Byter blogg!

Hej!
Har bestämt mig för att gå över till http://absolutariel.blogg.se nu ett tag! Fortsätt att föjla mig och min ridning, Ariel och lite annat där!
Vi får väll se hur det blir med denna blogg helt enkelt!
PUSSS

ganska bestämt

Ja ni såg ju Sofias inlägg igår. Jag vet inte hur jag gör. Jag menar vad ska jag uppdatera om när jag inte är i stallet? Hon är ju där inprincip varje dag så för henne är det nemas problemas+ att alla kommenterar ju hennes inlägg. Ingen bryr sig om mina = pinsamt! Därför fortsätter jag nog med den hästuppdatering som blir i min egna blogg, http://nliife.blogg.se (kanske)!

Tjock pånyhest första gången vi var på båtis :')


what to do?

okej, jag är tillbaka.
Eftersom Nora typ aldrig uppdaterar längre, så funderar jag på att pausa (vet inte hur nora gör...) och fortsätta lite på egen hand ett tag. Tycker det är lite tråkigt att hon aldrig bloggar, mer än när hon är i stallet. Men ja, sånt är livet! Har dock inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra, får fundera ett tag!
Men ifall jag går på egen hand en stund, vilken?
- http://mygoodlife.blogg.se (görs om till häst OCH vardagsblogg då!)
- http://absolutariel.blogg.se (starta upp den, hade ju den innan denna)
- http://alltidnordin.blogg.se (starta upp den, hade den innan absolutariel!)
- starta en helt ny?

tagga för imorgon!

Hejhej!
Nu ska jag ta och kila mot sängen, skola imorgon! Efteråt ska jag ju ut till stallet och rida dressyr för Nicole. Ska bli riktigt kul, ska försöka få mamma att filma litegrann :) Men aja, uppdaterar mera imorgon!
PUSS



thea och sally






lång dag = trött chey

Kom precis hem från stallet!

Var i stallet 7 och började fodra, sen täckade jag pånyhestarna och så ut med dom. Sopade och krattade fint i stallet och därefter fikade jag snabbt innan jag red ut på Tinus. Det blev en sväng runt sandtaget, travade där underlaget tillät och sen gick jag in på ridbanan där jag travade och galopperade några få varv. Det var halt och hårt så gav upp efter ett tag. Han var seg och motvillig, inte särskilt roligt ridpass när man inte kunde rida något heller. Hade verkligen velat rida igenom honom eftersom att han var så stel men får ta det på tisdag istället! Tänkte prova rida barbacka då (något jag inte har gjort på typ 10-11 månader) och då brukar han alltid gå som bäst :') Mockade och fixade allt åt honom sen.

Åt lurreflurre med Angelica och Nattis och därefter så fodrade jag lunch och så in med hästarna. Sopade och krattade fint igen och sen åkte jag och Nattis hem till Hanna där hela usek samlades och vi hade möte. 17.45 åkte jag tillbaka till stallet igen, fodrade kraft och sen städade jag lite. Fotade Thea och Sally när dom hoppade i ridhuset och 20.00 så fodrade jag hö. Fixade det sista och åkte därefter hem! Ska redigera lite bilder nu så lägger jag upp snart :)


♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


komigen nuuuu

Har endel läsare, men inte en kotte kommenterar?! KOM IGEN NU! Det blir roligare om ni kommenterar... Ingen av oss tycker det är särskilt kul att sitta och blogga när ingen kommenterar! Skriv vad ni vill läsa om, och lite sånt!

Nästa veckas planer

Måndag: Skolan, dressyrträning för Nicole!
Tisdag: Skolan, danskväll -,-
Onsdag: Skolan, Ariel
Torsdag: Skolan, gymmet? Stallet? Plugga!
Fredag: Skolan, äventyr med Johanna
Lördag: Äventyr med Johanna
Söndag: Plugga? Stallet?
Blir inte så mycket ridning denna vecka, men det kan ju vara skönt ibland det med :)
Cara! Värdelös bild som inte visar hur söt hon igentligen är! Nicole har den på tillridning? (:

foto: mami eller jag


Micketräning dag två

Hej!
Åkte till stallet vid halv nio imorse typ. Mockade och fixade Ariel när jag kom dit. Sen vid tio gick vi till ridhuset och började rida fram! Red på hacket idag då hon var lite irriterad i munnen, hon är så känslig! Men det gick bra det med! Travade fram över bommar och sen tvingade han oss att rida i jockeyläder över bommarna i trav och galopp. Sjuuukt jobbigt! Sen började vi hoppa lite smått. Gjorde några lydnadsövningar och såå! Det gick bra, Ariel var på hugget och så somvanligt :) Vart lite mer "ridning" idag, inte lika mycket stillastående! Men Ariel gick bra, längtar till tävlingarna börjar!
Filmen från idag! (:

puss på pånin

Text, bilder och film kommer snart!

mot stallet!

Nu bär det av till stallet. Är hyyyyffsat trött.... Men jaja!
PUSS

Jessica och April

BILDERNA FRÅN SÖDRA ÄR FOTADE AV THEA, INTE AV MIG! GLÖMDE TA BORT LOGGAN!

Hoppträningen!

Hejhej!
Kan tala om att träningen var försenad, och lite sådär halv bra idag... Men jaja. Red fram och Ariel var inte jäättepigg, men när vi började trava bommar la hon upp flåset några växlar typ. Det gick rätt bra, eller iallafall galoppbommarna! Sen så började vi hoppa lite, fick vänta sjukt länge då vissa ponnyer krånglade och så... Men aja. Ariel var fin och det är väll det som räknas. Tycker dock inte just denna lektionen var värd 300 kr. Men jaja! Hoppas det blir lite bättre imorgon :) Maria var med och fotade/filmade! Vi får väll se hur det såg ut, hahahaha!
Men aja, pusss



internet har kommit tillbaka!

Hej!
Tänkte bara säga att internet har kommit tillbaka på heltid!! Så uppdateringen blir inte dålig för min del iallafall :D
Men ska skriva om dagens ridpass nu!
PUSS

Gamla bilder!

Jag och Wonco typ 2009?
Jag och Rufus typ 2008?
Jag och Nattkorpen 2005
Jag och Casper 2007?
Jag och Casper 2008/9?
jag och Wonco typ 2009?
Jag och Camaro typ 2005?
Jag och Melody typ 2008?
Jag och Ruth typ 2008?
Jag och Roxaan typ 2009?
Jag och Camaro typ 2007?
Jag och Frea 2008?
Jag och Elita typ 2006?
Jag och Gullan 2007? SAKNAR bästa hästen <3
Jag och Elita typ 2008?
DET VAR MAAAAAAAAAAAAASSA FULA GAMLA BILDER :D hihi

inget fast internet!

Hej igen!
Skulle bara säga att vårat fasta internet är trasigt, så kommer nog inte bli så mycket uppdatering från min sida tyvärr. Tråkigt, eftersom Nora inte heller är så aktiv! Menmen, slänger väll in lite inlägg då och då! Har nämligen trådlöst, men kommer inte vara inne så ofta!
Då vet ni varför (om) uppdateringen kommer vara sämre den närmsta veckan, (iallafall för min del)
PUSSSSS

Jessica och April!

Hejhej!
Red ju ridskolelektion idag, gick P I S S! Haha okej, kanske inte, men det gick inte bra iallafall! Red på Wonco, samma som förra veckan. I framridningen var han suuuper, var framåt och alert, samtidigt som han jobbade riktigt bra! Han vart nog väldigt trött av bara framridningen hehe, lät som han skulle dö i galoppen! När vi började hoppa gick han ganska bra, bättre än förra veckan! Men när vi hoppade banan så gick det verkligen åt helvete... Han orkade inte hålla galoppen, genade, det gick verkligen inte ALLS. Var skitsur på allt och alla! Hehe, sorry. Travade iallafall av och då var han fin! :) Han är gullig även fast det gick som det gick idag!
Men ja, fixade honom och fodrade hö, bytte om och sen åkte jag hem.
PUSSS

jessica och prillis!


gonatt!

Nu ska jag sova! Imorgon ska jag till stallet ifall det blir lektion, det vet man aldrig (;
Men jaja, hejdå



skrittdaaaaaaaag

Hejhej!
Åkte ut med fyrabussen idag, riktigt kallt att gå till stallet! Mockade och gjorde hö till Ariel när jag kom dit. Sen så skrittade jag ut med Johanna-Laddie, till busshållsplatsen och sen en sväng in i området och tillbaka! Ariel var pigg och glad, som vanligt (; Var mysigt iallafall, riktigt uppfriskande hahaha. Var ute i ungefär 50 minuter. Sen fixade jag Ariel och gjorde hennes kvällshink!
Sen åkte vi hem, Johan hämtade oss :)

mamma pappa barn

förlåtfördensuperdåligabilden!
Kan ju även tala om att Belinda (bilden) väntar föl. Belinda är en ridskolehäst som stått på ridskolan i kanske, 4-5 månader? När hon kom var hon pigg och så, sen har hon bara blivit segare och segare... Så för några dagar sen tog de prover och det visade sig att hon ska ha föl. Det är väll både kul och inte så kul haha. Föl är ju supergulliga och så, men på en ridskola? De kan inte heller skicka tillbaka henne pga kvarkan... Men de har iallafall byggt en fölbox till henne IFALL det skulle bli något nu hehe :) Belinda är väll kanske inte den snyggaste hästen haha, men fölet blir nog sweet! (:

kvarkan är här för att stanna (!)

Jag vet inte riktigt men jag tror att vi har lite nya läsare och ni kanske inte vet att vi har kvarka? Det har vi iallafall.. eller ridskolan har men eftersom att privatstallet (där Tinus står) ligger 10 meter ifrån så är vi också isolerade. Det suger verkligen, det finns aldrig några ridhustider längre eftersom att ridlärarna som har sina hästar på ridskolan vill också rida där och vi kan inte va där samtidigt. Man måste stå utanför ridhuset om man ska vänta, får inte gå igenom stallet (i värmen). Vi måste lägga våra saker (typ täcken, jackor, reflexer mm. i hinderboden istället för på läktaren). Sen måste vi tempa hästarna varje dag, möta rädslan att hästen kanske har fått feber och insjuknar. Nej usch.. jag vill ha bort kvarkan nu!

Jag (som tur är för tillfället) tävlar ju ingenting så för mig skadar det inte men tycker synd om alla andra som hade planerat tävlingssäsongen och så är vi isolerade. Sen när Tinus är mer igång vill ju jag till norra och träna (om jag får för ägarna) men det kan jag ju inte heller så länge kvarkan är kvar och ja isoleringen. Bläbläbläbläblä, vi har haft den FÖR länge nu, inte rättvist :(

För er som inte förstod så har vi även "isolerat" vardera stallen.. så ridskolan är inte i privat och vi är inte på ridskolan. Det gör allt extra jobbigt, buhuhuhu :(

sista bilderna på fiiiiinhästen

Lider med Johanna, verkligen! Tur att tjejen som köpte honom verkade suuupersnäll och gullig!
Fina häst, du är saknad av måååååånga!

fin hääääst

Hejhej!
Var ju i stallet idag och red på Ariel! Åkte ut med Johanna och Signe typ kvart i tre, var i stallet runt fem över. Borstade på Ariel och Laddie, sen byggde jag, Signe och Lotta fram lite i ridhuset. Sen gick vi upp till stallet och jag fixade Ariel och Laddie. Red lite markarbete i ridhuset, lite lydnad och så. Högsta hindret var väll typ 60 cm (; Ariel var jätteduktig, lika pigg och glad som alltid HAHA. Hon var inte lika pigg som förra gången, men nästan :)
Sen mockade jag, gjorde hö och såå :) Sen åkte jag hem med Johanna hihi!
PUSSS



finkillen

Idag har jag ingen häst, ska inte ut igen förrens på söndag. Tråkigt, i know :/ Men denna vecka hinner jag helt enkelt inte, men nästa vecka ska jag ut mer. Tills dess kommer jag nog inte uppdatera så bra här, inte mitt fel dock! Tjingeling :)


Jag önskar att han var min egen <3

Det blev ridhuset idag, ridbanan var hemsk. Alldeles gropig, fryst och hal :( Hann inte riktigt lära mig det nya objektivet men ställde in det lite snabbt och sen fotade snälla Maria mig och Tinus. Eftersom att jag inte riktigt kunde objektivet som sagt så blev bilderna lite mörka och när jag nu har ljusat upp dom så blir dom korniga. Men det får ni stå ut med ;)

Skrittade fram länge, höll på ett bra jävla tag vid radion för jag skulle byta kanal och så började det brusa skithögt så Tinus for därifrån på mindre än en sekund. Sen tog det typ 5 minuter innan han ens kunde gå i närheten av radion, lyckades stänga av den efter mycket om och men, hihi knäppis :) I början så var han jätte framtung och pigg, lyssnade inte särskilt bra utan ville bara springa på och leva livet. Efter mycket övergångar så började han mjukna, blev jättefin i skritten och traven. Dock inte lika fin som han brukar vara, jag fick kämpa mer än honom idag men jag är nöjd ändå. Galoppen var dock ingen höjdare, kickade typ hela tiden i början. Hade en hel publik uppe i cafeterian haha! Men efter ett tag så accepterade han läget och lugnade ner sig (han vart förbannad när jag kom åt honom och tvingade honom att arbeta). Fick aldrig någon riktigt bra form men nöjde mig med att han galopperade lugnt och någorlunda samlat :) Jobbade även på med rakställd och utåtställd då han helst inte ska gå så mycket inåtställd för då överbelastar han inner. Satt även ner i traven lite idag, vi har ju ridit lätt väldigt mycket för att underlätta för honom. Men nu måste han börja vänja sig vid nedsittning också så gjorde det ibland, då blev han SÅHÄÄÄÄÄR mycket finare :'D När jag var klar så skrittade jag av honom en sväng ut i skogen, mysigt men kallt!







