Har inte haft tid för bloggen, tyvärr. Dock har jag inte ridit sedan jag uppdaterade sist så ah :) men det är höstlov så det kanske kommer ligga lite lågt här så ni vet :)

Har inte uppdaterat så mycket nu, men det är lov så skyller på det. Men har inte ridit sedan sist så har inte så mycket att skriva om :)


30. Mitt mål med ridning

Mitt mål med min ridning är att utvecklas och ha det roligt, sen så vill jag verkligen komma ut och tävla. Visa vad jag går för med någon fin häst och klättra upp i klasserna, i hoppning isåfall! Men att ha roligt och känna utvecklingen mellan häst och ryttare är det jag älskar mest :)

söndag

Har varit hästlös hela helgen nu och vet inte än om jag har Tinus imorgon eller inte. Hoppas det, isåfall ska jag se om någon kanske kan fota när jag rider :) Det var allt för mig, tjoho!


Gårdagens ridpass

Hann somsagt inte uppdatera igårkväll.

Men red på Herkules igårkväll och det gick bra. Red serpentiner över travbommar och sen mellan en oxer i både trav och galopp, det var svårt, men Herkules tog min ytterskänkel riktigt bra så vi löste det. Jätteduktig var han, bytte galopp och allt det dära. Hoppade inte speciellt mycket så vet inte vad jag ska säga om det, han var iallafall jättefin hela tiden och lyssnade super! Fina hästen♥


Dagens hoppträning

Hoppade Tinus på träningen idag ändå, värmde upp med skritt och travjobb över bommar på serpentiner och därefter skulle vi vända snävt upp mot en *gång* (det var typ en bred oxer vi skulle gå igenom, det var fett trångt!) Det gick inte alls bra, Tinus satt fast i vänstersidan och vände inte för hjälperna. Red även övningen i galopp och där bara kaosade det i oxern.. Kraschade i det en gång och resten av gångerna så bara stannade han upp innan och studsade på stället..

Sen hoppade vi typ en studsgrej, orkar inte förklara nogrannare.. Det gick också sådär, Tinus var stark och lite för taggad.. Sen hoppade vi 2 hinder (?) med bommar på snedden innan, emellan och efter. Där gick det också lite fort men sista rundan kändes bra och han höll sig samlad genom hela övningen :)


Höstlov!!

Äntligen höstlov!
Sitter iallafall på bussen påväg från skolan. Segt att sluta så sent på fredagar, men jaja :) ska iallafall till stallet och rida nu, sen hem till Therése så lär inte bli så mycket uppdatering av mig ikväll ;)


29. Någon jag skulle riskera livet för

Konstig fråga då man nog reagerar helt annorlunda om man tvingas utsättas för en sådan situation. Men isåfall så skulle jag nog kunna riskera livet för min familj och de närmaste liksom.


no horsie

Har inte heller någon häst idag, nästa gång jag ska till stallet är på fredag, då blir det hopplektion för Millan på Herkules förhoppningsvis. Ska bli riktigt kul, fina hästen! :)


hästlös

Har ingen häst idag men på fredag så ska jag hoppträna på ridskolehäst för första gången på länge, det ska bli riktigt spännande och jag undrar verkligen vilken jag kommer få :) Hoppas det är någon rolig övning också!

Hahahahaha min snygga hoppsits för ett par år sedan..
Saknar att rida på den här finisen, det är Herkules som
Sofia har ridit varje lektion nu. Dumma henne haha :(


tisdag

Tinus har inte blivit skodd än, hovslagaren kommer ut imorgon. Så jag borstade bara på honom och fixade allt runt omkring. Sen fotade jag även Sofia och Adde på ridbanan i dimman, herregud vad dåliga bilderna blev haha, skäms bara liiiiiiiiite!


Film från idag


Dagens ridpass!

