Dagens ridpass

Sofia har ju skrivit vad vi gjorde för övning under dagens dressyrträning. Jag red ju Tinus och det gick inte särskilt bra. Han var så stark och sprang ifrån arbetet så antingen så satt jag och bar upp honom eller så släppte jag och lät honom sköta det och då tog han bara bettet och sprang.

Jag lyckades inte kontrollera mitt humör så tog ett flertal skrittpauser för att lugna ner mig. Han var ganska fin stundtals i traven och även i skritten lossnade han ibland. Men det var inte alls så att jag kan känna mig nöjd. Mådde inte särskilt bra efteråt, känner mig bara så elak mot honom som inte kan rida ordentligt och att jag lackar ur så lätt :( Ska nog ta och bara skritta ut på söndag, ta det lugnt och bli nöjd för en gångs skull.

Du är ju bra, vi är ju bra. Varför kan det då inte visa sig då?


Dagens ridpass

Hejhej!
Hemma från en underbar lektion på finaste Herkules!
Jobbade mycket med sitsen och flytta undan skänkeln och Herkules var verkligen fin. I galopper orkar han inte riktigt hålla igång helt, men det löste vi och fick till riktigt fin galopp tillslut. Åh min lille häst, så jäkla underbar! Gjorde "framdelsvändningar" i både skritt och trav, han lyssnade skitfint och flyttade sig lydigt i stadig form.
I avtravningen så var han rund och låg i formen och kom under sig!
Millan tyckte att jag fick till honom riktigt bra och att vi skulle kräva lite mer av honom nästa gång, då han har växt till sig lite under sommaren (alltså i huvudet, inte lika skarp osv). Hoppas jag får honom resten av gångerna också, ska bli så himla kul!

Fan att ingen filmade eller fotade, skulle varit kul att ha bilder eller filmer från idag ju :(

Typ 1½ år sedan eller nått :) Fina hästen ♥

Äntligen!

Nu har jag äntligen köpt mig ett par ridstövlar! Bild kommer ikväll :)


6. Alla hästar i stallet

Vet inte vad jag ska skriva om för stall haha. Men gissar på att Nora skriver om privat så kan skriva alla ridskolehästar! ;) Tror jag fick med alla också hehehehe

Storhästar
Sanzibar "Sanzi" - Storhäst - Fux
Maverick "Mavven" - Storhäst - Brun
Sambo Fless "Sambo" - Storhäst - Svart
Chaplin - Storhäst - Brun
Fabiano "Fabbe" - Storhäst - Fux
Waldo - Storhäst - Fux
Gerhard - Storhäst - Svartbrun typ haha
Tokaj - Storhäst - Svartbrun också typ
Herkules - Storhäst - Svart
Camera - Storhäst (NY) - Skimmel
Dagny - Storhäst (NY) - typ stickelhårig fux
Basil - Storhäst - Prickiig
Owacja "Olga" - Storhäst - Brun
Fresh Tax "Frippe" - Storhäst - Brun
Astrid - Storhäst - Brun

Ponnyer
Sambucca "Sammi" - D-ponny - Skimmel
Bell - D-ponny - Brun
Camaro - D-ponny - Brun
Chocolate Boy "Boyen" - D-ponny - bra fråga? hahaha
Rufus "Ruffe" - C-ponny - Black eller vad de heter? (Fjordingfärgad...)
Gaylord "Casper" - C-ponny - Svartbrun
Arkas - D-ponny - Brun
Wonco - D-ponny - Brunskäck
Jubenita - C-ponny - Fjording (a)

5. Favoritbilder jag tagit

har typ inga bilder på skoldatorn. Så laddar bara upp två jag hittade ;)



Dagens ridpass

Gokväll!
Red Adde idag, gick kalas! Hade lite problem att ta oss ifrån stallplanen då vi hade Parris med oss. Men sen fick Nattis hjälp av Anki så då gick det. Skrittade iallafall ner till Båtis och där red vi runt lite. Adde var faktiskt himla fin, inte alls lika spänd som han brukar. Tittade till lite ibland, men inte alls mycket. Fina hästen!
Jättefin i trav och galopp, vart väldigt glad då han fick springa på lite, gulle.

Är iallafall supernöjd med ridpasset!

Bild på mig och Adde från sommaren 2010! :)


inget stall idag

Inget stall idag, men imorgon ska jag dit och rida Adde :) Sen på fredag är det lektion för både mig och Nora! Så nu vet ni det, stalluppdatering av mig både imorgon och på fredag! :)

Pusspuss

börjar bli kallt nu...

Det börjar bli riktigt kallt nu, funderar lite över om jag ska börja rida med täcke och så nu. Hästarna lär ju börja behöva ha innetäcke snart också, så får dom det mysigt med pyjamas i kylan :)


Red Adde på banan idag, han var som vanligt väldigt spänd och tittig. Fastän han har sett domarbåset miljarder gånger nu så fick jag visa honom det idag igen minst 5 gånger och han blev lika rädd varje gång vi red förbi haha! Han har nog inte så långt minne den lilla hästen♥ Joggade iallafall runt lite till en början, orkade inte rida så seriöst. Men eftersom att han var så galet spänd och fjompig så red jag lite öppna och sluta för att få honom att fokusera på annat.

Galopperade även på små volter för då fick han inte chansen att dra iväg som han annars gör, för då när man bromsar så börjar han istället studsa och knockar en haha :( Men lyckades hålla ett jämnt och lugnt tempo på volterna och han skötte sig bra. Tror att den hästen är riktigt trevlig när man väl kan rida honom ordentligt, för jag gillar honom starkt men vet inte riktigt hur jag ska hantera hans studsande och när han drar iväg. Han är så känslig men samtidigt så lyssnar han inte så det är ett dilemma. + att han är den största skillnaden man kan komma ifrån Tinus haha, men det är bara nyttigt :)
Lånad bild av Julia (ägaren)

Print screens från filmen

Filmerna var så himla långa, och det blir så jäkla rörigt när alla ridskolehästar springer förbi också, så jag orkar inte fixa film just nu. Ska gå ner och bädda ner mig i sängen nu, ont i huvudet så det bara skriker om det...



4. Det här är jag bra på

Hatar det här, det är typ det värsta som finns... Att säga sina starka sidor, hmm inte min grej.

Men har fått höra att jag är bra på att anpassa mig efter hästen och att rida utifrån det. Att jag är lugn och blir inte uppspelt över att det inte blir perfekt (var något jag fick höra när jag red dressyr på Ariel, då hon är lite speciell), utan att lugnt rida vidare och sedan RIDA ut problemet. Lätt att ta till mig instruktioner.

Har även fått höra att jag har en stadig sits (dock inte mitt överliv i dressyren hehe), men att jag har stadiga skänklar och bra grundsits. Dock vet jag inte riktigt vad jag tycker om det själv, men jaja.


Random lista

RIDTEST!

