önskeinlägg - mina favorithästar genom åren

Som alla då vet så har jag världens fiskpinneminne men ska försöka komma ihåg ända från starten.
Innan jag började på ridskolan så hade jag en sköthäst, i början så gick jag bara dit och skötte om honom och mockade. Men lite senare så fick jag även börja rida, denna ponny har jag lärt mig alla grunder ifrån. Mestadels att hålla balansen, hahaha! Jag snackar självklart om Balder, världens underbaraste lilla shettis :)


Lite senare så köpte ägaren till Balder en till shettis, Sune Bill heter han. Var 2 år när hon fick hem honom, jag hjälpte till att sköta honom och några år senare hjälpte jag även till att rida in honom. Höll dock inte på så länge så red inte in honom helt men jättehärlig kille att arbeta med :)


Sen så började jag ju rida på Värmdö Ridklubb 2002 och fick då under flera lektioner rida ett fuxsto vid namn Slumpstrups Tatjana. En helgo tjej, lite smågrinig i boxen så där skötte mina föräldrar allt eftersom att jag var väldigt rädd när jag var liten. Men gjorde allt man bad om i ridningen och var lugn och trygg :)


Jag fäste mig direkt vid en liten fjording, Ludde hette han. Helgo kille, snäll som bara den men med glimten i ögat. Man visste aldrig när han skulle hitta på något bus, var skötare på honom i 2-3 år tror jag. Hur gullig och go som helst i boxen!


Sen kom det en ny ponny till ridskolan, en benig liten fuxvalack. Det var lilla Simon, jättesnäll i ridningen. Pigg och glad i hoppningen men i stallet så var han en riktig fuling. Rymde ut ur boxen och stack till höet såfort han fick chansen. Men jag älskade honom ändå!


Lowland Gwen, en riktigt underbar och snäll ponny. Ville alla väl och var lugn och fin i ridningen, älskade henne av hela mitt hjärta. Var skötare på henne ett tag sedan såldes hon till AMA och nu har Frida köpt henne och hon står i privatstallet hos oss igen. Jättekul :D
Då..

Nu..


Sen kommer vi till en av mina största favoriter.. Wendy. Ett svart c-ponny sto, underbar i all hantering. Kunde vara lite smågrinig men hon var ju sto haha ;) Väldigt seg i ridningen, gjorde absolut inget mer än vad hon behövde. Men ibland kunde hon tända till och bli jättepigg, älskade denna ponny av hela mitt hjärta. Såldes senare då hon inte trivdes i ridskoleverksamheten.


Denna ponny var/är nog en ännu större favorit än Wendy. Jag har aldrig älskat en ponny så mycket som jag älskade denna. Han var en fuxvalack, c-ponny. William, med ett hjärta av guld men som verkligen inte trivdes som ridskoleponny och blev därför väldigt grinig i boxen. Men om man kliade honom på tänderna och var lugn med honom så var han världens goaste, inga skrik i världen kunde sätta denna ponny på plats. Man behövde bara vara lugn och visa att man var hans vän liksom så blev han världens underbaraste. Hopprädd som jag vet inte vad, kunde knappt gå över ett par markbommar. Men i dressyren så var han underbar, vann en dressyrtävling på honom. Han var en av dom finaste ponnysarna jag någonsinn mött! Togs bort pga hälta, som jag grät. Sörjde honom i 2-3 år och nu har jag börjat kunna tänka på annat.. fina ponny!


När jag höll på att bearbeta sorgen efter William så dök denna bamsing upp, lika snäll som han var stor men gjorde inte mer än han behövde. Filou brukade slöa runt och inte gå ett steg extra, men när jag red honom så fick jag knappt stopp haha! Världens bästa var han, vet inte vad mer jag ska skriva. Det gör ont så skippar den känsliga biten, han togs bort efter ett tag iallafall.. Sorgen var lika stor som efter William. Denna gång visste jag inte om det utan kom till en tom box och ja.. usch :'/



Gala, ett underbart brunt sto. Stark och busig men ändå väldigt snäll. Hoppade mitt rekord på henne och det var ingen match för henne direkt, snarare för mig. Jättefin och trevlig, togs dock bort lite senare.. satt i hennes box och grät i timmar kommer jag ihåg :'/


Sen så kom Herkules till ridskolan, kort efter att Gala hade tagits bort. Vi klickade direkt, fick rida honom väldigt mycket under en termin och gör det även nu igen. Jättetrevlig och fin häst, lite smågrinig ibland.. precis som jag gillarT :D Ni kommer säkert få höra mer om honom i senare inlägg :)


Sen så hade jag en häst som jag red förra sommaren, en fullblodsvalack som hette Merillo. Jättetrevlig i dressyren och att hoppa naturhinder på, vanliga gick inte. Men har fått höra att han har vant sig mer nu :) Jättefin häst!