Tusen tack för bilderna Maria, du är grym :D

hästfri dag!

Hej!
Idag är jag hästledig också :) Lite skönt att kunna ägna eftermiddagen åt någonting annat ibland, men jag skulle inte tacka nej till att åka till stallet (; Men imorgon ska jag dit igen, woho =) Vet inte riktigt vad som händer, men rider nog lite dressyr i ridhuset eller nått :) Vi får se helt enkelt :D
Men nu måste jag gå! PUSS
Jag och Belina, en fd ridskoleponny som nu flyttat!

min finaste

Slutar snart och då tar jag bussen direkt ut till stallet. Ska tvinga Elsa att åka ut samma buss med mig så ska hon få äran att fota mig och Tinus. Kanske kommer kunna jogga på volten, vet dock inte om det är + eller - att det har snöat. När jag gick på vägarna kändes det mindre halt men jag vet inte hur det ser ut på volten. I värsta fall får jag som sagt rida i ridhuset och har lånat ett ljusstarkt objektiv nu som borde funka där inne. Men vi hörs ikväll då det förmodligen kommer upp lite fräscha bilder, yippie :D


veckans planer!

Måndag: Skolan, gymmet.
Tisdag: Skolan, öppet hus.
Onsdag: Skolan, Ariel.
Torsdag: Skolan, Ariel?
Fredag: Skolan, ridskolelektion?
Lördag: Öppet hus, Mickekurs med Ariel.
Söndag: Mickekurs med Ariel.

Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Jaaaduu!
Våran första start i LB och kom tvåa. Badade utan problem trots att hon hatar vatten. Bla, finns masssssor :D

ingen häst idag.. men imorgon!

Hejhej!

Imorgon har jag hästen och tänkte jogga lite på utevolten ifall underlaget tillåter. Tvivlar dock på det men man kan ju alltid hoppas, annars kanske jag joggar lite i ridhuset istället. Men tänkte se om någon kan fota och då är det ju bäst om jag är ute, men jag får väl låna ett ljusstarkt objektiv som funkar i ridhus :) Slutar 13.15 så hinner med tidiga bussen ut till stallet = innan alla lektioner börjar :D Vad säger ni, vill ni ha bilder?


Anko och Hadar i lördags.
Bild tagen ur film :)

Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra

Hästar är helt enkelt underbara djur! Finns inget bättre än att rida ett dressyrpass och det går primaballerina! Eller som att hoppa ett hinder man aldrig klarat förut osv :) Men det som är det bästa är ju hanteringen från marken, awesome! :)

Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst

- Sjukt svår att rida i dressyren, stänger av helt och bara springer.
- Pigg överallt! Inne som ute, hoppning som dressyr.
- Otroligt matglad!
- Mobbad i hagen, står alltid längst bort.
- Skitsnäll i all hantering, kan dock bli lite för påååå haha.
GULLEEEEEEEEEEEEEEEE :D

hejfulabilder.com

Tinus har ju tappat en sko så han fick vila idag. Borstade och myste jättemycket med honom, han var gullig :') Innan jag fixade allt hos honom så fotade jag första Hakinggruppen, bilderna blev hemska. Har redigerat till max men dom suger ändå så ja.. lägger ut ändå. Men don't mobba mig :D





















Söta Rullebulle :D

Hejhej!
Tog en saltaröbuss tillsammans med hundarna och Maria ut till stallet idag vid 11 kanske? :) Sen gick vi till stallet, skiljdes vid Andreas hus. Jag och hundarna promenerade upp till norra. Tog ut Rulle direkt och började mocka, skitjobbig box haha. Men det gick grejt :) Sen borstade jag på honom och så, han va myysig! Eftersom han tappat en sko gick jag ner till ridhuset och promenerade med honom i ca 20 minuter innan han fick gå in i boxen. Borstade av honom och bytte täcke, sen gjorde jag hans kvällshink och höpåsar. Fördrev tiden lite med att snacka med folk i stallet och såå :) Sen så knallade jag upp till busshållsplatsen och åkte hem :))

Det var min dag i stallet, hihi ! :)
Sitter förövrigt på mamis data då min inte har några batterier kvar... Glömde laddaren hemma hos Johanna :(

Men aja, kollar handbolls vm nu :)

PUSSS



hejnoraärvärldenslyckligaste.com

Blogg.se har ju inte gått att logga in på under typ fett lång tid *muchossadnora*. Var iallafall i stallet stört länge idag, kom ut vid kvart över 2 och då filmade vi en del och så. Sen red jag fram Hadar åt Anko och sen hoppade hon lite i ridhuset :) Det gick supejbjaaa! Åkte inte från stallet förrens 19.00 och då åkte vi direkt till donken (hade inte ätit nånting på hela dagen). Mötte upp Ankos kompis+ hennes kompis och snackade med dom ett tag och sen åkte vi tillbaka hit.

Tinus har tappat en sko och är jätteöm, till och med lite knackig så han ska vila imorgon = Anko följer inte med ut. Förhoppningsvis om han är fräsch på fredag och om Sofia inte ska träna dressyr så kommer hon ut då och plåtaaaaar :D Men imorgon ska jag iallafall filma Hakinghoppningen så lägger nog ut det på kvällen om jag orkar. Nu får ni bara en bild på en söt påny i Ankos stall. Nu ska vi se på Lillfot :D


hoppningen imorse

Hejhej!
Åkte till stallet vid åtta imorse, riktigt segt... Menmen, väl där så började jag och Johanna att bygga fram hinder. Vart två snett igenom (plank och murduk), en kombination på ena långsidan och en oxer med vattenmatta under på andra sidan :)

Sen fixade jag iordning Ariel. Red fram och hon var DÖÖÖpigg! Alltså hon brukar vara pigg, men inte SÅÅ pigg :o Aja, när vi började hoppa lugnade hon ner sig lite och gick klockrent hela tiden :)) Hoppade runt banan lätt som en plätt påca 1 meter kanske :) Kändes kanon! Fick tillbaka henne och sen kunde hon länga ut ifall det behövdes. Nä, riktigt bra gick det faktiskt, jättenöjd med henne idag :)) Längtar till alla tävlingar nu!! :))

Tyvärr ingen bild/film men jag hoppas det blir fotat/filmat på Mickekursen nästa helg :D
Gillar bilden :) Ljuset framförallt! Men lite sent tagen :(

duttig nora

Nu är jag hos Anko och vi ska snart till hennes stall och jag ska fota/filma henne och Hadar. Det kommer bli awesome :D Lägger nog upp lite bilder här senare ikväll om jag orkar, sen ska hon följa med mig ut imorgon så ska hon fota/filma när jag rider Tinus. Jag är aaaaaaastaggad, wiiiiiiiiiie :D

Anko och Hadar :D

nu ska jag sova...

laddar inför imorgon :D Är galet taggad på hoppning!! :D:D

helgen kommer bli awesome

Fredag: (idag) - Ridskolelektion på Woncooo
Lördag: Allsvenskaträning för Johanna, wohoo. Äntligen lite hoppning på riktigt :D Sen fixa lite i stallet, gå på öppet hus (Nacka Gymnasium) och sen hämta hundarna hos Madde, sen tillbringa kvällen hemma hos Johanna med Maria och hundarna :D Hur awesome kommer inte det bli lixxxxxom?
Söndag: Åker ut till stallet någongång haha, ska ta hand om Rulle och fotaaaaa :D
Sööööööthesttttt

Dag 15 - Det här saknar jag

Detta är så sjukt enkelt. Om jag fattar frågan rätt?
Det jag saknar MEST är tiden med Bella (skimmelbella). Jag skulle kunna inprincip VAD som helst för att få vara med henne och ha henne här nu... Kan ju säga såhär, det var dom fem bästa veckorna i mitt liv, någonsin. Jag kommer aldrig glömma dig, ALDRIG! Finafina ponny, varför just du? :(

Rest in peace... Finns det någon sötare? Nej, tror fan inte det!

woncobonco

Okeeeeyyy...
Red ridskolelektion för första gången den här terminen, red på plutt Wonco. HAHAH gick skiiiit hehe. Vi hade en övning med sockerbitar där man typ skulle sätta hästarna på bakbenen (vända snävt) Svårt att förklara, men kan säga såhär. Jag + Woncos galopp = katastrof! Det funkar inte, jag kan inte rida honom i galoppen, det blir bara pannkaka!! Iallafall, övningen gick väll hyffsat, lyckades rida ihop honom så mycket att han vände genom att "stampa" på stället :) SÅ det gick väll bra.

Kan ju säga såhär också, trillade av (y) Eller ja, trillade och trillade... Gjorde en fin av avsittning i början, i trav! Han vart rädd för antingen en bom eller nått annat, tvärnitade och jag trilla av (y) Så duktig är jag! :D Haha, men satt upp direkt och red vidare :p

HAHAH jag dog när jag såg den här bilden! Så sjukt fuuuuuuuuuuuuula är vi!
Wonco och jag typ för ett år sen :p

Dag 14 - En bild på stallet

Info om stallet där Ariel står finns häääär --> http://evlingeryttarna.blogg.se/2010/december/onskeinlagg-stall-norra-evlinge-gard.html#comment

lite nyttt

Har fixat om våra "presentationer" och lagt till lite bilder där nere. Syns det? :)
Tycker det vart helt okej, hihi. Vad tycker ni? :D

DAGENS FRÅGA

Ariel går just nu med ett tredelat bett med rörliga ringar, lite svängd mittdel eller ett hackamore.

ingen hästuppdatering!

Eftersom jag är sjuk och Nora "typ" tagit en paus, blir det ingen fräsch hästuppdatering idag. Men om ni skriver vad ni vill läsa om så kan jag fixa ihop såna inlägg ifall ni vill (; Men aja, ni bestämmer! Är typ frisk nu så imorgon ska jag gå till skolan och åka till stallet ifall vi har någon lektion, det vet man aldrig eftersom det är så dåligt med hästar.. :/ Men nu ska jag plugga!
Pussssss
chaplinärenlitenhest.com  /  aaaafastne.se

Sofia tvingar mig..

Det här med bloggning har jag börjat tröttna lite på nu. Jag menar, alltså jag älskar att skriva här på blogg.se men det är inge kul när ingen kommenterar. Till och med när jag ställer läsarfrågor så är kommentarsfältet tomt, inte kul. Nej det är rent av pinsamt eftersom det typ betyder att ingen bryr sig om det jag skriver/frågar. Därför tar jag nog en kort paus, tills jag har fått tillbaka motivationen. Om jag rider Tinus imorgon kanske jag skriver kort om hur det gick, vi får se. Jaja nu vet ni, tjingeling!

bad update

Uppdateringen från min sida suger eftersom ingen kommenterar, inte mitt fel alltså. Ska kanske ut till stallet imorgon iallafall och rida lite på Tinus, får se beroende på vilken tid jag och syrran ska träna. Hoppas jag hinner med honom innan iallafall :) Saknar honom såååååå♥

Det går inte att ladda upp nya bilder så det får bli en gammal somrig bild, i löööööv it :')
Det har dock inte blivit några vinterbilder alls på mig och Tinus i år :( Om underlaget blir bättre så ska jag se till så att någon fotar när jag rider i den härliga snön :D

Dag 13 - Mina drömmar

Mina drömmar, jo. Det är väll att skaffa en ganska liten storhäst. Tävla och ha kul med den i många år! :) Det var väll typ det? :)

Fabbe och jag, bästaste hästen! Min drömhäääst! (:

Dag 12 - Mitt bästa häst minne

Det blir svårt, har himla många!