Hur högt har du hoppat? 140 cm
Vad är de högsta du hoppat med A ponny? 70-80 kanske?
Vad är det högsta du har hoppat med B ponny? 90 cm
Vad är det högsta du har hoppat med C ponny? 1 m
Vad är det högsta du har hoppat med D ponny? 135 cm
Vad är de högsta du hoppat med häst? 140 cm
Vad är de högsta du hoppat barbacka? 130 cm
Vad är det högsta du har hoppat utan stigbyglar? 120 cm

Vilken?
Vilken häst är roligast att hoppa? Herkules! (när han är på bra humör!)
Vilken häst är lättast att hoppa? Ariel (ibland inte)
Vilken häst är svårast att hoppa? Vet inte haha
Vilken häst är piggast i dressyr? ingenaning (:
Viken häst är piggast i hoppning? No idea, rider inte så många nu :p
Vilken häst är latast i dressyr? Ariel (svår att jobba med)
Vilken häst är latast i hoppning? vet itne =)
Vilken är den bästa hästen i hoppning? herkuless
Vilken häst är den bästa i dressyr? hekuless

Jag har....
En egen häst: nej
En foderhäst: nej
En medryttarhäst: nej
En sköthäst: nej
Ridit barbacka: ja
Ridit utan stigbyglar: ja
Ramlat av en häst/ponny: ja
Ramlat av en häst/ponny på ett hinder: ja
Ramlat av en häst/ponny mer en 5 gånger: ja
Gått omkull med en häst: tre gånger
Gått omkull och sedan blivit trampad av en häst: nja

Brutit någonting i samband med att du har trillat av en häst/ponny : nej
Ridit ut barbacka: ja
Ridit ut utan stigbyglar: ja
Ridit ut ensam:ja
Tävlat hoppning: Ja upp till LB
Tävlat dressyr: Ja, klubb


Vad väljer du?
Hoppning eller dressyr? hoppning
Rida ut två eller i grupp? två
Gymkhana eller en hopplektion? hopplektion
A/B ponny eller C/D ponny?- C/D
En häst som är 153 cm eller 165 cm? 165
En häst som är 160 cm eller 170 cm? 160

4. Det här är jag bra på

Oj, den här punkten är svår. Tycker att det är jättejobbigt att säga vad jag själv är bra på, känner mig så självgod då+ att jag vet inte riktigt vad jag är bra på. Får ta mig en tänkestund nu hehe!

Seriöst jag kommer inte på någonting, det står stilla i huvudet. Fett svårt ju! Hade det varit för ett år sedan så hade jag kunnat säga att min sits är bra, för det var den . Iallafall i dressyren för då var jag upprät och stadig men nu när jag har blivit lite mer utav en hoppryttare så har den försämrats. Så ja, fett svårt! Okej hmmmmmm..

Jag är duktig på att berömma direkt när hästen gör rätt, även om jag precis har haft en fight med den så är jag snabb på att berömma såfort den gör rätt och lever liksom inte kvar i när den dummade sig. Utan försöker tänka framåt, precis som hästarna gör.

Sen så är jag också ganska tuff, jag blir inte rädd när hästen säger emot och kanske reser sig eller gör annat för att slippa undan, jag säger då till på skarpen istället för att sitta och vara orolig eller nöta löst med spöet. Det låter fett hemskt när jag skriver det men om en häst till exempelt inte vill gå framåt så tycker jag att det är mer elakt att sitta och småslå med spöet 10481501803203 gånger istället för att rappa till en gång ordentligt. Hästen blir bara irriterad om man småslår och det hjälper en ingenstanns. Och om man är mesig när en häst är bångstyrig, som Tinus till exempel som ofta smålättar eller kickar när han blir irriterad och inte orkar arbeta. Ja då måste jag säga till och visa vem som bestämmer, annars kommer han direkt inse att han kan ta över och kommer då bli ett monster till slut! Vilket varken är kul och bra för hästen eller ryttaren. Någon som håller med mig mig, varför/varför inte? :)




svar till jessica

Jessica: ett tips på hur man slutar flippa på sin häst :P
man rider och hur dåligt det än går så ska man bara se allt possitivt :) brallar hästen iväg så är det posetivt för att han är pigg :) slår han med huvudet så äre posetivt för att han är känslig i munnen. mm går han mot skänkeln så äre posetivt för att han antagligen känner den :)
jag har fått tänka väldigt mycket så när när jag rider för haking på april.. tex när vi ska flytta in bakdelen hela långsidan, då skiter hon i mig och springert bara, haha och det är posetivt, att hon springer,m efter som hon iövrigt är ganska lat så hade det varit med naturligt för henne att stanna :P
såå prova det, det funkar för mig :)


Svar: Tack så mycket för tipset, ska prova det nästa gång! Brukar faktiskt hjälpa om jag lyssnar på musik när jag rider också, då lugnar jag alltid ner mig :) Men det kan man ju inte alltid göra, typ när folk fotar en eller när man rider på fritimmen med hundra andra haha! Men tack, ska testa det :D

Gårdagens ridpass

Nu hinner jag berätta lite om dressyrlektionen igår på Parris.

Det gick helt okej, fick sätta väldigt höga krav på henne för att Marianne skulle bli nöjd. Det var jobbigt som fan, genomtrött efter typ 10 min. I början var hon vädligt stel och sprang undan jobbet, men när jag verkligen kunde rida henne bakifrån fram till bettet så vart hon kanonfin! I traven så kom hon verkligen under sig och jobbade bakifrån och fram. Hon vart ganska svettig OCH jag med! Haha fyfaaan!

Jag är iallafall nöjd med henne och lektionen, kunde gått bättre men det kunde även gått sämre ;)
Mamma filmade lite, så slänger upp en film i eftermiddag om det blev något!


3. Det här behöver jag träna mer på

Orkar inte göra som Nora, men jag behöver träna på;

Blicken - den ska upp och titta dit jag ska
Sträcka på mig - inte sitta som en säck potatis i dressyren
Handen - ska upp och ihop. Lägger gärna ner den lite för långt och har ganska bred hand.

Det är lite av det, orkar inte skriva mera men ah :)



3. Det här behöver jag träna mer på

Hoppar över punkt 2 eftersom att jag redan har skrivit om när och varför jag började rida. Dessutom så härmar jag min kära vän Anko lite på den här punkten för att visa tydligt vad jag behöver förbättra :)

Denna bild är lite extrem för där drog han iväg som bara den med mig, men det visar
klar och tydligt vad jag menar iallafall. Och vad han än gör så får jag inte höja handen
sådär mycket!
Skulle även behöva räta upp händerna, rider med cykelstyre nu för tiden, inte bjaaa!
Detta har jag ingen riktigt bild på men jag behöver lära mig att kontrollera mitt humör,
att inte flippa ur bara för att inte går i den perfekta formen jag vill ha honom i. Eftersom 
Tinus och jag är väldigt lika och har lika mycket humör så resulterar det oftast till detta
när jag lackar ur! Inte alltid därför han kickara osv, ibland är det på bus också.
Sen skulle jag även behöva räta lite på mig, inte ge onödigt mycket eftergift över hinder osv. Men som ni ser så har jag en del att träna på, kommer nog skärpa mig när jag börjar rida regelbundet för tränare!

bästa ♥


Parris och lektion idag

Godmorgon bloggen!
Ska snart bege mig mot bussen för att åka till skolan, men tänkte blogga lite först! Har skolfoto idag, riktigt segt eftersom att det är i slutet av dagen... Och alla som känner mig och mitt hår så kan jag platta det och sen gå ut i två min, sen är det lika fluffigt som innan. Så plattången är med i skolan idag, det känns bra!

