd i traven, men i skritten var han kanonfin! Gjorde lite öppnor och slutor och det gick kanon! Sen skrittade jag av honom för hand. Duktig pojke!

Mockade igenom heela extraboxen (karantänboxen), alltså vände upp och ner på allt. Sen gjorde jag hö och hans kvällshink. Efter det brummade jag hem :)
Bild på Malle som Nora tog igår :)

Ligger lågt..

Sorry för att min uppdatering här suger men jag har knappt varit i stallet. Var ju där igår eftersom att jag fotade Sofia så var där då och chillade i några timmar i väntan på att hon skulle sluta jobba. Sen fotade jag henne och Ariel, det var jättekul eftersom lilla ponnyn var fin och så :) Längtar tills Tinus har tappat ett par kilon, musklat på sig och blivit rakad. Då ska det fotas galeeeeeet :D

bästa ponny








one question

Vill ni se flera bilder på mig och Ariel från idag?

Dagens skrittpass - Malle

När Ariel var klar skrittade jag Malle upp till masten, där travade jag lite på stigen och sen skrittade jag hem igen. Han var jätteduktig och mjuk i sidorna hela tiden, så himla kul att rida! :)
Udda bild på honom haha!

Dagens fotopass - Ariel

Sedan begav jag mig ner till Norra för att bli fotad med Ariel. Red en kortis på ängen vid travbanan och sen skrittade vi ner till vattnet. Ariel vart svettig eftersom det var så sjukt varmt, men hon var kalasfin hela tiden!!

Finaste ponnyn

Jobbat 8-14 idag!

Imorse så åkte jag upp till ridskolan vid kvart i åtta, börjar åtta. Bytte om och lite sånt, sen började jag ta ut hästar. Efter det mockade vi alla boxar, rätt tungt men det gick bra. Gjorde lite allt möjligt, får göra massa extra saker eftersom vi inte har nått att göra. Typ sopa, kratta, skura badkar, vattna stallgången, plocka högar, skrapa färg och lite sånt. Slutade vid två :)

Jessica när vi skurade badkaren i BJ hagen!

Hästig helg

Ingen stalluppdatering från någon utav oss idag, men imorgon händer det myycket. Eller iallafall för mig hehe.

Först jobbar jag på ridskolan mellan 8-14 och sen ska jag ner till norra tillsammans med Nora, för hon ska fota mig och Ariel. Sen har jag även Malle också i think? :)

Funkar inte att ladda upp bilder....

Svar till Ida och Johanna!

Fina bilder, gör ni designer?
Tack så mycket! Nja det gör vi inte, har inte den tiden...


Vem har gjort designen? Jättefin :D
Tack så mycket! Den har jag, Sofia gjort! :)

Bilder från idag!

FOTO: Maria




Dagens ridpass

Red bara ut idag, red till båtis med Nattis. Det är en av ridskolans sommarhagar som man får rida i och där finns det massa roliga terränghinder, dock så får jag ju inte hoppa honom något nu så det suger ju lite "/ Travade och galopperade lite där iallafall, bara lugnt och lite. Sen skrittade vi runt området och så hem igen. Var ute i kanske 30 minuter totalt, lilla hästen blev jättesvettig. Haha men solen låg ju på och med all hans björnpäls så blir han typ svettig bara av att gå in från hagen.. nästan iallafall haha! Stod och mös med honom en stund också, han är så underbar den där fina hästen. När han väl är kelig så är han verkligen underbar, ska försöka börja filma lite mer så att jag kan klippa ihop en fin film om honom sen som visar hans personlighet :')

Här är två bilder från dagen, ni behöver ju dock inte mobba min och
hästens outfit eller att han står fett framåttung på andra bilden.. tack ;)



Mera om ridpasset kommer!

Fick rida dressyr på Ariel idag för Nicole. Gick faktiskt riktigt bra! Men skriver mer sen och så ska jag försöka få ihop en film då Maria filmade lite :) Men bjussar på en bild sålänge!


lite planering

Imorgon har jag ju som sagt Tinus och har inte ridit ordentligt på ungefär 9 veckor, skrittat ut en gång och av bara det så fick jag träningsvärk haha! Så imorgon tänkte jag nog köra ett lite lugnare dressyrpass, beroende på hur han mår osv då han har fått lite skrapsår av förmodligen en spark på benet. Kommer även ha med mig kameran ut imorgon då jag måste ha med mig den till skolan (pluggar foto) så kanske kan be någon fota när jag rider om det är någon ute så sent som jag ska ut. Annars så tänkte jag fota lite bilder i hagen också så får ni se hur han ser ut just nu, har bara gamla bilder ftm så det kan ju vara intressant för er kanske. Har ingen aning haha! Fast han är kanske inte i sitt bästa skick just nu.. långhårig i både pälsen och manen, magen är nöjd efter betet och musklerna har han inte riktigt fått tillbaka ännu. Men söt är han ju iallafall :')


Svar till Thea

Bra att ni startat upp bloggen igen :) och apråpå riktig sport, så behöver man faktiskt klara att springa sju kilometer på 40 minuter om man ska vara i bra kondis för att klara en lb bana ;P

Svar: Haha jaha det visste jag inte, då skulle jag aldrig klara en LB bana HAHA! Sämst kondition i världen.. men av ridning får bygger man väl inte upp konditionen? Eller jag har ingen iallafall, bara några enstaka muskler haha! /Nora

Cosmopolitan hissar ridsporten

Idag har jag inte varit i stallet, dock så ligger jag just nu och läser tidningen Cosmopolitan och hittade en intressant grej.. På 5e plats i Cosmos High 5 lista så låg Ridsporten och såhär stod det:

Back in the saddle again
Kom ihåg var du läste det först: Vi spår en lysande framtid för de svenska stallen! Ridtjejerna är de nya it-girlsen - speciellt Monaco-kungligheten Charlotte Casiraghi som har fått en hel ridkollektion tillägnad sig av Gucci. Förutom att det är trevligt med en hobby är ridning grym träning. Alla som minns barndomens träningsvärk i låren kan intyga det.