Men ett av dom är nog Norgeridningen, det var verkligen ett minne för livet! Skulle göra om det imorgon om jag fick, verkligen kul! Mina planer är att dra med några kompisar (när vi blivit äldre) och åka dit, skulle vara superkul!

Sen har jag jätte många minnen från ridskolan, Bella, Anna-Bella, Ariel mfl :D

Bild från Norge! Morfar och Blesi längst fram och sen nån holländsk och Jofur närmast!
Bilden är fotad utan mig, ifrån Firdingurs rygg! (: Fint vaa?? :D

sjuk och öppet hus...

Sjukling här hahaha. Började typ må lite illa inatt, alltså helt stört, kom verkligen SÅHÄR plötsligt. Somnade nog inte förens vid fyra kanske. Så är hemma idag, tänkte uppdatera lite då, men om vad haha? Ska försöka komma iväg på öppet hus ikväll, något jag måååste eftersom det är troligen den skolan jag helst vill gå på :/ Men ja.
Nu ska jag försöka äta lite frukost och kolla på en film, pusss

Ariel och Lilleman!

Joggade henne en stund i ridhuset, red i alla gångarter lite kravlöst, men ändå inte bara springaspringaspringa haha. Hon var superfin och jättelugn, trots att det rasade lite snö från taken då och då, brydde hon sig knappt om det! Red ganska mycket på ena volten då de tömkörde i ridhuset också. Men övade lite galoppfattningar (att hon inte ska springaaa in i dom) och öka/minska volten (: Svarade på det mesta och var duktig! Jätteskönt nu att man kan lägga på skänkeln lite UTAN att hon typ får halft panik och springer iväg (: Menmen, kort och gott, jättenöjd med henne idag också :D
Red honom en stund i ridhuset, vart mest lite joggning på honom också haha. Han var helt gaaaaaalet pigg, sprang gärna lite fortare än vanligt, stutsade och hade sig i galoppen HAHAHA. Men den tiden han kunde koncentrera sig var han fin (: Stod en gång på bakbena också, lite sådär halvhögt... Tog tag i honom då han bara drog tyglarna ur handen på mig och då gick han upp, men efter det så släppte han lite haha, vart liiiite lugnare iallafall (: Men kort och gott så var han också duktig, det lilla vi jobbade :))

Svar till Emma!

vad har du för hjälm? :)
Jag har en marinblå Charles Owen (:

en gammal videoblogg


Två bilder från Johanna!

Två bilder som Johanna (<-- läääääänk till bloggen) fotade idag under Nicoleträningen!
Fina ponnyn (:

Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer

Jaduuuu haha. Där är det ingen vidare ordning!! Ska försöka röja upp någon dag hehe. Då KANSKE ni får se bilder, beror på hur mycket jag orkar städa (y) HAHAAH
Pusss

någon kanske behöver åka tillbaka till P.A?

Fy. Hittade dessa bilder på en blogg, jag förstår inte hennes sätt att hantera hästen på. Lärde hon sig ingenting av ponnyakuten eller!? Där Tobbe försökte visa för deltagarna att hästen är ens vän och att man inte behöver slita och rycka i den. Fy, detta gör mig så ledsen. Endel är verkligen inte värda ett så fint djur som en häst!

Klicka på bilden för att komma till bloggen!

otroligt lyckad dressyrlektion

Hejhej!
Kom hem från stallet för typ en halv timme sen kanske.

Kom dit vid tio i fem kanske, då mockade jag direkt, gjorde höpåsar och hennes kvällshink. Sen så gjorde jag allt och ingenting haha, slappade lite, gick runt lite här och var, snackade med Johanna osv! Sen vid tio i sex så tog jag ut Ariel och ställde henne i gången, borstade och fixade henne med dressyrsadel, lindor och träns. Sen gick jag ner till ridhuset och skrittade fram med Johanna-Cartan brevid! Haha, det var kul! (:

Sen började jag rida fram och hon lyssnade kanon! Var näääästan lite seg, så tog ett spö och hon vart inte alls sådär hispig och springig TROTS att jag hade spö! Sen när vi började lektionen var hon kooolugn, inte alls lika pigg och stark! Vi fick faktiskt till några öppnor på medellinjen, skänkelvikningar och några slutor på långsidorna! Övergångarna gick bra och ja, allt gick bra! Eller ja, haha bra för att vara Ariel och jag :D Nicole sa att hon fick fram mycket mera "gång" idag och såg inte alls stel eller nått ut och det är ju kanoners! Även Totta (red samtidigt) sa att hon aldrig sett henne sådär fin! :) Nej, men jag är supernöjd med henne idag! Johanna fotade några bilder, så kanske lägger upp en sen hihi (:

När vi var klara så skrittade jag av henne och sen gick jag upp till stallet, fixade henne med BoT lindor, borstade, osv. Sen fyllde jag vattenhinken och så fick hon gå in och käka sitt eftermiddags hö :) Sen bytte jag om och åkte hem =)


gullehest


sadface

Har inte fått några idéer av er läsare = ingen uppdatering idag typ.

hjälp till nu!

In och kommentera för övertalning till att Sofia ska börja blogga igen, kom igen nu.. behöver allas stöd!http://mygoodlife.blogg.se


hihi

Wuhu en kommentar på mitt "önskainlägg" inlägg, kulT.
Sofia ville att jag skulle uppdatera så det är ju humor.väldigtlite@jagsnoddedennaidéfrånelin.com


dags att sova nu va

Ja, nu ska jag gå och lägga mig! Är ganska trött för en gång skull!
Imorgon går jag i skolan till fyra, beroende på om vi har slöjd eller inte, annars typ tre. Då åker jag ut till stallet, ska rida lektion för Nicole imorgon, på Ariel (; Vi får väll se hur det går, hon hade tydligen blivit rädd idag och sprungit runt i ridhuset då det rasade snö från taket :/ Menmen, skriver mer imorgon!
Pusspuss

You don't know how lovely you are

Snart så är vi igång med hoppningen igen, wohooo vad jag längtar till på lördag! (:
Kommentera mer än gärna! Vad vill ni se bilder på? Vill ni se film på nått? Vad vill ni läsa om?
KOMMENTERAAAAAAAAAAAAAAAAA!

sjuk.. igen

Då har jag varit i stallet då. Fick en liten utskällning av Sofia över att jag aldrig är där längre hehehehehehe :$ Men idag så masade jag mig ut dit iallafall, hade dock feber men men. Mockade och fixade allt åt honom, borstade och myste massvis. Vågade inte ta ut honom på en skrittur och hade ingen energi till något annat så han fick vila idag. Han gick sin första markarbete/hoppning igår som säkert tog på krafterna så jag tror inte han klagade över att inte få gå idag :) Kom hem nu precis och är jättesjuk, bläbläblä. Får se om jag kan åka till stallet på tisdag :(

Förresten kom igen nu, ge mig massa tips om vad jag kan skriva om imorgon. Kommer ju ändå bara ligga hemma och dega, ge mig tipstipstips :D


Gillar bilden på Lilleman!

Okej, nu har jag äntligen (strax) städat klart, inte riktigt, men nästan! :D Ska käka middag snart och sen ska jag plugga!

Gick iallafall upp tidigt imorse, eller tidigt och tidigt hahaha. Gick upp typ kvart i nio kanske, slängde i mig lite frulle och klädde på mig, sen kom Johanna och hämtade mig. Vi brummade till stallet, lyssnade på Katy Perry - Firework FEM gånger på vägen dit!! Johanna är sjukligt beroende av den HAHAHAHAHA! När vi kom dit gjorde jag Devins höpåsar och sen mockade jag åt honom. Lika lättmockad som vanligt, störtskönt! Gjorde Devins och Lillemans kvällshinkar och sen passade jag Alfons och Lotus, kokohundarna! Sen hjälpte jag till när Feffe, Totta och Filippa hoppade i ridhuset, dom hoppa högt :)) Hihi, sen busade jag lite med hundarna igen innan vi åkte hem :)
Johanna skjutsade hem mig, gullig som hon är (:
Ni vet ju vad jag har sysslat med sen dess hahahhaa :D

Det var min dag det!

Pusssss



info om dagen kommer...

för nu ska jag dammsuga mitt rum och sen plugga SO, samhällskunskap you knowww! Sjukligt stort prov den 24 och 26... Tror jag har 4 a4 sidor med fram och baksida fulla med svar... Tre a4 sidor fulla med frågor... :( Saaaadie!
Men bara så ni vet , pusss
Te quiero

veckan som kommer!

Måndag: Skolan, Nicole lektion på Ariel.
Tisdag: Skolan, LM och Ariel
Onsdag: Skolan, öppet hus på YBC
Torsdag: Skolan, öppet hus på John Bauer
Fredag: Skolan, ridskolelektion?
Lördag: Allsvenskaträning med Ariel, öppet hus på Nacka, passa Affe och Lotus
Söndag: LM, passa Affe och Lotus

Lite mindre hästar den här veckan änsålänge :) Har nämligen 3 öppna hus på olika gymnasium den här veckan och ett nästa. Börjar bli lite stressigt med gymnasievalet nu, men imorgon klockan ett har jag möte med våran syv, Lampa!

vila i frid, fina häst. du är otroligt saknad av oss alla... Frea ♥

najsig kväll

Kom hem för någon timma sen kanske? Eller nått sånt, najsnajs! Har haft en riktigt trevlig kväll med Signe, Johanna, Affe och Lotus! Vi har kollat film, spelat kort, spelat wii, käkat ungsmackor, kollat dator och Signe har arresterat mig (bundit ihop mina fötter med mina händer) HAHA, riktigt kul iallafall :D
Vet inte riktigt vad som händer nu. Står mellan att kolla på en film och att sova... Hmmm! Lutar åt att kika film (y)

Dag 10 - Min favoritplats i stallet

Okej, eftersom att det är söndag nu kan jag blogga om detta =)
Min favoritplats i stallet är nog med hästen haha, såklart! (: Nej, men jag fattar inte riktigt frågan eller vad det är man ska säga är sin "favoritplats"? :p

Svar till Alva - Sofia

Hej!
Kan inte ni båda skriva om ställen ni har ridit på utomlands, om ni gjort det? Alltså ridläger/turridning/lektion osv.
Skulle vara kul att läsa! :D

Svar: Jo, jag har ridit utomlands två gånger tror jag. En gång i spanien och en gång i Norge.
När jag red i Spanien var jag där på semester, det var förra sommaren (2010). Vi åkte till ett ställe som ligger i Torrevieja (där vi hade lägenhet), själva häststället hette "El Rancho". De var jättetrevliga där och hade helt okej hästar! Det var tex en svensk som jobbade där under den sommaren, kom från Malmö och han som drev stället kom från Belgien tror jag? Haha. Men iallafall, jag och en kompis red lektion där, på ridbanan. Först red jag en häst som hette Zorro, han skulle tydligen vara "het" och "pigg" hahaha, han var tvärt om, gick knappt framåt! Men han var jättemysig att pyssla med och hans galopp var skithäftig! Jätteuppåt och tuff! Ramlade av en gång på honom också HAHAHA. Eller ja, ramlade av. Tygeln fastnade i staketet, vilken resulterade att han fick panik och kastade sig bakåt, halft trillade ner i diket och jag typ "hoppade" av åt andra hållet (; Sen så bytte jag och min kompis häst, så då fick jag rida Armani, ett jättetrevligt sto som jag verkligen gillade! Hon var supermysig i allt (: Verkligen urgullig att rida, pigg och framåt, gick fint i rätt form och var precis som dom förklarat att hon skulle vara! Det var ungefär som en vanlig lektion som här i Sverige. Man skrittade fram, travade fram, gjorde några övningar (serpentiner, öppna/sluta, skänkelvikningar, trava över bommar osv) och sen skrittade man av (:
Jag och Zorro innan ridningen!
Skritt jobbar, Zorro!