Iallafall så ska jag rida lektion för Marianne ikväll istället för min mormor, Nattis ville ha hjälp med Parris, så rider henne på lektionen tror jag :) Annars kanske jag rider henne innan och sen en ridskolehäst på lektionen - men tror det blir Parris :)

Kommer inte hinna uppdatera mera ikväll, då lektionen är mellan nio och tio, så kommer jag hem strax innan/efter elva ungefär.


2. När & varför jag började rida

Jag började rida "på riktigt" när jag var ca 6 år. Men innan de hade jag ridit på skansen, i övik och så, ponnyridning helt enkelt. Började rida för att jag tyckte det var kul och för att min mormor red typ :)

Jag och Mavven i somras :)


HAHAHAHAHAHA JAG DÖÖÖÖÖÖR!

Bjuder som fan nu, hahahahahahahahahaha!

Fina Marshmallow ox








Jessica och April idag









Nora och Tinus idag









dressyr på båtis

Red på båtis med Jessica, Sofia var med och fotade. Tinus hade förmodligen träningsvärk efter gårdagens träning för han bara drog iväg från arbetet hela tiden och var förbannad. Jag var inte heller på bästa humöret då jag också hade träningsvärk efter gårdagens träning så vi klickade inte så bra just idag. Han blev dock finare och lugnare mot slutet men vart aldrig riktigt nöjd. Det är så svårt för när han väl lugnar ner sig och börjar arbeta så orkar han inte gå i ett friskt tempo samtidigt utan trampar nästan på samma ställe. Vilket resulterar till att han halkar efter med bakbenen och släpar dom efter sig, men det är helt sjukt jobbigt att få fram honom i ett bra tempo samtidigt som man ska hålla ihop honom och få han att sätta under sig. Galet jobbigt att rida den där hästen, särskilt när man har världens träningsvärk också! Men jaja, bättre lycka nästa gång.

Sofia får stå för bilderna idag, så hoppas hon lägger ut några snart :)

1. En bild på favorithästen

Tänkte haka på trenden och köra samma lista som Sofia la upp tidigare idag, så börjar väl med punkt 1 då som är ganska enkel ;)

skäms över att jag stod bakom kameran

Bilderna suger, hade en riktigt dålig fotodag, ljuset var inte det bästa och objektivet suger. Men här har ni några bilder iallafall. Men som sagt, dom suger så ni behöver inte påpeka det!

Min ridhistoria del 2

När jag blev lite äldre så växte jag ju som sagt ur shettisarna. Började då rida mer regelbundet på ridskolan, dock bara 1 gång i veckan. Började rida på lördagar och träffade då Sofia som jag red i samma grupp som. När jag var 12 eller 13 år så började jag rida en b-ponny valack vid namn Ginger. En liten fux som var tjock och envis haha! Men jag kämpade på med honom, fick göra vad jag ville och det var väl ingen häst jag varken utvecklades med eller tyckte var särskilt rolig men red vidare på för att jag inte hittade någon annan medryttarhäst.

Slutade senare när jag även växte ur honom och tappade intresset. När jag var omkring 14 år så red jag ett fullblod över sommaren, valack vid namn Merillo. Han var hopprädd så red mest dressyr där han var väldigt fin och red ut mycket. Väl ute kunde man faktiskt ta sig över lite pinnar och stockar, så länge det inte var riktiga hinder med färger haha! Riktigt trevlig häst faktiskt, tyckte om honom mycket. Slutade dock efter sommaren då stallet han stod i inte hade tillgång till ridhus så det skulle bli svårt på vintern. Detta var då sommaren 2009!
Sen hände det. Provred en brun valack den 13/8-2009, väldigt mycket humör och egen vilja. Ni kan ju bara ge er på att gissa vem detta kan vara haha ;) Såklart var det ju Tinus! Tyckte inte alls om honom i början, provridningen gick åt helvete men ändå så bestämde jag mig för att prova honom under en tid då jag ändå inte hade någon annan häst att rida på förutom ridskolan. De flesta ridpassen slutade i kaos, vi hatade varandra och försökte hela tiden vinna över varandra. Varje ridpass var en kamp och jag var jättenöjd bara jag kunde galoppera med sträckta tyglar utan att han stannade och kosparka haha! Vintern 2009 så hade jag honom 3 veckor i sträck då ägarna var bortresta, då började vi hitta varandra lite mer och började faktiskt tycka om varandra.
Detta ledde till att vi slutade bråka så mycket med varandra och nöjde oss båda med det vi gjorde, lärde mig honom i dressyren där han blev lugnare och mjukare. Ingenting jämfört med nu haha men ändå. Började hoppa honom mer och rida för tränare, vi hittade verkligen varandras hjärtan.
Så sen dess har jag ridit honom, i 2 år nu. Det är helt sjukt länge, känns som ungefär ett halvår max haha! Men nu idag så älskar jag verkligen denna häst, tillsammans har vi utvecklats och kommit varandra närmare. Jag tror faktiskt att han älskar mig lite med, den lilla filuren! För idag skulle han aldrig hålla på som han gjorde med mig i början, då testade han mig varje ridpass i ett halvår liksom. Nu om han bråkar så är det för att han är trött och inte orkar arbeta mer eller om han inte vill gå någonstanns för hans hästkompisar har visat att det finns en massa läskiga ställen man absolut inte kan gå förbi *host*parodie*host*
Provridningen Augusti 2009
Nu September 2011
Mobba inte min fula sits, bilden är tagen precis innan en galoppfattning!

Markarbete för Marianne

Red fram kort i ungefär 10 minuter, skrittade runt ladan innan. Han var väldigt spänd och tittig, lyssnade inte särskilt bra. Sen började vi trava lite bommar på böjt spår. Red också lite fram och bakdelsvändningar, flyttade undan skänkeln för att få honom mer lyhörd. Därefter hoppade vi en linje med kryss, bom, kryss - 3 galoppsprång till ett räcke. Lät honom ta tyglarna ur handen på mig vilket resulterade till att han rusade iväg och det blev inte så runda eller fina språng. La därefter till en oxer 2 galoppsprång efter räcket sen och då höll jag i lite mer, gav inte den extrema eftergift jag har vanan att ge utan lättade bara lite.
Då hann jag också med att bromsa direkt efter hindrena. Adde blev så mycket finare, väntade på mig och hoppade jättefint! Avslutade med en liten bana då vi red travbommar, mittenlinjen (den med massa hinder) och därefter så hoppade vi 2 räcken på böjt spår och sen på mittelinjen igen och avsluta med travbommarna. Höjde upp sista hindret till 1.15 och det gick så bra! Trodde att Adde som är lite osäker skulle stanna eller åtminstone tveka, men icke sa nicke. Han kom bra in och fick till ett jättebra språng, så galet nöjd! Sån känsla att äntligen få hoppa igen, verkligen länge sedan jag hopptränade och på en så fantastisk häst också :)

Julia (ägaren) och Adde från helgens tävlingar!