Red lite dressyr på banan idag. Nora fotade/filmade så gott det gick haha, det vart ju jättemörkt fort så ah :) I början var Adde lite spänd och stretade emot lite, men såfort Nora slutade fota/filma så vart han jättefin (såklart...). Red på en stor volt i både skritt, trav och galopp. Brukar inte kunna sitta ner i varken traven eller galoppen, men idag vart han såpass avslappnad att det gick jättebra! Fick till några fina öppnor och slutor också, duktiga pållen! :)



30. Mitt mål med ridning

Mitt mål med ridningen är för det mesta att ha kul faktiskt. Träna hemma för tränare och bli bättre, men det skulle såklart även vara kul att komma ut och tävla lite. Men det får vi se hur det blir :)

Men kort och enkelt, mitt mål med ridningen är att ha riktigt kul med hästen, bli bättre och utvecklas!


29. Någon jag skulle riskera livet för

Helt glömt bort de två sista dagarna, men kör de nu :)

Jag skulle inte riskera livet för många faktiskt, de allra närmsta typ. Svårt att säga, då jag ganska säkert skulle reagera annorlunda i en sådan situation.


stallet idag med

Har Adde idag också, så åker ut efter skolan och rider. Tror det blir ett pass på banan, lite dressyrtrim. Han gick lugnt lördag, sen typ "kondition" på travbanan med Amanda i söndags, lugnt igår med mig, så det blir nog bra! :)

Ska kolla om någon kanske kan fota lite också, bilder är alltid kul! :)

Dagens ridpass!

Idag red jag ut med Issa-Sally. Vi skrittade upp till busshållsplatsen och sen ner mot båtis, dock bajsade Adde precis i början av den vägen så var tvungen att hoppa av och sparka undan det. Sen var det jättesvårt att komma upp igen, hästen började gå och jag hängde där på sidan hehe... Jaja, det gick bra tillslut och vi red vidare. Travade en bit i skogen brevid båtis också, visste inte att man kunde trava så långt, men det var mysigt!

När vi kom ut till båtisvägen så fotade vi varandra litegrann. Adde var pigg och lite springig, även lite ur fokus, men jaja. Han var duktig ändå! Sen när vi hade lagt bort kameran var han skitfin verkligen!

Haha, den sista bilden är lite skev. Men han är så sööt! :D



väldigt gammal bild

Åh orkar inte. Hade skrivit ett inlägg men såklart försvann det. Skit också.

Slutar halv två eller halv tre, beror på om jag har mentors tiden idag. Aja, ska iallafall till stallet och rida på Adde idag, vad vi hittar på får vi se då :)'

Ca 1½ år sedan bilden togs. Jag och Adde iallafall :)


Nora och Tinus, uppsutten löshoppning


yay

Världscup hoppning kl 17.00 på svt1

söndag

Svar: Hahaha Sarah, jag glömde såklart att kolla sadelmärket idag igen hehe! Gör det på tisdag, lovar :)

Eftersom att Tinus har en tappsko så fick han vila idag, borstade honom bara och fixade allt runt omkring. Hans hov såg ganska trasig ut så hoppas att hovslagaren kommer ut snart!

Härliga bild

Inget stall för mig idag, ska försöka pallra mig upp ur sängen och få lite gjort här hemma faktikst!

Men kanske slänger in något inlägg senare, med bilder eller något liknande. Puss


detta är sjukt!

Men allvarligt, hur kan man hoppa som en häst? Och typ i mitten av filmen så "travar" människan, ser helt galet ut!

Dagens ridpass (lördag)

Idag skulle jag rida ut med Emma-Boyen, Sara-Castilla och Johanna-Dagny. Dock var Adde lite pucko i början och stressade upp de andra hästarna (framförallt Castilla...), så det vart en ganska speciell skrittur i skogen med ganska tittiga hästar, eller Adde lugnade ner sig jättebra och så, men om någon annan häst tittar så gör han ju också det ;)

Skrittade iallafall runt sandtaget och sen bort till häxringen och tillbaka. Tog ca 35-40 min kanske, sen travade och galopperade jag ca 10-15 min på banan, för att han var så pigg. Där var han jätteduktig, inte alls tittig eller så :)

Måste verkligen få ut någon som vill fota, need some new pictures! Alla bilder jag har på Adde är typ från förra sommaren, alltså sommaren 2010! ;)

Filmen från i fredags!


Gokväll!