Jag och Armani :)
Bild tagen ur film, avtravningen! (:
Sen i Norge då. Jag var uppe där med min mormor och morfar och red islänningar i en vecka på norska och svenska fjällen. En heeelt underbar vecka, bestående av sjukt mycket ridning, god mat, trevligt folk och underbara hästar! Man hämtade in hästarna från fjället vid nio ungefär, efter frukosten. Sen bortstade och fixade man dom med sadel och packade på allt. Sen red man iväg, vi red mellan 5 olika stugor tror jag, riktigt kul! :) Fick först en jäkligt svår islänning, eller svår och svår. Men han var svår för den som inte rider islänngar så ofta (som jag då...) Han hette iallafall Dölgur och hade rätt svårt för tölten, jag ville ju då ha en rätt lättöltad häst, så efter första dagen fick jag byta till en extra häst, Firdingur! Världens mysigaste. Man var tvungen att sitta upp i mitten, med alla hästar runt, för annars sprang han till skogs HAHAHA. Världens sötaste var han iallafall, jättehärlig att rida. Lätt för tölten och för passen, vilket gjorde att jag kunde rida i alla gångarter på honom :) Men det är något jag skulle rekommendera för hästälskare! Verkligen, bland det roligaste jag gjort! :D
Jag och Firdingur (Göken) :') Minnen <3
Filmer från allt kommer sen! :D

svar till alva - Nora

Hej!
Kan inte ni båda skriva om ställen ni har ridit på utomlands, om ni gjort det? Alltså ridläger/turridning/lektion osv.
Skulle vara kul att läsa! :D

Svar: Jag har aldrig ridit utomlands tyvärr. Eller jo jag har skrittat 3 varv på min pappas kompis frus fd westernhäst, haha förstod du det jag skrev nu? xd Den var riktigt cool faktiskt, om man tog i vänster tygeln i galoppen så la den sig ner och "spelade död". Den hade varit med i westernfilmer innan hon köpte den, så riktigt coolt faktiskt. Jag skrittade bara på den dock!

Svar till Thea

Jaaa nora kom och fota <33 SNÄLLAAAAA? :)

Svar
: Jag är ledsen men jag orkar inte åka ut, mår bra och så nu men är seg som bara den haha :)

Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg

Jag shoppar faktiskt inte mycket i hästväg. Men ibland blir det lite grejor! Då är det mest täcken, schabrak och träns! Älskaaaaaaa :D

Finaste Olivia, den orangea ferrarin!

Fina ponnyyyyy

Kom hem från stallet nyss, eller ja, för typ 20 minuter sen kanske.
När jag kom till stallet så mockade jag åt Ariel, sen hämtade jag henne i hagen. Fixade henne rätt fort, gick ner till ridhuset och tränade från marken en del i början. Mycket duktig var hon! Sen så började jag rida, red på hacket. Hon lyssnade rätt bra, har lite tendens till (iallafall i galoppen) att draa neråt mot marken hela tiden, så att man tillslut sitter med långa tyglar. Men det gick hyffsat. La fram ett sockerbits hinder och skuttade några gånger, Ariel tyckte det var skitkul! Så övade vi lite byten och vet ni?! Hon bytte rent typ 4 av 5 gånger! I bååååååda varven! =) Övning ger färdighet! Nu kanske vi slipper all korsgalopp i svängarna! :D

Sen så skrittade jag av henne och gick upp till stallet, fixade henne och släppte ut i hagen innan jag gick ner och mockade ridhuset. Sen hjälpte jag Sten med Laddie, fixade honom med träns och så. Johanna tömkörde och longerade både Rullebulle och Laddie (: Sen åkte vi typ hem. Fick skjuts ända till hit, så slapp gå! Riktigt skönt.

Vid halv 6 kommer Mia och plockar upp mig, då åker jag hem till de och är där med Johanna och Signe tror jag =)

Så är det! Pussss

saknar sommaren punktslut


Duttig Nora som uppdaterar

Åker kanske till stallet ikväll, tänkte se markarbetsträningen för Marianne som är då. Sofia ska nämligen vara med på Tinus, ska se hur mycket han orkar nu och så. Och nej det är inte Sofia min bloggkollega utan Tinus ägare :) Men vi får se beroende på hur jag mår om jag åker ut eller ej :)

Saknaaaaar <3

Godmorgon eller nått...

Hejhej!
Har varit vaken i nästan en timma nu, men har inte orkat blogga. Ska åka till stallet nu och ta hand om och rida ariel :) Blir väll lite i ridhuset eftersom det typ inte går att rida någonstans ute :p Men aah. Ni får väll läsa lite om de senare, ifall jag hinner blogga när jag kommer hem!
Pusspuss



inställd lektion, igen

Hejhej!
Var helt sjukt taggad på att rida lektion ikväll på ridskolehäst, men icke sa nicke. AMA ringde precis vid lunchen och sa att det vart inställt pga att det inte gick ihop med hästarna... :/ Tråkigttråkigt! Det är ju ändå typ 10 stycken som har varit sjuka och är under igångsättning igen + 4 som är sjuka nu... Så det är inte så konstigt. Men ja, hoppas det löser sig, ridskolan måste ju finnas kvar!
Som jag sa till Nora, IFALL ridskolan skulle behöva lägga ner osv, då köper jag fabbe, direkt! HAHA, men det får vi hoppas att den inte gör! (y)
Iallafall, fick underhålla mig på bästa sätt idag då, vart en fika med några vänner på Dellan i Grisslinge! (:
Menmen, kanske uppdaterar om något mer ikväll, pussss

random bild


Dag 8 - Min hästs vardags outfit

Beror ju på "gren" hahahaha och vad jag gör. Men kan skriva lite om alla!

Dressyr
Svart träns från Hööks med tredelat bett / Svart träns från Hööks med hackamore
Svart dressyrsadel (vet ej märket, syntet! Riktigt skön faktiskt, brukar inte tycka om syntetsadlar...)
Alt. Lindor (ibland, när jag orkar)
Schabrak är ju olika, men just nu ett rött med blå kant (y)

Hoppning
Svart pullarträns med tredelat bett / Svart träns från Hööks med hackamore
Mörkbrun hoppsadel, Kieffer.
Mörkbrun martingal / svart förbygel med grön resår (ibland går hon med det...)
Gråa Lamicell benskydd runt om
Schabrak är ju olika här också, men just nu ett blått Hansbo med vit och röd kant

Uteritt
Svart pullarträns med tredelat bett / Svart träns från Hööks med hackamore
Hoppsadeln eller barbacka (mest) ibland dressyrsadeln
Ibland svarta benskydd fram (okänt märke) Ibland lindor.
Ibland martingal/förbygel

Det var typ det? Sen har hon ju olika täcken, men orkar inte reda ut när hon får ha på sig vilka osv :p HAHAHA. Det var allt från mig, pusss

hopputrustningen. Fast har ett annat träns nu, ett svart. Ska dock försöka fixa ett brunt snart!

positiva tankar om andra

Jag tycker vi stallmänniskor är riktigt dåliga på en sak. Det är att berömma andra ryttare, oavsett om det är ryttare i ditt stall eller om det är någon från en blogg eller annan sajt. Om jag ser någon rida, på bild eller irl, så berömmer jag nästan alltid (beror på situation) det jag tycker om med ryttaren, hästen eller ekipaget i sig :) En liten kommentar som "vad fina ni är" gör så mycket för den andra. Jag blir jätteglad för minsta lilla beröm jag får, blir helt varm och lycklig :) Det är så mycket kränkande och skitsnack i ridsporten, jag menar visst alla tycker vi olika. Endel tycker det är idiotisk att rida dressyr och andra tycker att det är dumheter med trickträning. Men alla tycker vi olika, så länge man inte missköter sin häst så tycker jag att man kan skippa dom där onödiga och elaka kommentarerna. Ta istället fram det positiva som finns, det hjälper ryttaren så mycket mer och får dom att vilja fortsätta framåt. En liten tanke bara :)

Som denna tjej. Alltid lika positiv och glad med sin häst, oavsett om det är en bra eller dålig dag :)




(Bilderna är tagna ur en film)


hade ingen annan bild :E

Asså shiiiiiiiiiit vilken dålig uppdatering det har varit här idag. Men inget av oss har varit i stallet idag (vad jag vet, då Sofias lektion ställdes in). Men det finns liksom inget att uppdatera om när man inte är i stallet. Har 2 punkter på listan jag måste kolla upp i stallet först innan jag kan skriva så den får vänta. Har ni några önskemål så önska på så skriver jag. Annars blir det ingen uppdatering förrens på söndag från min del, förmodligen :/


gulligullllll

ska nog sova nu, är sjukt trött! Imorgon börjar jag nio, så har lite längre att sova haha. Men efter skolan drar jag till stallet, ska till södra för första gången på hur länge som helst HAHA. Ska rida lektion ifall det inte blir inställt. Men det tror jag inte, eftersom att våran lektion var inställd förra veckan. Men aaa, så ska inte till norra imorgon iallafall :))
Vi får se hur det blir i helgen =)
Men iallafall, pussssssssssss och gonatt <3

Min dag i stallet

Okej, nu ska jag berätta lite utförligare om min dag!
Åkte ut till stallet med Johanna, väl i stallet fixade jag Ariel direkt och vi skrittade ut. Jag-Ariel, Johanna-Mulle och sen var Affe och Lotus med. Red runt Udden, mysigt! Det var sjukt kul, Johanna filmdokumenterade ALLT haha. Sen hade vi någon sorts skritt tävling HAHA. Nej, vi tävlade inte så, men eftersom hundarna sprang som dom ville så vart det lixom en slags ordning HAHA, går inte att förklara hur kul det var! Jag och Ariel kom iallafall sist, Alfons och Lotus spurtade om oss upp för stallbacken! :(

Sen så slängde jag in henne i boxen och sprang på toa, var helt sjuuuuuukt kissnödig HAHAHAHAHA. Sen mockade jag åt Devin, lika underbar att mocka åt somvanligt ;D Han är riktigt gullig den där hästen, även fast han ser sur ut :) Sen så dealade jag och Johanna HAHA. Hon mockade Ariels box åt mig ifall jag torvade två kärror åt Lilleplutt, vilket jag gick med på då det otroligt mycket skönare att torva (; Sen så vet jag inte riktigt vad jag gjorde, eller jo. Tre hästars höpåsar. Lilleman, Ariel och Devins höpåsar + deras kvällshinkar! Busade lite med hundarna och så. Sen borstade jag på Devin och satte på honom BoT skydden+täcket, fyllde Ariels vattenhink och lindade hennes ben.
SEN åkte vi från stallet, hem till Johanna.

Devin i sommarhagen i somras (:

Dag 7 - Min favorit grej i stallet

Min favoritgrej i stallet är nog att borsta, fixa hästen haha. Förutom ridningen då haha. Men även all hantering från marken, då Ariel är väldigt rolig att träna från marken! Trivs jättebra med träning från marken, någonting vi ska fortsätta med! Jag tycket sysslor som att göra hö och putsa är suuupertråkigt, men mocka och torva är helt okej haha! (ifall torven inte är fryyyst)

Mobilblogg

Hejhej! Sitter hemma hos johanna idag igen haha, vaktar hundarna som ligger och sover just nu :) affe sover i mitt knä, gulle! Har varit i stallet idag också, ariel fick skritta ut en sväng, red runt udden med johanna och mulle, mupparna lixom! Kul! Men jag bloggar mera när jag kommer hem, orkar inte skriva mera haha, bloggar ju från min mobil ;) Puss <3

Min favorit grej i stallet

Alltså att göra eller va? Haha hm.. att göra så är min favoritgrej nog att rida (såklart) men det är väl dom flestas. Bortsett från det så tycker jag om att borsta och gosa med hästen, man kommer ju liksom närmre den då :) Sen tycker jag även att det är mysigt att smörja med lite vänner så kan man snacka skit så länge ;D


wohoo listaaa

freeeeeeeeeeeeeeeeeeeedom




Dagens humör: Helt okej haha!

Dagens mående: Jorååå det är braa, lite trött :p

Dagens borde: Sova tror jag, fast inte riktigt än :)

Dagens frisyr: Toffssss

Dagens smink: Mascaraaa

Dagens klädsel: Leggings, svart linne, rosa/rött linne och en brunrandig tjocktröja

Dagens planer: Absolut inga

Dagens vill ha: Schabraaaak till ariel och lite annat sånt (a)

Dagens fundering: Gymnasieval...

Dagens beroende: typ inget....

Dagens tråkigaste: Skolan hahaha

Dagens musik: The Sientist - Coldplay


lite hjälp här?

Paniiiiik! Mina grårutiga ridbyxor är borta, helt totalborta! Dom finns ingenstanns i stallet, hemma hos pappa eller hemma här hos mamma :( Har dessutom kommit överfund med att jag har typ inga snygga enfärgade ridbyxor.. känns så fult och oseriöst att rida dressyr i rutiga eftersom jag anser att dom lutar mer åt hoppning. Så jag ska nog ta och köpa mig ytterligare ett par. Frågan är nu då.. ska dom vara mörkblåa eller beiga? Helskodda såklart!