Gör väll också den här

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Har faktiskt ingen favorit just nu, men om Herkules är som han va när jag brukade rida honom så är han en klar favorit! Sen gillar jag ju att Malle också, och Parris. Men har ingen direkt favvis!

bild från london

Jag vet inte hur denna vecka ser ut med hästar, skulle kanske hjälpa nattis med Parris någon dag. Sen rider jag två ridskolelektioner denna vecka! Måndag kväll istället för min mormor och fredag kväll då kursen börjar! Woho! Äntligen komma igång med ridningen igen! :)

Men har ingen häst imorgon så vänta er ingen bra uppdatering av mig ;)

Cool staty de hade i London vaa? :)


Hästar i London

Som ni kanske vet har jag precis varit i London, 14-19 september var vi där för att fira min mamma som fyllde år den 17 september.

Var ju då självklart och besökte den stora parken, Hyde Park. Där man även får rida och där man kan se många hästar om man har tur. Jag blev rätt chockad över hur bra de har fixat för hästarna där, alltså jag menar ridvägar. De har anordnat en sand/grus eller vad det är väg runt typ HELA parken, som är sjukt stor. Tänk om man hade sånna möjligheter här i stockholm?

Det finns till och med skyltar som säger att man ska ge hästarna företräde och flytta sig om det kommer några!



Någonting jag la märke till också är att hästarna har stor roll i trafiken. Här i Svergie skulle man ju aldrig skritta rakt över en väg inne i stan OM man inte hade koll på att det var ett övergångställe eller att det inte kom några bilar. Men när vi åkte buss i London och var precis utanför Hyde Park, på en ganska stor stadsväg med fyra filer, så ser jag hur det kommer en vuxen på en stor brun häst och ett litet barn på en typ b-ponny skimmel. Tjejen på storhästen hade ett grimskaft som höll i ponnyn hela tiden.

De kom ut skrittadens från parken och så bara går de, rakt över vägen, precis framför våran buss och en annan bil. Det var inget övergångställe, bilarna körde i säkert 60-70 km/h och ah, fatta läskigt? Om inte den där bilen hade sett hästarna hade han kört rakt på de, eftersom de bara skrittade RAKT ut i trafiken. Man måste ju ändå vara rätt säker på att alla stannar när man bara gör så? Det såg bara så sjukt ut, i Sverige skulle vi ju aldrig göra det!
En bild på två poliser som red runt i parken! Riktigt häftigt! :)

glad igen

Ska förmodligen rida markarbete för Marianne imorgon på Adde, ska bara försäkra mig om att det finns plats kvar. Hoppas verkligen det för jag är så taggad! Isåfall så kommer det nog upp bilder och filmer imorgon :)

så många frågor, så lite svar

Det var verkligen ett misstag av mig att se den där filmen för nu är jag riktigt deppig. Jag menar vad gör man när man rider på en häst som är fantastisk i hoppningen men som har pålagringar och därför bara får hoppa sällan? Vad gör man när man bara är medryttare och får avstå från hoppningen? Vad gör man när man har chansen att hoppa samt tävla andra hästar men inte tar den för att man älskar hästen med pålagringar?

Jag kommer att älska dig tills döden skiljer oss åt ♥

bjuder också på en film

Som jag saknar detta, mitt hjärta värker av smärta att se detta. Saknaden är så enorm så det gör ont, det är helt otroligt. En hoppträning, det var så länge sen. Eller ett vanligt hinder. Man vill alltid ha det som är omöjligt att få, och detta är bara en ständig smärta som kommer att plåga mig förmodligen förevigt.

Hoppar på Waldo för ett 1½ år sedan

Kan verkligen inte rida den här bamsingen alls... På tok för stor för mig och för att hoppa i det lilla ridhuset!

Dagens ridpass

Gick upp tidigt imorse för att hinna med att rida Adde innan skolan. Då jag inte hade så mycket tid blev det barbacka på banan, var lite för feg för att rida ut i skogen när jag var ensam i stallet hehe (a) Så red lite lugnt där, skrittjobbade mest och han var fin. Fast han muppade ganska mycket i början, ville inte gå ifrån stallet, spände sig och var allmänt töntig. Men så är han nästan alltid haha :)

Min ridhistoria del 1

Tar det i delar då jag har en tendens till att skriva lite fööööör mycket hehe, så börjar med:

Hur allt började:

Jag tror jag var 7 år när jag började följa med min kompis Julia till stallet, var med henne och såg på när hon red och hjälpte henne att borsta och pussa på ridskolehästarna. Därefter så började jag sköta en shettis hos min hunds dagmatte, hästen hette Balder och var en hingst född 94. Världens snällaste, man kan aldrig trott att han var hingst. Men såklart så hade han ju lite rackartyg för sig lite då och då, haha! Började iallafall med att jag fick gå dit och sköta om honom, borstade och kelade med honom. Mockade och fixade hans mat. När ägaren märkte att jag kunde allt runt omkring hästar så fick jag börja gå ut promenader med honom och efter en kort tid så fick jag även börja rida. Tog det väldigt lugnt i början eftersom jag inte kunde något, har för mig att jag även hade börjat rida lite smått på ridskolan då jag var 8 eller 9 år.

Började med att bara rida runt i hagen, skritt och trav. För det mesta så var ägaren, Lena med och hjälpte mig. När jag kunde lite mer så fick jag rida ut ensam och även galoppera både i hagen och ute i skogen. Balder var underbar för han kunde verkligen läsa av sin ryttare, i början när jag var osäker och okunnig så var han lite seg och världens snällaste. När jag däremot hade lärt mig lite mer och red ut i skogen och kanske galopperade på en äng så brukade han bocka och busa, då tyckte jag ju att det var hur kul som helst. När jag kanske var 10 år så köpte Lena en till shettis, Sune Bill hette han. En fux hingst på 1 år som jag då hjälpte till att sköta om, när han hade växt och var äldre så hjälpte jag även till att rida in honom. Dock så slutförde jag det aldrig då jag växte och blev förstor för båda hästarna. De lever än idag båda två, jag och Sofia brukade gå dit och trickträna samt tömköra dom förut för kanske något år sedan. Riktigt fina ponnysar, båda är idag valacker men Balder hann få en dotter innan som Lena nu också har hemma hos sig, lilla Fenja!
Fenja
Balder
Sune

fredag

Har häst både imorgon och på söndag så då blir det uppdatering, ftm så har jag galet mycket plugg men kanske kan hinna med att klämma in ett önskeinlägg. Får se, vad ville ni läsa om förresten? :)

Snyggaste sitsen, i know! Men tyckte om hans steg litegrann på denna bild :)

Dagens ridpass!