Tyckte att det var lite kul att dom hissar ridsporten och faktiskt också erkänner att det är en riktig sport och träning som många annars nekar. För vi ridtjejer/killar vet att det krävs en hel del för att orka och kunna rida, det är ansträngande och inte allt för lätt att lära sig. Hoppas fler provar på det nu så att ridsporten både blir större och även mer accepterad som sport! Sen att folk kan få börja förstå sig på att ridning är som ett ordentligt träningspass skulle inte heller sitta fel :) Det var allt från mig idag, ska ut till hästen imorgon så då blir det mer uppdatering!
Vad skulle ni mer vilja läsa om?

gammal bild på lurven

Ska inte rida eller något idag, men ska därimot ut till stallet för att gå på ett möte. Idag har jag förövrigt börjat nya skolan, gick väll bra! Mer om det på min icke hästiga blogg! Finns som länkar!


Dagens springpass - Sofia

Kan passa på att berätta om "ridpasset" igår. Kan inte direkt rida, efter att ha kraschat med moppen. Så tömkörde en stund i ridhuset och Ariel var verkligen superfin!

I början stod hon emot lite, men såfort vi började trava så löste det sig. Gjorde allt möjligt, volter, serpentiner samt lite öppna/sluta. Hittade ett riktigt smart sätt att få henne att jobba ännu mera bakifrån också! Att öka på traven rätt mycket och sen samla ihop ganska kraftigt, shit va hon fick jobba då! Men hon skötte det galant och även galoppen i högervarv gick kanon! Duktiga ponnyn! Höll på i kanske 30 min med några skrittpauser, sen gick jag en sväng med henne ute och sen fixade jag henne innan jag gick ut i hagen med henne.


Sofia och Ariel

Som Nora sa så är vi tillbaka på denna blogg igen! Drar också en presentation om mig för er som inte känner mig.

Jag heter Sofia Nordin och jag är 16 år gammal, jag går första året (ska börja idag) på Thorén Business School, inriktning Sam-kommunikation, information och medier. Bor i Gustavsberg som ligger alldeles brevid Värmdö - där Nora bor. Ponnyn jag rider just nu heter Ariel, ett skimmelsto på ca 18 år som har många egna åsikter som saker och ting. Jag har ridit Ariel sedan vintern 2010, vilket gör det nästan 1½ år. Tillsammans har vi tränat och tävlat upp till LB med några placeringar, men har den senaste tiden blivit mest träning på hemmaplan, då mest från marken då jag haft problem med ländryggen lite till och från.

Ariel är en underbar ponny när man hittat henne, hon är inte den gosigaste eller så, men ibland släpper hon till och är jättegosig. I hanteringen är hon ganska okomplicerad, blir ibland lite taggad/stressad men det brukar gå bra. Har lite bråttom med allt också, allt ska gå såhääär fort! I ridningen är hon som hon är haha. Dressyren är inget hon gillar, gör nästan allt för att slippa. Ibland hittar man alla knappar och då är hon verkligen kanonfin! Hon blir dock väldigt lätt stressad och springer gärna ifrån arbetet. I hoppningen däremot är hon världens snällaste första hopponny! Hon gör nästan allt för ryttaren och älskar att hoppa. Jättelätt att rida på hinder och hoppar med fin teknik!

Hon är min medryttarponny och jag rider henne allt från 1-5 dagar i veckan. Beroende på hur mycket ägaren behöver hjälp osv.



Nora och Tinus

Då är vi tillbaka igen då, jag och Sofia bloggar tillsammans i samma gamla blogg som vi avslutade i januari detta år. Nu har vi fått tillbaka suget och ska försöka uppdatera så ofta vi bara kan och jag ska försöka vara lite mer i stallet så jag har något att skriva om :) Tänkte dra en presentation om mig själv då för er som inte känner mig!

Jag heter Nora Bilancioni och fyller 17 år i november, jag pluggar andra året på Mediagymnasiet inriktning Foto. Bor ute på Värmdö typ en kvart ifrån Sofia så vi träffas ganska ofta haha ;) Hästen jag rider heter Tinus af Casmaslund om man ska vara exakt, han är en brun valack på 8 år som tycker om att göra som han själv vill. Men nu så känner vi varandra bättre efter ett par år tillsammans så nu är han för det mesta snäll mot mig haha, men det kommer stunder då han kan lacka ur över ingenting. Han är lite speciell på det viset, väldigt mycket egen vilja och ganska mycket aggressioner som han gärna tar ut över andra. Lite på det viset så är vi ganska lika hehe. Just nu så rider jag bara dressyr på honom då han nyligen har återhämtat sig efter en skada, vet inte om jag kommer hoppa honom så mycket mer då han har pålagringar och vi är väldigt rädda om hans ben. Men det återstår att se, jag älskar verkligen att hoppa men kärleken till denna häst väger mer än kärleken åt att hoppa.

En sak jag glömde nämna är att Tinus är inte min häst utan ägs av fam. Skjernov, jag är bara medryttare och rider mellan 2-4 ggr/veckan på honom. Jag vet inte vad mer jag ska skriva men om ni undrar något så är det bara att fråga på!


RSS 2.0