Funderar över dessa (eller ett par JW, men dom är dock inte helskodda..)


rosalie, otroligt saknad <3

Hejhej!
Kom till stallet vid kvart i tre kanske. Då mockade jag åt Ariel, inte så grisigt idag faktiskt! Sen gick jag till ridhuset för att bygga fram lite med några andra i stallet. Det vart travbommar på ena långsidan, "kryss"bommar(galopp) imitten och sen en 5½ på andra långsidan :) Sen gick vi och fixade hästarna, skrittade fram och började jobba dom. Ariel var heeeeeeeelt vild HAHA. Kunde inte skritta, försökte dra iväg i galopp HELA tiden hahaha. Allt med övningarna gick iallafall bra, hon bytte galopp REEEENT på kommando! Gryyyymt glad! :DDD Vart väll kanske 80 cm i slutet, inte så högt, men vi gjorde en lydnadsövning av det hela, vilket inte var speciellt lätt då Ariel inte alls var med på att vara lydig ;) Men tillslut gick det grymt bra :) Travade och skrittade av henne innan jag gick upp och lämnade henne i boxen. Sen gick jag ner till ridhuset igen för att hjälpa till att plocka undan :)

Sen fixade jag klart Ariel och hennes saker. Tog ut Devin och mockade hans box, otroligt lättmockad haha. Sen så gosade och pysslade jag med honom en stund. Mysigt! Sen gjorde jag hö åt båda två och deras kvällshinkar. Sen fick jag skjuts till Hemmesta och där hämtade Papi mig! :)

Saknar världens bästa ponny <3

Det här finns i min rykt låda

I Tinus ryktlåda dåra. Kan fota den nästa gång jag ska till stallet så får ni se hur allt ser ut också :)

3 man&svansborstar
3/4 rotborstar
2 ryktborstar
2 ryktskrapor
1 mankam
2 hovkratsar
1 helosan
1 temp
1 vattenskrapa
1 ryktsten


morgonblogg!

Hejhej!
Sitter hemma nu, har nyss käkat frukost och ska klä på mig nu. Duschade också, så jag måste torka håret. Mami kör upp mig på skolan om typ 20 minuter, så måste skynda mig! (:
Efter skolan så åker jag till stallet. Ska rida Ariel och pyssla med Devin (: Men då vet ni det.
Pusss

helt okej snygga schabrak

Kanske inte värsta märkerna, men ändå HELT okej snygga! Gillar vissa mer än andra, men de här är dom jag skulle kunna tänka mig (i övriga färger också haha) (: Ska försöka införskaffa lite schabrak till Ariel såfort som möjligt!! (: Vilket tycker ni är snyggast? :D
PUSSSSSSSS

dagens ridpass!

Då är man äntligen hemma då. Känner att jag alltid skriver "nu är jag äntligen hemma" haha! Men det är alltid så svårt att ta sig från stallet, antingen får man stressa för att hinna med någon eller så får man vänta i evigheter på skjuts. Så det verkligen skönt när man kommer hem, därför skriver jag alltid äntligen. Ja nu fick ni veta en massa intressant ;)

Segade galet i stallet idag, riktigt skönt! Mockade jättenoga och segt, tvättade vattenkopp+ krubba och massa mer småsaker. Torvade även vilket var awesome för någon har dumpat en stor hög torv typ 2 meter från dörren vid gödselstacken och den torven är jättelätt och bra! ÄLSKART :D

Red sen på fritimmen, han hade gått väldigt lugnt dagarna innan och så. Red därför ett lätt dressyrpass på 50 minuter ungefär, låååååång fram och avskrittning. Lite arbete i skritt och trav också, enligt igångsättningsplanen. Det gick sådär till en början, han var väldigt stel och framtung. Arbetade mycket ställning, åt båda hållen. Men mest utåt för då släpper han jättefint! Mot slutet så var han jättefin i traven, sådär i galoppen. Han var väldigt trött och orkade inte riktigt hålla galoppen hela tiden. Men är nöjd i helhet med ridpasset. Det är en sådan fin häst jag får rida, så glad över det :')

Önskeinlägg - Lillemans box

Okej, jag glömde ta kort på Ariels box, alltså omockad och mockad HAHA. Kom på det då jag hade gjort allt (y)
Men jag kom ihåg att ta kort på Lillemans, dock stod han i boxen när jag fotade de sista :)
Omockad
Mockad

Dag 6 - Det här äter min häst varje dag

Shiiiit kommer få säga det här 1000000 gånger HAHA. Har redan publicerat typ tre inlägg med vad Ariel käkar. Men jaja, ni nya eller ni som vill läsa om det ;)
Morgon;
3 kg hö
Näve kraft

Lunch/insläpp (kraften fodras typ en timma senare än höet tror ja?)
3 kg hö
Näve kraft?
Betfor
Mineraler?

Eftermiddag
3 kilo hö

Kväll
6 kilo hö
1/4 kraft
1/2 kli
1/4 soyamjöl
skvätt olja
B-vitamin, E-vitamin och Nyponpulver

Tror det var allt? :D och rätt? :D HAHAHA

Feten i somras, gulleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, älska bilden <3
Lite rund om magen är hon, men inte SÅÅÅ farligt faktiskt. Idag är hon lite för tunn, men vi jobbar på det! (:


hemma hos johanna

Hejhej!
Sa ju att jag inte skulle till stallet idag, och det är jag inte heller. Jag sitter hemma i Johannas soffa och vaktar Affe och Lotus medans hon är på bio! Gullehundar! Tänkte bara uppdatera och säga att jag lever haha, dessutom så måste vi ju uppdatera lite även fast vi inte är i stallet? Right? (:
Ska plugga lite SO nu, sen tänkte jag uppdatera den där hästlistan (y)
Pusspuss



dags att tänka på refrängen!

Hejhej :D
Nu ska jag sova, vi hörs imorgon kanske! Har ingen häst imorgon, typ enda gången den här veckan! (Vet dock inte hur det ser ut i helgen) Hehe :) Men ja, uppdaterar väll min hästlista imorgon iallafall! Ska vara hundvakt direkt efter tandis, men aja. Pusspuss
Jag och Adde i somras! (:


nu ska jag sova!

Imorgon ska jag till stallet. Får se vad vi hittar på beroende på hur han gick idag, hoppas han gick lätt idag så jag kan rida imorgon :)

Elsa och Gigalo (hennes sommarhäst 09)

Foto: Angelica Strängborn

lång dag!

Hejhej!
Kom till stallet idag vid kvart i fem kanske. Tog ut Ariel direkt, ställde henne i stallgången och började mocka. Den var liiiite mer lättmockad än igår, men fortfarande väldigt grisig. Sen torvade jag två kärror åt henne eftersom vi behövde göra av med torv. Sen borstade jag Ariel och fixade henne med täcke, reflexer och kapson. Sen gick vi ut en sväng. Övade lite lättare grejor och kollade hennes uppmärksamhet, och det funkade kanon! Vart lite spänd ibland, men det var inte så mycket. Sen så fick hon gå in och käka sitt hö, medans jag borstade av henne och satte på innetäcket.

Efter det fixade jag Lilleman, nu fick man vara i ridhuset, så jag red lite där i typ 30 minuter. Han var lite spänd och stirrig, men det rasade snö från taket hela tiden :p Så det var inte så konstigt! Han var rätt fin annars, lite stretig haha. Men han är gulligggg! Sen skrittade jag av honom för hand medans jag mockade i ridhuset och sen gick jag upp och fixade honom. Mockade och torvade hans box, gjorde bådas höpåsar och kvällshinkar. Sen så bytte jag om och åkte hem :)

Johanna och Lilleplutt på Hakingträning på Sandöö i somras (:

Det här finns i min ryktlåda

Kan säga såhär, jag har faktiskt ingenaning om vad som finns, eller jo. Men jag kanske inte kommer ihåg allt osv HAHA.
I Ariels ryktlåda finns typ detta;
Två rotborstar
En ryktborste
En ryktskrapa
En piggborste
Två hovkratsar
Mansnoddar (två olika sorters)
Broddgrejer
Broddar
Manborste
Vattenskrapa

Det är typ det? :)

PUSSSS

Svar till Sara!

GULLE DEVIN!!!!! <3 :D SKA DU RIDA HONOM OCKSÅ :D?
Svar: Hihi, ja han är gulliggg :) Nej, jag ska inte rida honom, han är väll inte fräsch vad jag vet? Haha, ska bara mocka, göra hö, kvällshink och pyssla med honom (:

vem vill köpa detta åt mig?

Nej jag är inte rik så jag köper kopiorna av alla märkesgrejer på Hööks. Känner igen detta täcke, vet att det är någon kopia från något dyrt märke, kommer dock inte på vilket. Men sånt bryr jag mig inte särskilt mycket om, bara det är snyggt så funkar det. Dessutom så är detta sjukt mycket billigare och då har jag råd med mer grejer. Dock så har jag lovat mig själv att inte köpa "onödiga" grejer till mig eller Tinus förrens jag har köpt en ny ridhjälm. Men det här var ju fint :(


Mobilblogg från skolan

Tjatja :) Sitter i en soffa i skolan just nu, har lunchrast. Slutar fyra idag, då åker jag ut till stallet. Har lilleman och ariel, vet inte riktigt hur det blir för idag kan man inte rida i ridhuset, de ska fylla på nytt underlag mellan 14-20... Så antagligen får de stå eller så rider jag ut :) Men det är chill! Nu ska jag sluta. Puss <3

Hur började mitt häst intresse

Det känns som att jag redan har svarat på den här frågan.. men några frågor från listan fick vi ju i vår frågestund vi hade i starten! Svarar lite kortfattat då. En kompis till mig storesyster red på Vmrk och brukade hålla "ridlektioner" för mig, min syrra och min kompis (lillasystern till "ridläraren" haha). Vi brukade använda liggunderlag som sadlar och hundkoppel som tyglar, så satt vi på vårt staket och låtsades rida. Efter några "lektioner" hos Julle så gick mitt intresse över till riktiga hästar. Jag började följa med henne till stallet ibland och efter ett tag kom jag in i en ridgrupp och började rida :)


svar till anonym!

Hur får man reda på om lektionen e inställd? :S känns som att jag antagligen kommer vara den som inte får veta och åker ut dit innan jag inser att det är inställt :/ jag rider på torsdag :)

Svar: Om du har lämnat något nummer till ridskolan så ringer dom förmodligen till dig och meddelar att lektionen är inställd, om den nu blir det. Dom har satt upp en lista där man kan skriva sitt mobilnummer ifall dom inte har det eller om man har bytt så att dom kan få tag på alla elever när det blir inställt och så :)

Min största rädsla

Då kör vi direkt på nästa då, nummer 3 på listan. Min största rädsla inom ridsporten är nog att jag skulle vara med om någon olycka så att jag eller hästen skadades och aldrig kunde rida igen. Att leva livet ut utan att kunna rida eller hantera hästar, det skulle vara en mardröm! Eller om jag och hästen typ gick omkull eller liknande och att den senare eller direkt dör pga det. Skulle få såna skuldskänslor och nej usch, jag vill inte tänka sådana tankar nu! Vad är er största rädsla inom ridsporten?


Önskeinlägg - Matbilder (Lilleman)

I Lillemans kvällshink finns detta;
KLI

HAVRE


Såhär ser hans mat ut när den är klar :)
Utan havre (bara blöt kliii)

Hela klart nuu :)


Svar till Emma

Det ligger ett avsnitt där jossan från förra säsongen pratar och visar olika delar från deras lägret :)

Svar: Jo det var det jag såg, undrade ifall det skulle komma ett "riktigt" avsnitt idag också eller om det kommer nästa vecka. Men förmodligen var de det enda avsnittet för idag :(

tralalala

Någon som vet om avsnittet från Ponnyakuten som ligger uppe på svtplay nu är det enda man får se idag, eller om det kommer upp ett till? :)


söthest.com


dagens photoshoot!

Modellerna idag var då Sofia Nordin och Ariel. Dom red på travbanan och jag fotade, snön var väl okej där ute. Inte så jätterolig eller lätt att pulsa igenom men det gick. Dom var jättefina och jag hoppas att min lärare tycker om bilderna sen, jag själv älskar dom! Sen gick jag till södra och åt lurreflurre med snattis och lite fler. Gick sen till privat och fixade, skrittade ut runt sandis med lite folk. Tinus hade träningsverk och var seg så tog det lugnt, dock var underlaget inte särskilt snällt då men det går inte att rida på vägarna för där är det isbana :/ Kom precis hem nu och ska börja redigera lite bilder från dagen! Videoblogg kommer senare :)










Godmorgon mina vänner!

Hejhej!
Vaknade för ungefär en timma sen, eller då ringde klockan iallafall. Men jag gick inte upp förens vid halv elva, har duscha och käkat frulle fram tills nu typ :p
Ska åka ut till stallet någon gång? Vet inte riktigt när. Men ja, ska rida ut på både Ariel och Lilleman, så det blir väll kuuul (:  Sitter och snackar allsvenskan med Johanna nu också, ska bli skoooj!
Men nu ska jag sluta, pusss

you are my sunshine

Får se om det går att fota imorgon, det regnar ju nu så tvivlar på att det kommer vara bra underlag tomorrow :/ Men jag håller tummarna (Y) Nu drar ju skolan igång igen, från och med måndag för mig med. Så nu kommer jag bara ha Tinus 2 gånger i veckan. Tisdagar och söndagar, kommer förmodligen ta honom fler dagar emellanåt men som det ser ut nu så blir det bara dom dagarna. Sen är det ju beroende på hur mycket plugg jag har och så, vi får se helt enkelt. Men så mycket häst blir det inte för min del!