Hejhej!
Idag har jag ridit på fina Malle igen, Marias fina ponny! Red barbacka, började med att skritta och trava lite ute, höll på att trilla av då han fick värsta busruset och ah, hehe! Sötponny! Sen red jag en stund på banan, han var asfin! Byter galopp hur bra som helst, så himla kul! Skrittade av honom för hand och sen fixade jag honom för natten! Fina ponny, alltid så kul! :)
Malle i somras när jag hade honom! :)

Svar till Emma!

Vart har du köpt din hjälm? :)
Den är köpt på Häst och Hundhuset! :)

http://www.hastochhund.se/

Give it to me

Jag bara ääääääääääälskar HV Polos skor, en egen kopia av Uggs typ. Känns ju jättemysiga att ha i stallet under hösten/vintern och att rida i om man till exempel rider ut barbacka kanske. Fryser alltid om fötterna på vintern, men dock så kostar dom ju en del också. Frågan är om dom verkligen är värda priset som ligger på 1079 :- vad tycker ni?

Finns i svart, grått och beige!

Svar till Anonym

vem red du?

Red på Malle. Varför vara anonym btw? Inte så svårt att bara skriva vad man heter ;)

varför jag bloggar lite

Ledsen om jag inte bloggar så mycket, MEN jag rider faktiskt inte regelbundet längre och jag har så sjukt mycket i skolan. Sedan jag kom hem från stallet idag (ca halv åtta) har jag suttit och skrivit en engelska inlämning och påbörjat en historia inlämning. Så har faktiskt inte haft tid till att blogga, tyvärr!

Vet inte riktigt hur framtiden ser ut just nu, men skolan kommer ju absolut att gå först!

Bara så att ni vet, puss

Dagens ridpass

Skrittade först till travbanan, kollade underlaget men det var alldeles för blött och lerigt. Så skrittade tillbaka till ridbanan och väl där märkte jag hur sjukt pigg ponnyn var. Försökte rida lite dressyr, men gav upp det ganska fort och la till ett lågt kryss i dressyren så han skulle få tänka på något annat. I början var han så galet taggad på att få galoppera över det 30 cm höga krysset, struntade mest i mig och sprang på sitt vis.

Men efter något språng fick jag tag i honom och då gick det kalas! Fick även till endel galoppombyten och när han väl gjorde dom så vart han aslycklig, drog ner huvudet, ökade och studsade! Söta ponny, man blir bara så glad av att rida honom! :) I slutet var han väldigt avslappnad och lugn, inte alls lika stissig och hoppig som innan! Nöjd med honom idag :)

Jag och Olga hoppar båten på båtis!

dagens ridpass

Red på båtis med Nattis idag, tog två eller tre småskutt på en stock där. Tinus var lugn och snäll för ovanlighetensskull, drog inte ens iväg efter hindrena. Kom fel några gånger så han gick av lite stort men annars så gick det bra och känslan var underbar.. som jag har saknat det! Synd att jag får chansen så sällan. Red kanske där i 10 minuter bara, travade och galopperade lite längs med hela hagen och sen gick vi till ridbanan och galopperade av hästarna lite där. Red kanske 20 minuter totalt, haha vi var för trötta för att rida längre. Nu har jag inte häst förrens på söndag igen tror jag så uppdateringen kommer nog ligga lite lågt. Men vet att Sofia har häst fram till torsdag så hon får hålla bloggen uppe :)

Ni får en söt bild på mig för ovanlighetensskull haha!

häst idag

Hejhej!
Var ett tag sedan, men nu är jag tillbaka lite igen! Har nämligen Malle lite nu, så kan uppdatera lite iallafall. Ska ut och rida på honom idag, förhoppningsvis med Nora och Nattis, men jag vet inte. Vi får see!

Men nu ska jag fortsätta skriva på engelskan. Uppdaterar ikväll om jag hinner! Peace.

hoppningen

Herregud vad jag saknar att hoppa denna fantastiska häst, det finns ingen häst som liknar honom i hoppningen. Helt galen och ibland omöjligt, samtidigt som han kan vara helt fantastisk och duktig! Jag saknar det helt galet mycket, vet inte hur mycket jag skulle kunna ge för att få ta några språng på honom igen. Mitt hjärta värker av saknad♥

och så har vi Saga von Sydow och Weltman

KM lördag:
Lokal 90 cm söndag:



ikväll kommer Sofia hem också!

Hoppas verkligen att jag mår bättre imorgon för då har jag Tinus och jag vill verkligen rida honom nu när det gick så dåligt igår. Vill hitta honom i skritten och galoppen så som jag gör i traven, vill att han ska ha den energin han hade igår men använda den till att arbeta istället för att springa som en idiot haha :) Men just nu så håller min nacke på att döda mig, jag kan inte vrida huvudet åt vänster utan att det gör skitont och ryggen gör också ont så det kommer ta i att mocka och göra hö då. Hoppas voltarengel hjälper ikväll, för det gjorde den inte igår </3

amanda och fina mira

Brööl jag orkar inte, måste sätta mig och redigera bilder som jag ska skicka till Bovida som sponsrade oss med hinder under helgens tävlingar. Orkar verkligen inte, har tröttnat på att redigera och se en massa hoppande hästar efter denna helg. Blä! Vill själv vara med på bilderna istället, jag och Tinus! Det är synd att jag är så taggad på något som är omöjligt..

Kom på att..

jag har glömt att skriva om dagens ridpass så tänkte göra det lite snabbt!
Åkte ju tillbaka till stallet runt sex och fodrade kraft i båda stallen, sen red jag Tinus på banan. Skrittade först fram runt grindstugehagen, det blåste ganska mycket så Tinus var på tårna hela hela hela tiden, trippade fram och såfort jag kom åt honom så började han trava. Ni som känner Tinus vet att han INTE är den som taktar eller ens skrittar någorlunda fort.. han brukar liksom vara segare än de små ponnysarna jag rider ut med ibland haha!

Anywaaaaaay.. så red jag sen på banan och han var helt sajkad! Skitpigg och stark, drog iväg bara jag rättade till mig i sadeln så jag lät han springa ett par varv. Körde väl kanske 4-5 varv på raken i bägge varven, och vår ridbana är ganska stor.. tror ni han blev trött eller? Svettig ja men trött nej! Han försökte bocka ett flertal gånger men jag lyckades få upp huvudet haha, han brukar aldrig vara såhär på banan. Där är han alltid seg och uttråkad typ. Men han blev riktigt fin i traven sen, sprang på och bar sig i ett bra tempo och det var inte alls jobbigt för mig att rida. Kunde bara sitta där och ha lite stöd i handen, superskönt! Dock så fick jag aldrig till skritten eller galoppen, han drog bara iväg och såfort jag bromsa så fick han damp och hoppa på stället. Haha så jag kände att det var ingen idé när han hade så galet mycket energi och när allt var så "läskigt", skrittade ut sen runt grindstugehagen och ladan. Runt ladan höll jag inte i tyglarna ens, han gick hela rundan själv.. snacka om att kunna den vägen haha!
Jaja nu blev det här väääääääldigt långt så vi avslutar väl det med en bild haha, vinnare av ridskole KM - ponny!