Sen så kommer vi ju självklart till min absoluta älskling, behöver jag ens skriva något om honom? Haha ni lär förstå min kärlek till honom i senare inlägg ;)


Sen så har jag även slutligen en till favorit. En liten ponnybus vid namn Marshmallow ox även kallad Malle, underbar ponny som jag har fått chansen att rida några gånger. Riktigt trevlig och utvecklande ponny (kan man skriva så?), underbar i hantering och bara alltför go :)


Sådär ja, nu hoppas jag att jag inte har glömt någon. Det var en hel del hehe ;)

ingen häst idag

Idag har jag inte varit i stallet så har inget att skriva om, ska inte dit förrens på torsdag. Men vi får hitta på annat att skriva om fram tills dess, något önskeinlägg? :)


Sofia och min bebis :)


Bellabus♥

Hejhej!
Har verkligen ingenting att göra, astråkigt! Jag har nämligen forfarande feber, så blir nog hemma imorgon också... Så jag knåpade ihop en bild på världens bästa c-ponny, Bella från Karlshem. Hade henne i fem veckor, det vad typ dom fem bästa veckorna i mitt liv. Sicken underbar ponny, vi klickade rätt direkt! Hade lugnt köpt henne om hon var D-ponny och inte så gammal.

Jag lämnade tillbaka henne med tårar i ögonen och hopp om att vi skulle ses nästa sommar också, men så vart det inte. Bella hade, som många vet, en skimmelknöl på svansroten. Så i september sprack den (igen), ungefär då bestämde sig Aud för att Bella skulle få sluta sitt liv, medans hon forfarande var glad och inte led. Eftersom hon både var ganska gammal och hade skimmelknölen. Det bestämdes att hon skulle tas bort i början av oktober (jag fick veta detta i september). Vi bestämde att jag skulle komma och hälsa på henne en sista gång, säga hejdå lixom, den 20 september. På morgonen ringde Aud och sa det värsta som man kunde höra... Bella hade åkt på en riktigt hemsk kolik natten mellan den 19 och 20 september. Dom hade testat allt, men ingenting funkade. Då bestämde hon sig för att Bella skulle få somna in, så att hon slapp lida... Jag fick alltså reda på att hon hade fått somna in några timmar innan vi skulle sätta oss i bilen och åka dit, skoja inte om att jag grät då... Saknar henne som tusan, lite mer än ett år har gått nu. Världen bästa Bellabus, kommer aldrig hitta en sån perfekt ponny igen, ALDRIG! Hon var min drömponny, på riktigt!

Jag fick låna en ängel, hon var för bra för oss på jorden!♥

svar!

gud vilken underbar header ni har fixat :D
Tack, vad glad jag blir! :D

upp till er!

Hej!
Det skulle vara kul att veta lite vad ni är intresserade av att läsa om... Har ni något ni verkligen skulle vilja läsa om eller veta? :) Kommentera det då, nu har ni chansen!
Just so you know ;) pusss
Jag och väääldens bästa bellabus (min sommarponny 2009) ♥

svar till elin!

vilka dog av kvarkan sist? :O
Nej, Nora skrev fel. Det var av abortviruset de dog av :/ Men det var ju Lotus föl och Moonee... Jättehemskt!

ingen "hästig" uppdatering!

Hejhej!
Idag blir det inte så supermycket uppdatering ikväll eftersom att ingen utav oss ska till stallet osv och Nora måste vara kvar på skolan fram till sex ikväll. Men det kanske kommer lite små inlägg med tips osv. Vi får helt enkelt se :)
Finariellan :')

det här blir lagom kul...

Ja, ridskolan har kvarka nu. Vilket inte alls är bra! Alla mina ridgrejor är och förblir på Norra fram tills det inte är någon smittorisk kvar... Vi får se hur det blir med fredagslektionerna. Om jag lånar grejor av någon uppe på södra eller om jag avbokar... Tänker iallafall inte riskera att vara smittobärare genom kläder/väst/hjälm iallafall, oavsett om det är tvättat eller inte! Skit också!
Hoppas allt går bra med hästarna på ridskolan, och alla hästar i privatstallet!
Pusss♥

kom igen nu!