Idag har jag ridit på Adde igen, haha an var knas! Men berättar mer ingående om ridpasset när jag har dator! :)

Slänger in en bild på Adde från idag!


<3


Ingen häst idag

Håller på att flytta idag så Sofia som ändå är i stallet var snäll och tog Tinus åt mig. Han ska ju ändå stå så det var skönt att slippa åka ut :) Men nu måste jag lassa på grejer på flyttsläpet, ha en bra lördag!

Jag och Sofia på bion igår ;)


Dagens ridpass - Herkules

Dagens andra ridpass var på Herkules. Inte världens mest värda ridpass, vart inte så mycket ridning men aja. Hade iallafall uppsutten löshoppning, det gick väll okej. Han hoppade ju och jag höll inte i mig haha, men går inte att bedömma så mycket på det :p Han var inte riktigt framme för skänkeln, men jaja. Laddar om tills nästa vecka då det förhoppningsvis är en övning :)
Film kommer!

Dagens ridpass - Adde

Hejhej!
Ridit två gånger idag, så börjar skriva om det första!
Red först på Adde en stund på banan. I början var han ganska tittig och lite spänd, men jobbade mycket i skritt. Många övergångar (skritt/halt) osv, skänkelvikningar och öppnor/slutor. Sen gick vi över till lite travjobb, samma arbete, många övergångar mellan trav och skritt, där vart han faktiskt riktigt fin och ganska lång och låg vilket ibland kan vara svårt då han trycker ihop sig. Galopperade bara runt hela banan i rätt samlad galopp, vilket han verkade tycka var ganska skönt :) Sen travade jag av honom och skrittade runt ladan!
Mycket nöjd med lilla pållen idag, han var riktigt fin och lyssnade kanon!



Hoppning för Millan

Uppsutten löshoppning var dagens övning. Och det var precis som det låter, dock var det inga höjder och utan händer haha! I framskrittningen så gjorde vi gymnastikövningar såsom nudda vänster hand på höger tå utan att lyfta upp foten. Samt att hålla händerna på bakvalvet och slå ihop fötterna över hästens hals, jag ramlade av....... Hehe Tinus blev lite rädd och galopperade iväg.

Hoppningen sen gick bra, han tog runda och fina språng. Var pigg men inte het! Vi fick kolla på varandra och kritisera, jag måste bak med skänkeln lite, ha stigbygeln längre in på tån och in med foten intill hästen :) Allt gick bra, han var fin och lydig. Tappade dock framskon efter sista språnget, så typiskt när ägarna är bortresta! Så han för gå i sjukhage hela helgen, så åker jag bara ut och borstar på honom för han blir jätteöm så ingen idé att ens kolla honom.

 


underbar film, värd att titta på


(Tidsinställt) Fredag!

Har varit en ganska hästlös vecka för både mig och Nora hehe. Men imorgon blir det stallet direkt efter skolan, ska rida och fixa Adde innan min lektion som börjar 18.20. Blir lite stressigt, men i värsta fall så kanske jag bara promenerar eller skrittar honom.

Dock lär det inte bli någon vidare uppdatering imorgon kväll då både jag och Nora ska in och kolla bio efter stallet! Ensamma ska vi glo på Paranormal Activity 3! Premiär imorgon, fett rädd!

Gulliga, fina Etoscha! Stod på ridskolan, men var inte hel så hon åkte tillbaka. Jättesöt och gullig ponny!

28. Någon som älskar dig

Hahahahahahahaha vilken konstig "fråga". Inte kan jag väl sitta och skriva ut vilka jag tror älskar mig hahaha, fett wered. Ni som gör det, vet väl det själva. Och vill någon annan veta får ni väl kommentera eller berätta det för dom HAHA! Men jag antar och hoppas väl att min mamma och pappa älskar mig haha :)
Någon som jag älskar som är passande till denna blogg är denna killen!

28. Någon som älskar dig

Haha bra fråga ;) Nä men de som gör de gör väll de, pallar inte skriva ut någon HAHA. Fett pinsamt!