Kaninen♥

Önskeinlägg - Matbilder (Ariel)

I Ariels kvällshink finns dettaaa;
KLI

SOYAMJÖL

OLJA

KRAFT

NYPONPULVER - B-VITAMIN - E-VITAMIN

+ GODIIIIISS MORÖTTER OCH ÄPPLEN (bilden hatar mig...)

Såhär ser det ut när den är klaaaar! :)


värdelösa bilder, jotack

Såklart skulle det börja ÖSA ner snö då vi skulle fota, SUUUUCK! Dessutom börjar min kamera bli till åren, den vill absolut inte samarbeta någonstans... Aja, är snäll och lägger upp några ändå :D

Svar till Erika!

Kan inte du ta kort på vad Ariel och Lilleman äter i sin kvällshink?
Och ta kort på deras boxar innan och efter mockning? :D
Svar: Jo det kan jag göra. Fixar det imorgon :)

Några ovisade bilder på Ariel

Från i somras, när jag och Jessica hoppade lite på södras utebana! :)

veckan som kommer

Skolan börjar ju nu på måndag, jullovet är redan slut! Har hunnit sjuukt mycket, fast det har gått så himla fort!
Men nu i veckan så börjar skolan, så vi får se om det blir lika mycket uppdatering på bloggen som nu, under lovet!

Söndag: Rida Ariel och Lilleman. Fota Nora och Tinus
Måndag: Skolan (-,-) Rida på Ariel och lilleman
Tisdag: Chilla, ingen häst tror jag?
Onsdag: Rida Ariel och fixa Devin
Torsdag: Rida Ariel och fixa Devin
Fredag: Ridskolelektion (om den inte är inställd :p)
Lördag: Säkert något kul!
Söndag: Säkert något kul! :)

tagga till!

Morgondagens plåtning kommer bli G R Y M ! Ni anar inte, stackars modellen dock men bilderna kommer bli S T Ö Ö Ö Ö R T  F I N A  : D

Hästen på bilden har inget att göra med texten ovan!

bilden är från KM

Hejhej!
Imorse gick jag upp vid typ tio kanske, käkade och lite sånt, sen så vid halv elva skjutsade papi ut mig till stallet, ner till Norra. Hjälpte till lite med hoppträningen som var, höjde hinder osv. Sen så fikade jag med typ halv stallet. Mia, Sten och Signe har ju med sig sin lilla gulliga picknick korg, mums! Sen så gick jag ner till korsningen mot båtis och mötte Maria, vi gick ner till båtis och hon red. Självklart började det snöa, så bilderna vet jag inte hur dom ser ut... Hahaha, men vi får väll seee. Sen så gick jag upp och käkade i kafeterian med Jessica. Vid 3 började usekmötet, segt! Men jaja, vi var klara vid typ lite över fyra. Då gjorde vi några affischer att sätta upp i stallet och sen åkte jag med Melina till Grantomta. Där hämtade morfar mig och skjutsade hem mig. Eftersom att min bror var ute igår ville han inte köra och mami är med papi på södersjukhuset då han trillat från stegen idag och brutit handen :/
Nu är jag hemma iallafall, blir väll en slappardag idag också :p

dumma ben

Provade precis mina ridstövlar med ridbyxor och så nu, för att se att dom verkligen passade. Men nej såklart inte, dom är sjukt långa. Jag kan inte ens böja benet och även om dom sjunker så tror jag att dom kommer att vara för långa. Har hört av många att just dessa stövlar tar ganska lång tid på sig att sjunka också, jag kommer inte klara av att rida i dom där förrens dom har sjunkit! Tog precis mina benmått och det verkar som att jag kommer behöva specialbeställa för det finns inga sådana storlekar inne vad jag fattar iallafall. Men ska förmodligen tillbaka dit imorgon och lämna tillbaka dom. Ska se om dom har min storlek inne eller om jag måste specialbeställa, hur dyrt nu det blir. Fan för mina muppade ben!


Presentera dig och din häst

Jag heter Nora Bilancioni och är 16 år. Jag bor ute på Värmdö i Stockholms Skärgård, i både lägenhet och radhus. Jag pluggar fotolinjen på Mediagymnasiet i Nacka strand och som ni då förstår så är jag väldigt intresserad utav foto. På fritiden så umgås jag med vänner, festar, är i stallet och fotar typ :)

Min medryttarhäst heter Tinus af Casmaslund, är en 7årig oldenburgarevalack och 160 cm hög! Han är som en 3åring i skallen, trotsåldern och vill alltid bestämma själv. I hoppningen så är han ganska så grön då han inte har lärt sig att hitta avståndspunkten ännu utan bara rusar på som en idiot för att han blir så glad över att få hoppa, hihi söt :) I dressyren är han riktigt fin när han väl är med på noterna och samarbetar, kan nog komma långt i båda grenar bara man ger allt för att få honom att utvecklas :) Ute så är han olika, ibland kan han knalla på som en skogsmulle och vara jättelugn men oftast så bockar han och springer på som en tok :D Han har väldigt kort stubin liksom jag har så därför matchar vi nog ganska bra, även om det blir småtjafs ibland om vem som ska få vinna ;) Men han är underbar och gör aldrig något dumt utan kan streta emot om det blir jobbigt eller busa för att han tycker att det är kul :) Mer vet jag inte vad jag ska skriva. Ägs av Fam. Skjernov och gick innan dom på ridskola (Värmdö Ridklubb) men passade inte alls, gick några fåtal lektioner. Han är väldigt lättlärd, har lärt honom både puss och buga på bara några fåtal träningar. Jätteduktig :D Han är helt enkelt världens bästa, har nog aldrig träffat på en bättre häst än honom :)



listaaaaaa

Några år senare så upptäcker Nora att Sofia skriver en rolig lista, haha hängermed.nu ;) Men den verkade rolig så jag börjar med den nu jag med :D

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Min favoritplats i stallet
Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa häst minne
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - En bild på stallet
Dag 15 - Det här saknar jag
Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

godmorgon!

Hej jag har skittråkigt för jag ska egentligen plugga men kommer inte på något att skriva om så pausar och gör detta först. Ska till stallet på usekmöte idag, annars är det inget mer på hästfronten för min del. Varsågoda och njut av detta roliga test!

Din häst/medryttarhäst/foderhäst
Namn: Tinus af Casmaslund
Född: 2003
kön: Valack
Ras: Oldenburgare
Färg: Brun
tävlat med dig: Nej
framtiden: ska bli grym!
Hur många rosetter: 3-4 clear round tror jag
hur många 1a rosetter: 0
Hur många segertäcken: 0
Hur länge har du ridit: 8 år
Hur många hästar har du ägt: noll
Har du tävlat någon annans häst: nej, inte lokalt eller högre.
Har du fått betalt för att rida: nej
Högsta procent du ridit på i dressyr och vilken klass det var: kommer inte ihåg.. haha "tävlar" aldrig dressyr
Högsta hoppade hindret med den hästen: 115


VAD HAR DU FÖR...
Hjälm: en gammal och trasig, ska köpa en charles owen
Stövlar/skor: mountian horse stövlar
Träns: Tinus har - 2 pullarträns, 1 remont, 2 aachenträns (heter det så?)
Transport: -
Stalljacka: oj det är sjukt många hehe.. men just nu en fet betongjacka :D
Ridbyxor: blårutiga, grårutiga, bruna, svarta x2, vita, ljusgröna :)


THiS OR THAT?
Skäck eller Brun - beror helt på hur resten av hästen ser ut
Stövlar med snörning eller utan - snörning
Ponny eller Häst – häst
Hoppning eller Dressyr – hopp
Ridbana eller Ridhus - ridbana på sommaren, ridhus på vintern
Trav eller Galopp – galopp
Brunt läder eller Svart läder - brunt
Pessoabett eller kandar – kandar
Spån eller torv - torv
Kyra K eller Kingsland - kingsland

OM DIG
Vad heter din tränare? marianne (dressyr) och olika i hoppning 
Tycker du han/hon är bra? Ja, alla är grejt
Har du någon förebild inom ridsporten? jappppppp
Styrkor inom ridningen? - envis och bra sits har jag hört
Tycker du själv att du rider bra? nej
Hur klipper du din häst? Jag klipper inte, men tinus är helklippt förutom huvud o ben

KRYSSA I
Tävlat klubbtävling [x]
Tävlat lokalt [ ]
Tävlat regionalt [ ]
Tävlat nationellt [ ]
Tävlat internationellt [ ]
Vart med i en hästtidning[x]
Har ramlat av på en tävling [ ]
Har hästintresserade föräldrar [/]
Har åkt mer än 3 timmar till en tävling [ ]
Har besökt Strömsholm [x]
Har besökt Flyinge [ ]
har besökt Tullstorp [ ]
Har tolkat efter en häst [x]
Har badat med en häst [ ]
Har hoppat fälttävlans hinder [x]
Har ridit islandshäst [ ]
Har kört en riktig travhäst [ ]
Svarat ärligt på alla frågorna i de här testet [x]


Hur mitt hästintresse började

Jadu, jag minns inte helt haha. Men jag antar att det var för att min mormor red? Jag följde väll med ut till stallet, vi hyrde två småponnier, Tarzan och en svart ponny. Sen satt jag och Johan på varsin medans någon ledde hahaha. Sen när jag var 6 år tror jag, fick jag börja på prova-på-ridning, vilket innebar att man fick rida typ en termin i nån slags grupp. Fastnade då för ridningen och fick börja i en "vanlig" grupp :p Sen dess har hästar varit mitt liv typ.
HAHAHAHAHA jag och Casper typ 2008. Och jag är typ lika lång på honom där som jag är på honom idag o_O

Två filmer!

Jag och Frea för snart 2 år sen typ? (: REST IN PEACE!
Hon var inte den lättaste i dressyren, inte det vackraste kanske, överbyggd bak osv, men hoppa kunde hon! Som fan! Världens bästa Frea, ta hand om alla andra där uppe nu! ♥
Cassandra och Ariel för nån vecka sen! Kolla videotexten för mer info (;

bara för att jag saknar sommaren

Ridbilderna är fotade av Frida Ydregård och alla andra av mig själv (:

Min rädsla inom ridsport

Hmmm... Jag är inte rädd för speciellt mycket med hästar. Inte direkt för att jag ska ramla av eller något sånt... Det som "skrämmer" mig lite mera är att gå omkull. Visst, jag har gjort det 2 gånger, och det har aldrig hänt nått allvarligt med varken mig eller hästen. Men ändå, det känns så sjukt läskigt att hästen närsom kan snubbla till/halka/tappa balansen osv och gå omkull... Sen att hantera "nya" hästar ibland, som man inte vet någonting om. Visst jag är inte rädd, men sjukt mycket respekt har man ju!

Sådär, det var litegrann om "mina rädslor" (;

en gammal favoritbild, fotad med min urgamla samsung typ 2006! Läkerol hette hästen!

här var man inte gammal

Jag och min mormors kompis islänning typ 2004? Nattkorpen hette han iallafall :)

Dagen igår

Åkte till stallet vid halv två, stannade och köpte morötter på konsum innan. När jag kom ut så gick jag direkt ut och hämtade Ariel i hagen, stackarn ville verkligen in! Hennes utetäcke var genomblött, det bara rann vatten från det. Men hon fick gå in i boxen och äta lite hö, morötter och torka. Jag pysslade med lite annat, typ putsade tränsen och lite sånt. Sen gjorde jag hennes hö och tre kvällshinkar. Kollade när Lillemans gamla ägare provred honom. Efter det mockade jag åt Lilleman och sen åt Ariel medans Johanna mockade åt Laddie. Sen sprang vi med honom i gången och sen i ridhuset, satte honom i lina och så. Var inte heeelt fräsch kanske. Sen gjorde jag hö åt Lilleman och Laddie innan vi åkte hem :)
Det var min "stalldag" hahaa :D
saknadhest.se ♥

jag lever

Hejhej!
Skulle ridit två gånger idag, men lektionen vart inställd pga kvarkan (förfå hästar...) och sen orkade jag inte ta mig ut för att rida Lilleman, eftersom det snöade så förjävla mycket...
Skriver mera sen puss

Min första medryttarhäst - Nora!