Hej!
Komigen nu alla besökare, fråga massa i frågestunden! Om alla som besöker oss frågar minst en grej kommer vi har en del frågor att svara på! Låter inte det grymt?
Så komigen! :D
Kram♥

Nora hissar en grej

Kommentarerna till frågestunden rullar in, trevlans!
Jag tänkte bara göra en snabb HISS (såg att Sofia hade gjort det) och det är till att Tinus klipps idag (Y) Han är megalånghårig så det ska bli skönt nu när vetrinären kommer ut idag. Han kommer få en vanlig klippning (enligt mig) så vi sparar huvud och ben. Haha längre kommer dom inte hinna innan han vaknar upp, han måste nämligen drogas ner helt och hållet för han är ganska spunkig och typ halvt attackerar om man startar en klippmaskin i hans närhet. Men bortsett från klippning och ryckning så är han faktiskt helgo, så tro inget illa om honom nu (a)


Hiss VS Diss

* SNÖN - Helt underbart att rida och fota i snö!
* RIDHUS - Skönt att ha så man kan rida utan snö ibland!
* SNART JULLOV - Om typ tre veckor?!
* NORA KAN SNART RIDA TINUS - Snacka om att vi ska rida tillsammans då?
* ARIEL - Underbara ponny som just nu är hyperpigg!
(denna bild är lånad...)
* MASSA MINUSGRADER - Det är way to kallt här i Stockholm.
* NORA KAN INTE RIDA TINUS ÄN - Men snart sååå :)
* SJUKA HÄSTAR - Några av ridskolehästarna har hög feber.
* GLOBEN IÅR - Sjukt tråkigt, mycket bättre förgående år!
* ANNEXET I GLOGEN - Mycker saker, men det var otroligt dyrt.
/ Kramar Sofia

Nora har tråkigt!

Jag kan verkligen inte sova så passar på att skriva lite här :)
Har precis räknat ut vad det kommer att kosta för mig denna vinter enligt min "måste ha i vinter" lista, hästgrejer såklart. Hästen har det han behöver så där är det nemas problemas förutom en julklapp som han ska få, men den har jag inte räknat med nu. Det svider i plånboken men 2266 :- kommer jag att lägga ner på endast vintergrejer till stallet. Eftersom att jag får mitt studiebidrag och även jobbar och får in lön därifrån så måste jag betala det mesta själv. Har precis lagt ner 6000 :- på en iphone 4 också så mitt konto älskar inte riktigt mig nu :/

Jag ska köpa lite smått och gott, stallsockor, fårullssulor, vinterhandskar, ridstövlar och säkert något mer jag inte kommer ihåg just nu. Ridstövlar har jag dock ett problem med, har inte den ekonomin så att jag kan köpa ett par jättedyra ridstövlar utan försöker hitta ett par billiga men samtidigt bra. Någon som vet vart det finns ett par BRA stövlar? :)


FRÅGESTUND!

Tänkte att det är väl lika bra att vi kör på en frågestund så kanske vi kan svara tillsammans antingen skriftligt eller i en videoblogg? Ni bestämmer. Men fråga på allt ni undrar över så avslutar vi den när vi har fått in tillräckligt :)
Inga kommentarer godkänns förens vi är nöjda, så kommentera på! :)


Gammal bild på mig och Sofia (hon sitter på sin förra medryttahäst Bella)

Presentation - Nora och Tinus

Nu är den här, vår gemensamma hästblogg. Eftersom att det kanske kommer lite av Sofias läsare som inte vet vem jag är så skriver jag lite om mig nu :)

Jag heter Nora Bilancioni och har precis fyllt 16 år nu i November. Jag bor ute på Värmdö utanför Stockholm, har skiljda föräldrar så bor både i ett gult radhus och i en lägenhet. Jag pluggar första året på Mediagymnasiet, inriktning foto. Som ni säkert då förstår så är fotografering ett stort intresse och jag plåtar med min Nikon D90, vad som fastnar på bild är lite blandat. Allt från djur till natur :) Men nu är ju detta en hästblogg så ska hålla mig till hästeriet!