De sista bilderna för idag

Nej nu orkar jag seriöst inte redigera mer, jag håller på att dö sakta men säkert även idag. Men här har ni iallafall Lisa Carlsson och Top Class, bilderna suger men det får vara så nu. Orkar inte redigera mer haha! Ska sova nu, men ska till stallet på tisdag så då får ni mer uppdatering!

BILDBOMB

Herregud vad jag bildbombar idag och igår haha! Men har en massa kompisar som vill ha bilder från sina ritter, har bara 2 stycken kvar nu efter Nattis tror jag. Så här har ni Nathalie Nordmark och Vivas Parodie!
KM igår:
Förklass och lagklassen idag:


thea bisander och sally.. igen haha!

Råkade ju lägga upp bilderna från igår på Thea och Sally haha, var lite trött och stressad.. Men nu är det rätt bilder, från dagens ritter :)


hejdå på ett tåg

Nu åker jag tillbaka till stallet, hade min telefon fungerat så hade jag kunnat mobiblogga därifrån men nu går ju inte det. Får se om jag kanske kan försöka filma lite när jag rider :)

thea bisander och sally


Lisa Hansén och Askatello


amanda madsén och cordina grande


söndag

Har varit i stallet sen 8.30 och stått på banan inprincip hela dagen. Har därför inte kunnat fota lika mycket utan mest bara hemmaekipagen och några utifrån som jag kände. Det har rullat på bra idag, hemmaekipagen var duktiga och även mina andra kompisar som var med :) Nu är jag hemma en timme innan jag ska tillbaka till stallet och fodra samt rida. Så min helg har typ varit jobbigare än en hel veckas skola, jag som hade behövt vila upp mig egentligen hehe! Jaja nu ska vi inte klaga, här får ni en bild på Amanda och hennes nya häst!

skimmeeeeeeeel ♥

Ska nog sova nu, ska ju upp tidigt imorgon igen så behöver all sömn jag kan få. Men här får ni ett par bilder på min kompis som red 1.20 idag!


thea och sally


KM hoppning

Gick åt helvete. Haha! Nej men det kändes inte alls bra, jag red inte för fem öre och ja. Framhoppningen gick helt okej, kom efter på två språng men det kompenserade jag med att få till tre skitbra språng istället som flöt på och kändes bra! Väl inne på banan så fick jag ett stopp på 3an då vi kom in i korsgalopp och jag hann inte byta så då vart det så där. Red om och då kom vi över, sen var jag så besviken för att jag längre inte hade någon chans att vinna så då slutade jag typ rida helt och råkade peta 2 hinder. Märkte det inte ens, vart förvånad när dom sa att jag slutade på 12 fel haha! Men jaja, tävling är helt enkelt ingenting för mig. Det har nog aldrig gått bra för mig på en tävling, jag är alldeles för tävlingsinriktad och har så höga krav på mig själv så det går helt enkelt inte ihop tyvärr!

Resten av dagen så har jag stått och fotat regionala storhäst hoppningen, kände endel ekipage så det var roligt! Hjälpte till med insläppet sen också och mellan 18-20 så hade jag kvällsfodringen så kom inte ifrån stallet förrens 20.30. Fett kul med tanke på att jag var där 7.30, woho! Imorgon ska jag vara funktionär och stå på banan hela dagen+ ha insläppet i privat samt kvällsfodringen. Så det blir en långdag mellan 8.30-20.30 imorgon, taggar för fullt!
Kan väl ta och bjuda på två bilder från dagens ritt!

fredag

Kom hem från stallet för en stund sen, har varit och byggt fram bana till helgens tävlingar. Det var jättesoligt och mysigt hela kvällen men efter sju någon gång så vart det skitkallt! Jag bara längtade efter min varma gåsjacka som var hemma :( Imorgon blir det tidig morgon då jag startar runt halv 9 så ska väl vara i stallet kvart över 7 kanske </3 Men jaja, hörs senare ikväll kanske!

SNÄLLA RÖSTA PÅ MITT BIDRAG

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

bild från falsterbo

Har varken haft tid eller ork att skriva något önskeinlägg och denna helg så har jag fullt upp med hemmatävlingarna och sen har jag även bägge kvällsfodringarna. Men ska försöka klämma in ett önskeinlägg däremellan men kan inte lova er något tyvärr! Idag ska jag iallafall till stallet för att bygga bana till KMet imorgon och även till de regionala tävlingarna. Anko följer med ut och fotar så då får ni också ta del av när jag "tävlar" haha, sen ska jag se om någon kan filma också :)

Min ridhistoria

Allting började att jag red mycket på ponnyridningar bla, och i Övik fanns det en ponnygård där man fick hyra en shettis i en timma och rida fritt på. Det var riktigt kul hehe.

Men det seriösa började nät jag var sex år tror jag. Min mormor red på Värmdö Ridklubb och det gjorde ju att om jag skulle börja rida så var det där. Men jag fick iallafall börja på en "provapåridning" i ca en termin. Red för det mesta på Mino då, eller Chessy. När jag ridit där ett tag så fick jag börja i en riktig grupp, lördagar 13.20 tror jag det var. Red där, en gång i veckan i några år, fyra kanske?

Efter det fick jag börja rida två gånger i veckan också, började då på tisdagar 17.30. Där red jag kanske ett år, eller två kanske, minns inte. Efter ett tag så slutade jag på lördagar och började i en hoppgrupp på fredagar 18.15 istället, slutade även på tisdagar ungefär då.

Hösten 2009 provred jag Anna-Bella, ett isabellsto på Södra. Blev medryttare på henne och red ca 2-3 gånger i veckan. Red henne fram till i februari 2010. Då provred jag Ariel och blev medryttare på henne. På Ariel har jag tävlat hoppning upp till LB, tränat för massa tränare och kommit otroligt långt på vägen.

Jag slutade också rida på fredagar till sommaren 2011 eftersom gruppen blev allt sämre och sämre. Så ett tag red jag bara på Ariel. Slutade dock rida henne nu i Augusti 2011, efter 1½ år tillsammans.

Så just nu rider jag knappt någonting, hjälper till med kompisars hästar/medryttarhästar och sen ska jag rida en kurs på sex tillfällen. Men vi får se hur det blir, vill absolut inte tappa ridningen helt heller. Kanske hittar någon ny medryttarhäst på Södra eller Norra, vi får se helt enkelt! :)

Det vart fett osamanhängade, men jag var galet trött när jag skrev det här hahahah!


Next; London

Nu sitter jag antagligen på flyget påväg till LONDON. Så jag kommer inte att uppdatera nå mycket förens på tisdag. Bara så att ni vet!

Ni får ha det awesome i Sverige så ska jag njuta av några dagar i London!
Pusspuss

Bilder på hotellet!



Beslutsångest!