Ingen häst idag heller så snor en punkt från Sofias lista och skriver också om min första medryttarhäst :)

Jag var väl 8-9 år tror jag, det hela började med att vår hund var hos en dagmatte om dagarna. Mammas kompis Lena, hon hade även en shetlandsponny. Jag hade precis börjat rida på ridskola (tror jag) och älskade ju hästar över allt annat. Så till en början gick jag dit och mockade och borstade honom, stallpyssel bara liksom. Sen när jag var mer mogen så fick jag även börja rida honom. Ponnyn hette Doremy (eller Balder som han ofta kallades), en hingst som då var 8 år och 105 cm hög. Den ponnyn var nog det bästa som har hänt mig i min "ridkarriär", han lärde mig allt!

Jag blev orädd och duktigare för varje ridpass på honom. Han var ju varken någon dressyr eller hopphäst direkt, ingen superstar. Men hans personlighet tog mig långt. Jag tror jag ramlade av minst 1 gång varje ridpass haha! Han gjorde det aldrig för att vara dum utan för att han var busig och en liten pojke med stor vilja! Men jag hoppade alltid upp igen, blev aldrig rädd oavsett hur hårt jag slog mig. Vi gjorde allt från skogsturer till dressyrprogram eller banhoppning. Lite halvt seriöst i antingen hagen eller på en stor äng då haha! Red honom fram tills jag var kanske 10-11 år? Då jag blev way to stor för honom, tyvärr :( Någon gång där i mitten så köpte Lena en kompis till Balder, Sune Bill hette han. En 1 årig hingst, shettis såklart! Jag hjälpte till att sköta om honom och när han mognade mer efter några år så fick jag även påbörja inridningen. Sjukt kul och han var verkligen en jättefin ponny, vi funderade ett tag på att starta honom i shettisgalopp men hade ingen liten ryttare :/

Tillbaka till Balder så betäckte han ett sto också där i mitten någon gång, och hans avkomma, Fenja, har Lena nu hemma på gården. Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta i dåtid men det kändes bättre haha.. för Lena har fortfarande kvar alla 3 hästar. Jag tog med Sofia dit för något år sedan och vi började arbeta med dom små liven, Balder har dock inte fått vara med så mycket då han har varit sjuk fram och tillbaka :/ Men vi tömkörde och longerade Sune och Fenja väldigt mycket under en tid och herregud vilka fina ponnyer dom är! Förhoppningsvis går vi dit snart igen :)

Finfina Balder :)






Sune :)










Fenja :)






Vi tricktränade även lite med dom, lite allt möjligt. Dock så är stegringen inget trick, inget vi vill lära ut några envisa shettisar! Vill ni se mer bilder eller filmer så klicka in er på vår shettisblogg!

Min första häst

Alltså min första medryttarhäst.
Det var Bella, ett isabellsto på 20 år då. Världens snällaste häst, på riktigt. Lite sur, otroligt lat i ridningen, men hon var ju trots allt en gammal tant (: Hon var jätterädd om sin mule, man fick knappt röra den och hon älskade att bli kliad på insidorna av bakbenen, fråga mig inte varför! Vet inte alls vad hon har gjort tidigare i sitt liv, men hon var väldigt svår i dressyren. Antingen fick man nöja sig med att hon gick framåt och huvudet i himlen eller att hon faktiskt jobbade på hyffsat bra men att det gick myyycket långsamt! Tillslut så började jag hitta knapparna på henne och då gick det lite bättre. I hoppningen vart hon lite piggare och det var mycket roligare, hoppade som högst 120 på henne tror jag? :)
Det var lite om Bella, eller jo. Hon heter Anna-Bella igentligen!
Jag och Bella, vintern 2009!

tjatja bloggen!

Hej!
Sitter hemma hos Johanna igen, vi ska kolla på solsidan, dricka bullar och äta varm choklad HAHA. Nejdå, men vi kom nyss hem från stallet, nåra som har provridit Lilleplutt och jag har haft Ariel. Men nu ska jag inte babbla mer, pusss

äntligen!

Fick med mig ett par ridstövlar hem, dom första jag provade på The Horse faktiskt. Dom är väldigt för långa i nuläget men de lär ju krympa ca 2 cm så då blir dom nog lagom. Ska se bara om dom passar till mina ridbyxor också, provade med ett par i affären men dom var way to stora så det såg bara wered ut! Det är iallafall ett par Mountain Horse stövlar och såhär ser dom ut :)




Vaknade nyss...

Hejhej!
Blir så sur på mig själv, jag vaknade verkligen nyss.... Lixom tjugo i ett?! Hela dagen är borta! Fast jag är nästan pigg som en mört! Men ja, ska ut till stallet om typ en halv timma, vi ska stanna och köpa morotar och äpplen till bäste ponnyn först :) Men iallafall, jag uppdaterar mera när jag kommer hem ikväll (:
Pusspuss
Allt jag önskar är att ha dig här med mig, bästa Bella, kommer aldrig glömma dig ♥


saknar kingkongen

Idag har jag ingen häst men ska däremot iväg och kolla på ridstövlar nu. Hoppas jag hittar några, har letat länge :/ Medans jag är där och kikar så ska jag komma på något bra jag kan skriva om när jag kommer hem. Låter det bra? :)


gonatt!

Nej nu ska jag sova, gonatt folket så hörs vi imorgon :D
PUSSS

Morgondagen

Hejhej!
Imorgon ska jag rida på Ariel. Eftersom det är typ plusgrader och massa snö ute så kan jag inte rida ut, då hon inte fått snösulor än... Hej styltor såfort vi går utanför stallet :/ Så det blir nog lite ridning i ridhuset imorgon. Kanske plockar fram ett hinder ifall det inte är någon annan som ska rida då, jag har inte hoppat på skitlänge haha. Menmen, annars blir det väll lite dressyr eller markträning. Vi får helt enkelt seee.

Ska försöka smöra till mig skjuts ut imorgon, eftersom mami är ledig. Annars tar jag väll tolvbussen, eller nått :)

Utestallet genom fönstret hahahah :)

ridsport på tv!

Nu är det ridsport på Eurosport! Kolla! :D

2010

Januari: Provred Ariel.
Februari: Slutade rida på Bella.
Mars: Började rida dressyr för Nicole på Ariel.
April: Red ut och busade barbacka första gången på Ariel.
Maj: Hopptränade för Berndt på Skaft.
Juni: Tvåa i våran första LB på Hölö.
Juli: Var i spanien.
Augusti: Hoppade Ariel på södras utebana.
September: Hoppade Ariel i spöööregn.
Oktober: Red KM dressyr på Herkules, han var duktig!
November: Var på Gran Canaria.
December: Började rida Lilleman lite mer.

Det där är bara "förklaringen" för bilderna hahaha. Mycket mer har ju hänt under månaderna :D

busdag

Ska berätta om dagens ridpass nu då haha.
Kom ut till stallet vid nio kanske? Då busade jag med Affe och Lotus i snön, shiiit va glada dom var :D Skitkul vare! Sen så kollade jag lite när Johanna visade Lilleman för två från Umeå. När jag kollat en stund gick jag och hämtade Ariel i hagen. Borstade på henne och sen slängde jag på ett fleecetäcke och hacket. Gick till ridhuset och skrittade fram. Sen jobbade jag lite hur som haha. Hade ingen riktigt "plan" för ridpasset. Red runt där iallafall, skritt, trav och galopp, hon var väll fin :) Sen övade jag lite byten och det gick väll sådär haha. Hon bytte rent typ två gånger, sen nöjde jag mig, skrittade av och gick upp till stallet. Fixade henne innan jag täckade och släppte ut i hagen. Det var dagens ridpass hahaha. Sen åkte jag med Johanna till saltarövägen.
Nu ska jag typ göra nått annat, pusss
fina lillepluttt


tjalala

Idag blev det ett riktigt kort pass för Tinus del eftersom jag hade med mig hunden ut till stallet. Bästa Sara tog hand om honom medans jag red, men hon skulle själv rida så jag hann inte mer än typ 30 minuter. Det gick inte att rida någonstanns, överallt var det typ snööversvämmning. Vi (jag, nattis, jessica och elin) provade först att rida på båtis, alla upptrampade spår var typ borta. Det var stört djupt så vi travade två "sträckor" på vägen bredvid och galopperade en :) Fixade honom och så, sen åkte jag hem. Ska nog inte till stallet nå mer den här veckan, så får hitta på lite annat och skriva om då. Några tips? :)



Fotograf:
Sofia Nordin
Världens finaste ridskoleponny, enormt saknad.. ta hand om Frea där uppe nu!

Påväg in till stan

Hejhej! Är påväg in till stan nu för att hämta ut min ridhjälm :) beställde den i måndags och den kom igår, snacka om snabb service :D men ja , bloggar mera sen. Puss <3

Svar till Emma!

Varför ska lilleman säljas?
Svar: Jo, han ska helt enkelt säljas för att johanna har växt ur honom. Hon vill ha en yngre häst. Riktigt tråkigt, men jag vet att han kommer få det toppen! Som tur är :)

Tillbaka blick på 2010

Okej, nu kör vi på någon sorts "tillbaka blick" på året 2010!
  • Jag började rida Ariel i februari
  • Jag utvecklades fortare än någonsin
  • Fick chansen att börja tävla och träna mera
  • Fick chansen att följa med på tävlingar
  • Fick chansen att börja rida många flera hästar i båda stallen.
Sen jag började rida Ariel, träna för grymt bra tränare bla, har jag utvecklats något enormt, iallafall enligt dom. Det är skillnad på det mesta. Sen har jag även fått chansen att rida många flera hästar, riktigt kul. Endel högt utbildade och en del lite mindre utbildade, det har jag även lärt mig mycket på. Har bla fått rida Adde, Rulle, Ellie, Ariel (såklart), Olivia, Lilleman, Bella, massa ridskolehästar osv. Endel har jag ridit lite regelbundet och endel bara enstaka gånger :) Alla har gett någonting, men den jag lärt mig mest på är nog Lilleman eller Ariel. Just för att Lilleman är så utbildad som han är ;)
Men nog om det, haha. Jag har bara för tråkigt!

Presentera dig och din häst

Okej, vi kör nu då!

Jag heter då Sofia Nordin, är 15 år gammal och bor i Gustavsberg, i Stockholms skärgård. Jag har en mami, papi och en bror som är 18 år gammal. I familjen ingår även en katt, Tazz. Jag går sista terminen i nian på kvarnbergsskolan. På fritiden är jag i stallet, fotograferar, är med vänner och pluggar, typ? Det finns inte så mycket mer att säga om mig? Lever väll ett rätt normalt svenne liv? ;)
Ariel, min medryttarhäst, är ett sto på ca 17 år. Men lika pigg som vilken yngre häst som helst. Hon är andalusier och skimmel haha. Vi har tävlat upp till LB i hoppning, fått några placeringar. I hoppningen är hon rätt lätt. Sålänge man är med henne hoppar hon.. Hon rullar på lixom. Hoppar lätt 130 med ryttare, gör inprincip det som behövs haha :) I dressyren är hon sjukt mycket svårare, hon är känslig samtidigt som hon inte alls är känslig... Svårt att förklara. Men hon gör det mesta tvärtom haha. Ganska stel och svår att "rida rätt", men ibland släpper hon till och blir fin. På uteritterna är hon som en tickande bomb, typ. Riktigt krutpaket, springa är det enda hon vill.
Det var lite "onödig" fakta om oss hahahaha :D

Mobilblogg

Hejhej :) Orkar inte blogga så mycket nu, för jag sitter hemma hos johanna och kollar film. Har iallafall varit i stallet idag, och ska dit imorgon :) mer får ni veta imorgon kväll ! Puss

det finaste i mitt liv är du

Trimmade ett kort pass i ridhuset eftersom att jag hade bråttom hem till hunden. Det blev väl 35 minuter kanske, Tinus var jättelyhörd idag. Släppte tyglarna och styrde för skänkeln i framskrittningen vilket han lyssnade jättebra för, förut behövde man vara så dramatisk när man skulle bromsa eller öka för annars reagerade han inte. Nu behöver man knappt nudda honom, inte så att han är överexploderande pigg utan på ett bra och lyhört sätt! Även idag så arbetade han ihop sig i galoppen och trampa på jättefint inundersig. Travade av i en väldigt låg form som han trivdes med, så fick han gå några varv tills jag nöjde mig. Övernöjd med honom, han har blivit en helt annan häst. Längtar tills jag kan rida lektion för Marianne igen :D


today

Precis vaknat, idag blir det 12 bussen ut till stallet och trimma i ridhuset på lilla fjompen!


världens finaste!