Jag har ridit på Värmdö Ridklubb sedan 2002 och rider just nu på fredagar i en hoppspecial. Kommer dock att sluta där till jul eftersom att jag även rider en privathäst. Det är min medryttarhäst Tinus af Casmaslund som jag just nu bara tömkör (har varit sjuk i 6 månader och börjas sättas igång nu) ungefär 2-5 gånger i veckan. Det kan variera väldigt mycket. Jag har ridit honom sedan sommaren 2009 och nu innan han blev sjuk så hade jag precis börjat hitta knapparna på honom och vi började klicka riktigt ordentligt. Han är en brun valack, oldenburgare på 7 år som är importerad från Danmark. Väldigt speciell i ridningen, inte en häst som många kan hoppa upp och rida på. Har väldigt varierande humör och är envisare än en ponny. Men samtidigt väldigt samarbetsvillig och älskar att göra rätt och utvecklas. Han är en häst som jag tror kan komma riktigt långt om han får dom möjligheterna. Han ägs utav Malin Skjernov men det är mestadels jag och hennes dotter Sofia som rider honom :) Denna häst har hjärtat på rätt ställe och gör allt för att prestera så bra som möjligt.

I dressyren så kan han ha mycket att säga till om då han har haft ryggproblem tidigare och därför är det extra jobbigt för honom att arbeta med ryggen. Men han blir jättenöjd med sig själv när han har varit duktig och är inte dålig på att visa det. I hoppningen är han pigg och stark, älskar att hoppa av hela sitt hjärta. Han vill mer än vad han kan, men det bästa med honom är att han försöker. När man rider ut så är han lite smågalen, det ska gå så fort som bara möjligt och att leka rodeo är nummer 1 på listan (Y) Jag vet inte vad mer jag ska skriva, det blev (som vanligt) ett galet långt inlägg, hehe! Jaja om det är något mer ni undrar om så får ni skriva en kommentar så skriver jag om det då ;)

Här har ni några bilder på mig och min prins;





Presentation - Sofia & Ariel

Tänkte börja med att presentera mig och hästen jag rider så att alla vet vilka vi är.
Jag heter iallafall Sofia Nordin och har fyllt femton iår. Jag och min familj bor i Gustavsberg, en bit utanför Stockholm. Jag går sista året i grundskolan och har fullt upp med att välja gymnasium. Mitt andra stora intresse, utöver hästar, är fotografering. Just nu fotograferar jag med en Nikon D80, men ska inom snar framtid byta upp mig. Fotar då mest hästar, men ibland hamnar även annat framför linsen.
Jag rider på ridskola en gång i veckan, på fredagar. Men ska troligtvis sluta till efter jul, inte helt klart än, vi får se. Utöver ridskolan har jag ju min medryttarponny Ariel, som står i grannstallet. Ungefär 8 minuters gångväg dit ifrån ridskolan. Jag rider Ariel 2-5 dagar i veckan, det varierar rätt kraftigt! Jag började rida Ariel i februari 2010, så jag har inte ridit henne så länge. Ariel är ett skimmelsto, Andalusier imp från Spanien, ca 145 (D-ponny) och runt 16 år. Att hon börjar bli till åren är inget som märks. Piggare än någonsin! Detta är en ponny med hjärtat på rätt ställe, litar hon på en gör hon verkligen allt för en!
Hon är iallafall rätt speciell att rida, hoppningen är hon klockren i, hoppar allt man styr på bara hon känner att ryttaren är med och inte hindrar henne. Vi tränar och tävlar ganska mycket i hoppning och har en del placeringar upp till LB. På hemmaplan har vi som högst hoppat ca 130. I dressyren är hon däremot svårare. Hon är väldigt envis och riktigt svår att jobba med. Hon blir väldigt springig och stressad såfort man sätter press på henne eller lägger till skänkeln. Det är något vi jobbar mycket på för dressyrtränare någon gång ibland. På en uteritt är Ariel helgalen, inte så att hon bockar eller så, men hon kan lätta, var grymt svår att stanna och är inte sen på att gasa när man lättar på tygeln. Det är som att sitta på en tickande bomb ungefär. Men det är bara kul att det finns lite krut i ponnyn :)
Det var lite om oss, är det något jag inte berättat som ni vill veta? Kommentera då så svarar jag! :)
Lite bilder på mig och sötponnyn då :)

RSS 2.0