Okej kära läsare, nu behöver jag verkligen er hjälp! Jag ska skicka in ett bidrag till Hööks "sommartävling" där man kan vinna en outfit värd 3000 :- och jag behöver er hjälp med vilken bild jag ska välja! Sen när jag väl har kommit fram till en bild så får ni mer än gärna rösta :'D Obs.. de 2 sista bilderna är tagna från facebook då orginalen är på hårddisken och är därför lite oskarpa!
Prisutdelning - Falsterbo Horseshow 2011
Johanna Sommar och Ferros
Emma Wikman och Ranger

Lördag

Ska ju vara med på KM (klubbmästerskap) på lördag, det är ju såklart på hemmaplan och eftersom Tinus inte får hoppa så ska jag vara med på en av ridskolans hästar. Sanzibar heter han, en fuxvalack på kanske 11 år? Vet inte riktigt haha, men hoppar typ allt och vänder på en femöring så hoppas det går bra på lördag! Förhoppningsvis så följer en kompis med ut och fotar så får ni också se, ska höra runt om någon kan filma också :)
Hittade ingen bild på Sanzi så det får bli en gammal på Tinus och mig :)


Dagens ridpass

Red Adde på banan idag, det var jätteblåsigt så han var på tårna hela tiden. Red med snodd för att få honom lite lugnare och för att hindra honom ifrån att kasta med huvudet. Han var jättepigg och spänd så galopperade av honom först och när han hade lugnat ner sig lite så började han arbeta på fint och i ett lugnare tempo. Då red jag lite sidvärts och på voltspår. Skrittade ut en sväng både innan och efter ridpasset. Tyvärr så hade jag ingen som kunde fota så ni får en gammal bild på Sofia och Adde istället :)

gammal bild på adde

Hade tyvärr ingen tillgång till dator igår men Sofia uppdaterade ju ändå så bra så det gjorde väl inget. Var iallafall ute i stallet och tog hand om Tinus, borstade bara på honom eftersom han hade en tappsko. Sen fotade jag Sofia som red Parodie och sen åkte vi väl hem typ. Fett intressant! Idag har jag Adde iallafall så då ska jag rida, tror det blir ett dressyrpass på banan. Får se om någon kan fota :)


Film från idag


Kommentera gärna, det är andra gången jag rider på Parodie, så känner henne inte så jättebra!

Dagens ridpass!

Hejhej!
Idag har jag somsagt ridit på Parodie. En superfin storhäst på södra. Nora fotade och filmade, så ni får båda två! :)

Red en stund på banan och hon var rätt fin, inte alls tjafsig eller så. Red mest runt lite i skritt, trav och galopp, ingen större press. Supertrevlig häst, jätterolig att rida! :)






snel hezt osv

Sitter och väntar på Sofia som ska plocka upp mig på vägen till stallet, väl där ute ska jag fota henne och Parodie. Har Tinus idag men han har dragit av sig en sko, igen................ så det blir ingen ridning för mig inte!

dum tinus

Tyvärr blir det ingen uteritt idag... Tinus har tydligen tappat en sko, så får rida själv. Dock kommer jag inte komma så långt eftersom Parris inte går ute. Så blir väll nått annat... Nora ska ialalfall fota så kanske slänger upp lite bilder ikväll :)

Äntligen ridning imorgon!!

Är galet taggad på imorgon faktiskt! Ska hjälpa Nattis med Parodie imorgon eftersom hon inte orkar ha henne hela veckan och ägaren är skadad. Ska rida ut med Nora och förhoppningsvis så kan någon fota så vi har lite bilder imorgon :) Har inte ridit sen sist jag red Ariel, då vi fotade. Och det var typ 2 veckor sen?

Sen ska jag även ta hand om finisen Malle nästa vecka då jag kommer hem från London, så kul!

Min fina kille, snart ska vi hoppa igen! :D

Ferros ♥

Fick ett par bilder av en tjej som hade varit och fotad för länge sen på Norrköpings connermara-tävlingar där Ferros var med (det är hans ägare som rider honom på alla bilder). Saknar den här ponnyn riktigt mycket, han kommer kunna gå långt i dressyren med rätt ryttare!


Ingenting att skriva om


Svar till Jessica!

men vad då jobba in lunchen, du jobbade väll till 14? och lunchen är ju en halv timme så då borde du ju jobbat till halv två :)

Nu blidde det fel! Jag jobbade 7-12, men eftersom att det är nybörjarlektioner halv ett kan vi inte äta klockan tolv. Så åt lunch kvart över elva till kvart i tolv och då var jag tvungen att jobba över den halvtimmen till halv ett :)

Dagens jobbpass!

Hejhej!
Idag har jag varit i stallet, weei typ? Har faktiskt jobbat, mellan 7-12 idag och det var rätt chill. Kom dit först, så började höfodra, sen kom Julle och då kraftfodrade vi. Efter det så täckade vi hästar, och vattnade stallgången. Sen vid åtta började vi ta ut hästarna, var många som skulle ut. De flesta ponnyer får gå ut på söndagar eftersom att de inte går lektioner förens vid ett. Riktigt glada vart det, så kul att se! Sen mockade vi lite innan vi fikade vid nio.

Efter fikat så mockade vi klart + torvade, hämtade lite hästar och så. Rullade in en ny rundbal, städade typ. Sen käkade vi lunch, hjälpte nybisarna med deras hästar osv. Jobbade in lunchen idag, så slutade vid halv ett. Då fotade jag några bilder i hagarna och sen var jag med Nora en stund.

Vid två så började min och Angelicas föräldrateori, den vart lyckad. Kom faktiskt 8 föräldrar, brukar bara vara någon. Riktigt kul och de verkade lära sig lite mera! :)




Söndag

Skrittade ut en sväng barbacka idag, hade ingen ork till mer och Tinus gick ganska hårt igår. Han hade dock ork kvar till att tjafsa påvägen från stallet, stod som vanligt på bakbenen och sköt rygg. Jag vann som vanligt men det tog ett tag och nu har jag ont i benen haha! Travade lite på båtisvägen och då var han pigg och fin, sen mötte vi dock på några som flög drake så Tinus höll ju på att dö men vi överlevde ;) Nu har jag honom inte förrens på tisdag igen så ska försöka hinna med ett önskeinlägg imorgon!
Dissa min sits och skänkelläge, tack!

I miss you

Min fina vita springare, jag saknar dig ♥






Vad vill ni läsa om?

  • Gamla medryttarhästar?
  • Frågestund?
  • Vår "hästhistoria"
  • Hur vi lärde känna varandra?
  • Åsiktsinlägg om något hästrelaterat?
NI BESTÄMMER :D

Mysig kvällspromenad


Dagens ridpass


småprat

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om nu i veckan, ska inte till stallet förrens på söndag igen. Men nästa vecka blir det däremot mycket häst, eller nästa helg rättare sagt. Då ska jag vara med på KM i hoppning på lördagmorgon och sen på förmiddagen/eftermiddagen så är det regionala hopptävlingar - storhäst så då ska jag fota en massa. Även söndag är det tävlingar men då är det allsvenskan, kommer dock vara funktionär då men kommer nog kunna fota ändå :) Någon som ska dit och tävla? För er som inte vet så rider jag på Värmdö Ridklubb, eller alltså hästen jag rider står i privatstallet där!
Kanske inte snyggaste bilden rent ridmässigt men jag tycker att han var söt där!