Sitter och planerar för imorgon, har bara tussen då.. skönt med bara en häst för första gången sen jul! Fast tråkigt att inte rida mysiga Malle mer :( Tänkte dra ner till båtis och busa av honom all energi han lär ha nu fast börjar överväga nu att trimma lite lätt i ridhuset istället. Har ju ridit ut ganska mycket ändå och bara trimmat 2 gånger nu när jag har passat honom. Får se imorgon hur jag gör, ska försöka ragga en fotograf iallafall :D


Nån lista hahaha

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt häst intresse 
Dag 5 - Det här finns i min rykt låda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favorit grej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardags outfit
Dag 9 - Det här shoppar jag i hästväg
Dag 10 - Min favoritplats i stallet
Dag 11 - Såhär ser det ut bland mina hästgrejer
Dag 12 - Mitt bästa häst minne
Dag 13 - Mina drömmar
Dag 14 - En bild på stallet
Dag 15 - Det här saknar jag
Dag 16 - En nytagen bild och 5 punkter som beskriver din häst
Dag 17 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 18 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

Ska göra den, haha. Börjar antingen ikväll eller imorgon, vi får seeee! :)

Goddag!

Hejhej!

Känner att jag har lite "hästledigt" nu hahahaha. Men jag har iallafall inte varit i stallet idag, och ska inte dit imorgon. Eller det vet jag ioförsig inte nu, hahahahaha! Men bara så ni veeet =)

Pussssssssss

seg dag

Precis hemkommen från stallet. Åkte ut så jag var i stallet runt 14.40 kanske, mockade och segade galet. Gick upp till cafeterian med Jessica och sölade där ett bra tag. Så det hann bli mörkt vilket resulterade med vila för Tinus. Borstade och myste med honom lite extra. Malle fick en skrittur runt området och några varvs joggande på ridbanan efteråt. Red barbacka på hacket idag igen, herregud vad fin han var! Idag skulle Saga filmat eller Anko fotat, finafinafina ponny :')


mot stallet!

Nu ska jag bege mig mot bussen, tror någon av dom får knalla runt i ridhuset och den andra ridas ut. Vem som ska få göra vad har jag dock inte bestämt mig för än.. haha!


snygg bildserie.. haha!


ändrade planer!

Planerna sket sig pga lite grejer ikväll, Anko kommer inte ut idag utan vi tar det en annan dag. Fan jag som var så taggad på att bli fotad idag, och idag är ju sista dagen jag har Malle :( Men nu hoppas jag verkligen att planerna ikväll blir av, annars är min dag förstörd!

Men det är inget hästrelaterat så ska inte ta upp det här, sitter och tänker på hur hästarna ska få gå idag. Om dom kanske bara vill skritta, gå i ridhuset eller som planerna.. ridas ut? Jag vet inte vad jag ska göra.. men bussen går om några timmar så vi får väl se då! Vad hade ni tänkt hitta på med era hästar idag?

Första gången
Anko fotade mig, först på en ridskolelektion. Hoppade på Fabiano och sedan när jag hoppade Tinus (privat) :) Detta var när jag precis hade börjat rida honom och jag hade mina små ovanor..





tomorrow

Imorgon kommer Anko ut och ska fota när jag rider Tinus och Malle. Tänkte rida nere vid båtis, Malle ska va blå och Tinus rosa :D Det kommer bli såååå fint :D Taggataggatagga till :E


myshästarna!

Då var man hemma då. Eller kom hem från stallet för ett tag sen men har flyttat till mamma och så, men det tar jag inte upp här! Kom ut till stallet vid tretiden och fick reda på att bästa Jessica hade mockat, torvat och gjort hö åt Malle. Kärlek åt henne! Nattis hade även gjort hö åt Tinus, en gnutta kärlek åt henne med :) Så fixade Malle direkt och red runt sandis med Nattis och Amanda. Barbacka på hacket blev det, han var mycket lugnare på det och det var så mysigt så. Kelade massvis efteråt, fina ponnyn :)

Smörjde hans grejer och allt, sedan så mockade jag åt Tinus. Bytte vatten och fixade honom därefter. Så jobbigt att jag alltid måste rida med sadel och hela köret men det behövs ju dock eftersom att han är på tårna vart man än går/vad man än gör. Red runt området med Jessica eftersom att det hade hunnit bli mörkt ute, det gick väl bra. Han var ju då på tårna och hoppade till för minsta lilla, Jessica var som vanligt en flummaskin så det var en trevlans uteritt! Fixade honom och smörjde lite i väntan på att pappsen skulle komma och hämta mig.

Några mobilbilder från idag :) 




nu ska jag dra!

Hejhej!
Ska hem till Elsa nu, hare bäst! Imorgon blir det nog ingen hästuppdatering, har ingen hest vad jag vet ;) Menmen, har inte varit hästledig sen jag vet inte hur länge sen haha :D Och de flesta dagarna har jag haft 2-3 st :p Men det ska bli skönt att slippa åka till stallet, hitta på andra roliga saker istället =)
Vi kanske åker till stan, fotar eller vad som :D
Aja, pusspussss! (kanske mobilbloggar senare eller nåttt)
saknasaknasaknasaknasakna !! Världens bästa ponny <3


jobbigt att jobba!

Hejhej!
Gick upp klockan sex imorse, segt som tusan! Åkte till stallet vid halv sju och när jag kom dit började jag fodra hö och kraft. Sen kom Kit, som jobbade istället för Julle. Hon tempade alla hästar medans jag täckade alla. Sen så släppte vi ut dom, lössläpp till stora hagarna och sen ledde vi ut sjukhästarna. Efter det mockade vi första stallgången + torvade den innan vi gick upp och fikade. Sen mockade och torvade vi andra, vi var klara typ fem i elva eller nått sånt, då putsade jag alla sadelgjordar innan jag började lägga in mat till hästarna. Vid tjugo i tolv hade vi lössläpp in, fyfan, galna hästar! Astrid vad allmänt pucko, bara sprang fram och tillbaka i stallgången... Sen valackerna, Fabbe höll på att springa över mig, Maverick höll på att hoppa över ridhusdörren och stod och reste sig upp mot domarläktaren samt försökte stegra så han kunde lägga benen över sargen osv... Störda hästar! Sen krattade vi gångarna innan vi käkade lunch.

Vid typ ett red jag och Saga ut på Buckas och Boyen, vi red ner till båtis, eftersom att Buckas gick i ridhuset igår och Boyen vilade. Det gick kanoners! Ännu mera snö nu än sist, så det vart lite jobbigare för dom! Men Buckas var kalasfin, nästan hela tiden! När vi red i den höga snön krävde jag inte så mycket av honom, men när vi red på "spåret" så krävde jag lite mer och då jobbade han på braaaa! :) Han blir så maffig då. Sen travade vi av dom på vägen och skrittade hem. Fixade hästen och sen putsade vi utrustningen innan jag gick upp och bytte om. Sen åkte jag hem!
Nu ska jag duscha iallafall, pusspiuss

Jag och Buckas från i fredags! (bilden är visad, jaaaa, men har inga andra haha)


godnatt!

Nu ska jag också börja dra mig mot sängen. Hur det blir med hästarna imorgon får vi se, beroende på dagens andra planer. Men är det fortfarande ljust ute så ska båda hästarna skrittas ut :) Godnatt!




Han kanske inte håller sig på alla 4 hela tiden men han är en så grymt fin och underbar häst ändå. Jag har aldrig träffat på en sådan fantastisk häst förut och jag menar det verkligen. Jag älskar denna hästs personlighet, temperament och utstrålning. Han har ju lite spice i sig samtidigt som han kan slappna av och arbeta på ordentligt!
Som igår när jag galopperade, det är ju alltid helt kravlöst nu för han har inte byggt upp så mycket muskler sen vilan. Men igår så började han direkt sätta under sig och komma till eftergift, och jag behövde inte ens be honom. Det har aldrig hänt förut, inte ens när han hade mer muskler. Han har alltid haft svårt i galoppen, inte så stark där och orkar inte riktigt samla ihop sig. Så man får alltid kämpa som en idiot för att få minsta respons och så igår så bara släppte allt. Jag tror ingen förstår min lycka!

supermycket gonatt!

Hejhej!
Nu ska jag dra mig till sängs, är inte speciellt trött, men måste sova lite ifall jag ska orka jobba imorgon ;) Så vi hörs imorgon, vet inte riktigt när, men nångång på kvällen kanske? :)
Pusspuss


jobba imorgon...

Är verkligen inte taggad NÅGONSTANS! Men ja, jag måste jobba nuu, måste få in lite pengar... Skit samma, börjar sju och slutar tolv... Inte så farligt, men jag har världens träningsvärk i axlarna och armarna typ? Vet inte alls vad jag har gjort :s HAHAHA.

Onödig info, men bara så ni vet ! :)

lite bilder

Fotade ju Sofia, Julle och Hanna när dom red på båtis igår. Här kommer lite bilder från det :)


















otroligt gullig bild...

Hejhej!
Åkte ut till stallet idag vid typ tre kanske. Mockade åt Ellie när jag kom ut, fytusan vilken box. Inte kul någonstans, grishäst! Torvade två kärror också, så förhoppningsvis ska det inte vara lika jobbigt för Julle att mocka åt henne imorgon! Sen borstade jag henne en snabbis, innan jag fixade iordning Ariel. Skrittade ut till södra och tillbaka med Johanna-Laddie, sen började jag rida i ridhuset. Det visade sig rätt fort att hon hade alldeles för mycket spring i benen för dressyr HAHA, så gick ut till utebanan och red i typ 5-10 minuter där, efter det så var hon nöjd! Hon var jätteduktig, gjorde två byten därute och båda var HELT rena! (: Sen skrittade jag av henne för hand i ridhuset.

Fixade henne, mockade och torvade hennes box, fyllde vatten, gjorde bådas kvällshinkar och alla 8 höpåsar haha. Sen var jag klar (y) Åkte hem någongång vid sju kanske, nu är jag hemma iallafall :)

Eftersom Nora aldrig kan lägga in/skicka bilderna på mig och Buckas från igår, så får ni en "icke-hästbild" på mig från igårkväll hemma hos Felicia :) Sjukt kul vare iallafall!

bushesten

Idag då. Tvingade mig ut till stallet, seg som en padda men vad gör man när man har tagit på sig ansvaret för 3 hästar.. allt gick segt men jag hade bråttom så stressade satan men ja, det tog sin lilla tid. Mockningen och höet var tungt, riktigt tungt! Malle och Adde fick vila, tror dom var lika nöjda som jag över det. Tinus fick jogga runt lite i ridhuset, löst. Så släppte honom, övade kommandon (övergångar, byta varv, inkallning osv). Han var jätteduktig, ville inte riktigt byta varv hela tiden men kom varje gång jag kallade in och var så glad så. Pigg som en mört och galopperade runt som en dåre, bockade och brallade. Så morgondagens uteritt blir nog lugn och sansad för han lär vara trött efter allt sitt spring. Gullekillen :) Ska försöka fixa ihop filmerna men dom vill inte riktigt samarbeta med mig. Går inte att lägga in på moviemaker och massa skit :(



gårdagens ridpass

Nu blir det lite uppdatering då, är rätt så död men jaja. För er skull :)

Gårdagen:

Adde var först ut, skrittade runt sandis barbacka. Var väl ute i 30 minuter, han var cepespännis och jag blev livrädd och trodde att det skulle komma älgar och äta upp oss. Men vi träffa inga och överlevde ridturen. Här är en liten videoblogg på det :)


Sedan så red jag Tinus i ridhuset. Trimmade lite, tog det lugnt eftersom att han fortfarande sätts igång. Men det gick ganska bra faktiskt, stel och grinig i början men mjuknade och blev fin mot slutet. Nöjd med lillkillen :)

Malle har jag varit taggad på att rida jättelänge nu. Red ett lätt dressyrpass på honom med, i ridhuset. Det gick inte bra.. han hade stått dagen innan och var cepepigg och en spänd gurka. Så han gick som en giraff och bara sprang, gick inte bra alls. Mjuknade väl emellanåt men satte aldrig under sig eller arbetade ordentligt. Men jag är så snäll och lägger upp en kort film ändå. Varning, fint är det inte. Men ponnyn är söt ändå :)


Svar till Erika!

Kärlek till anonyma kommentarer, eller INTE.
Allt för mycket sånt börjar det blir på bloggarna nu för tiden, tycker jag.

Sånt är bara fegt, vågar man inte stå för vem man är.
Eller sin åsikt, håll käften då.

Jätte fin blogg du har. :)
Dina hästar?
Svar: Hehe, jotack... Finns väll lite mycket av anonyma tyvärr.
Nej ingen av hästarna är mina, är medryttare på skimmeln och rider den stora svarta ibland (:

Svar till Anonym!

Varför hoppfilm när han säljs som dressyrhäst?
Svar: Han säljs som allround häst tror jag, det finns fler annonser än den... ;)
Vågat att vara Anonyyym också ;D

RSS 2.0