Svar till anonym

Tack för tipsen, jag vet att min skänkel är jätteostadig det är något jag övar på hela tiden. Och sitsen börjar också gå ut för hehe, sen jag "blev" hoppryttare så har den försämrats tyvärr!

Kom gärna med kritik :)


Dagens ridpass

Red ett pass på banan idag, till en början så fotade Nattis och sen fick Sara ta över i slutet. Först så gick det inte alls, han bara hängde sig i handen på mig och jag (dum nog) höll kvar och bar upp honom. Sen så kom jag på mig själv och då lät jag honom bara springa på som han själv ville, hade bara ett litet stöd i handen och mycket stöd med skänkeln. Först så sprang han bara på, såg ut som en travare haha men efter ett tag så lugnade han ner sig, saktade ner och började arbeta ordentligt. Då kändes han verkligen jättefin! I galoppen sen så hade jag lite mer stöd än i traven och då vart han jättetrevlig, lite ostadig men mjuk och bra för att vara sånär efter betet. Jättenöjd för att vara första "riktiga" ridpasset sen början på sommaren.
Film kommer strax!

snabb från skolan

Tjabatjena!
Sitter i skolan just nu och har svenska. Eller lunch typ nu. Iallafall så ska jag till stallet ikväll, kanske kan knäppa några bilder, vi får se hur det blir. Har nämligen en sak att skriva i skolan, men det löser vi nog. Har iallafall usekmöte idag som jag ska gå på. Tråkigt, men måste göras! :)

Får se om jag uppdaterar mera ikväll eller inte. Pusspuss
Marianne och Ezkhil :)

fresch update

Ska tydligen rida imorgon, lillen skoddes idag så ska ta ett lugnt pass på banan imorgon. Förhoppningsvis så hittar jag någon som kan fota lite :) Så då blir det äntligen lite rolig uppdatering men jag ska även bli bättre på att uppdatera om annat också! Men kommer att ha Tinus 2 dagar denna vecka men sen den 30/9 som Sofia också skrev så drar vår kurs på ridskolan igång så då blir det ännu ett ridpass till att skriva om :) Hoppar ju ingenting på Tinus nu så är verkligen taggad på att göra det och sen ska jag se om jag kan ha Tinus på dressyrpassen, hoppas! Men nu ska jag gå och lägga mig, hörs imorgon med bilder och uppdatering!
Min lilla bebis, herregud vad jag älskar denna häst. Vet att många är förvånade över det
men det finns inte ord för hur mycket jag har fastnat för denna häst. Helt otroligt!

Tråkigt

A- Arkas
B- Bella
C- Chaplin
D- Dante
E- Elita
F- Fabiano
G- Gerhard
H- Herkules
I- Idun
J- Jasmina
K- Kojak
L- Lilleman
M- Maverick
N- Nova
O- Olga
P- Prinsen
Q-
R- Rufus
S- Sammi
T- Trulsa
U- Ureda
V- Viva
W- Wonco 
X-
Y- Yellow Gold
Z- Zathelit
Å-
Ä- Ängvaktarnas Vanessa
Ö-

Herkules min prins

Hejhej!
Nora suger på att uppdatera här haha! Men iallafall, har ingen hästuppdatering idag heller.

Men om några veckor så ska jag och Nora rida en kurs på ridskolan, vilket innebär 3 dressyrlektioner och 3 hopplektioner. Millan (ridläraren) har lovat mig Herkules så länge han inte blir sjuk eller något sånt. Bästa hästen, saknat att rida honom såhäääär mycket! Iallafall så vill ju Nora också rida honom, men nu är han MIIIIN hihihihi :D Nora får ta och hitta en annan kompis hehe :)

AMA och fina Latifa!

finisen

Har inte varit hemma samt inte haft något internet på några dagar nu varav ingen uppdatering. Men igår så var jag i stallet för första gången på länge, dock så har Tinus tappat en sko.. igen! Men var där och borstade på honom samt blev fotad av Sofia :) Ska ut imorgon igen dock så lär jag bara borsta honom då också för jag tror inte hovslagaren har hunnit ut än :/


Tinus






Dagens jobbdag

Förlåt för den här sämsta uppdateringen, men varken jag eller Nora har ridit ellet överhuvudtaget varit i stallet. Eller jo, idag var vi det men ah.

Jobbade på ridskolan idag, började åtta. Tog ut massa hästar, mockade och fixade lite. Sen fikade vi och torvade, duschade hästar och tog in/ut hästar. Allt rullade på och vid halv tolv käkade vi lunch, sen hjälpte vi alla champinjoner och knattar till två typ. Då slutade jag jobba!

Vid tre började Evlingedagen också, det hände inte så mycket. Fotade litegrann, både en riduppvisning, hundar och Tinus. Så bilder kommer! Åkte hem vid halv sex kanske.


Svar till Elin och Saga!

varför "gonna miss you" som rubrik? ska du sluta rida henne? (:
Yes, det ska jag. Eller jag har slutat rida henne, tyvärr :/

Skriv om dig och Tim! :D
Haha Saga, vad ska jag skriva om oss? :p

"sommarponnyn"

Tänkte slänga upp lite bilder på en ponny jag hjälpte en kompis att rida i somras, hon hade honom på tillridning för försäljning och han var helt underbar. Hade han bara varit lite mer framåt i hoppningen samt varit större så hade jag lätt köpt honom :)

oroar mig för vintern

Usch vad jag verkligen inte längtar till vintern! Vår ridbana plogas ju inte och eftersom Tinus står på en ridskoleanläggning så delar vi ridhus med ridskolan. Vilket resulterar i att efter 16.00 på vardagarna så har vi bara 1 timme i ridhuset totalt. Och det är inte många som hinner ut innan fyra då bussarna går jättedåligt osv så det brukar vara proppat i vårt minimala ridhus vilket är ganska tufft. Visst går det ju att rida ut men underlaget brukar aldrig vara bra så då blir det bara skritt+ att det är oftast mörkt så då får man rida på de hala vägarna runt området för att kunna se något och då är det bara lysen från husen som vi får nöja oss med. Önskar verkligen att vi hade ett till ridhus eller fick hyra in hos i norras.


finkillen

Vad vill ni ha då läsare?
Säg en av punkterna jag skrev i mitt senaste inlägg så skriver jag om det/lägger upp bilder :)

skoldatan är hemma!

Hejhej!
Har äntligen fått min skoldator nu så kanske blir ännu lite bättre uppdatering från min sida - trots att jag inte rider regelbundet längre. Vi får se hur länge jag kan hålla bloggen uppe utan att rida som jag gjort nu. Tråkigt, men så är det just nu!

Nej nu ska jag ner och städa rummet och sen ut och springa! Ha det!

RSS 2.0