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Hm... om 20 år så är jag 37 år , fett gammalt buhuhuhuhu :( Nej men då vill jag vara fastanställd med välbetald lön, tror att jag nog vill ha en man och kanskeeeeeeee ett barn. Men bara kanske, atm så gillar jag inte barn haha! Sen om jag fortfarande är intresserad av hästar så skulle jag nog vilja ha en eller två, kanske en busig ponny till min unge :) Men ja, jag lever i nuet så har inte tänkt så mycket på min framtid haha!


26. Hur mina vänner beskriver mig

Jag har inte heller någon aning hehe, känns fett typ "älska sig själv" att säga hur andra tycker om mig. Så det är upp till mina vänner hehe :)

27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år

Om 20 år är jag 36, då vill jag ha hittat ett välbetalt jobb, kanske familj också. Och om jag fortfarande är hästintresserad så skulle jag vilja ha en fin storhäst.


26. Hur mina vänner beskriver mig

Haha bra fråga. Det är väll upp till mina vänner, jag har ingenaning ;)

Fråga dem istället ;D


älskar ljuset på bilden

Joggade lite lätt i ridhuset idag eftersom det spöregnar ute. När jag red fram så flyttade jag honom undan innerskänkeln i varje hörn i både skritt och trav. Sen så travade jag även över några markbommar på böjt spår, försökte få honom lyhörd och red i olika tempon. Red därför längst ut på bommarna där han fick öka på steget, på mitten där det var normalt och längst in där han fick samla ihop sig.

Det fungerade jättebra, speciellt i vänstervarv där han släppte ordentligt och blev jättemjuk och lyhörd. Lite stelare i högersidan men fortfarande lyhörd för tempoväxlingarna. Galoppen fungerade också ganska bra idag, även där bäst i vänstervarv då samlade han ihop sig och var fin. I höger så var han lite lång och flängig typ. Men jag är nöjd med honom, krävde inte så mycket utan ville bara jogga honom i en lätt form :)

schabraket från falsterbo

Här är en bild på schabraket jag köpte i Falsterbo med Tinus namn broderat, älskar det :)

Min släkting!

Sitter och läser Häst och Ryttare, upptäckte precis att min släkting Anna Lundberg är med i ännu en intervju. Hon är expert på djurs beteenden vid SLU i Skara. Så här har hon berättat sin åsikt om hästars beteende och hur man ska handskas med dom. Håller helt och hållet med henne, är dock inte precis så men ska försöka ändra mig för jag gillar metoden :)


25. Någon jag träffar vardagligen

Det är nog min pappa, bor ju här hela tiden just nu eftersom det är kaos i mammas hus där vi håller på att flytta. Så just nu så är pappa nog den enda som jag träffar varenda dag, det kan ju ske undantag ibland såklart :)

24. Mitt motto

"Lev dagen som den vore din sista"



Fina lilla ariel


Veckan

Har inte häst förens på fredag nu, då ska jag rida två gånger iallafall. Men veckan kommer att spenderas åt plugg och åt övningskörning! Dags att komma ut i bilen lite :)


jojo och ezkhil


Dagens ridpass!

Skrittade först runt området med Issa-Sally och Ida-Magi. Det gick bra, Parris va ganska seg och halkade efter de andra hela tiden haha. Det var mysigt, höstigt och kallt. Invigde mina thermo ridbyxor idag för denna vinter HAHA. Sen red jag och Issa på banan i ca 15 min kanske, lite trav och galopp. Red på en stor åtta där hon fick rulla på och byta galopp, hon skötte sig kanon och var jätteduktig!
Sen skrittade vi runt ladan som avslutning!


23. Hoppning eller dressyr?

Hoppning definitivt! Har redan beskrivit det förut, att just nu älskar jag att hoppa extra mycket just för att jag inte gör det så ofta. Så definitivt hoppning, men dressyr är också roligt när det verkligen klickar! Speciellt på Tinus :)


22. Någon jag vill träffa igen

Min morfar, saknaden går aldrig över. Visst har den väl dämpats det senaste året, jag klarar att tänka på det utan att börja gråta men fortfarande så finns den som en klump i hjärtat. Har fortfarande inte vant mig vid att åka hem till min mormor och inte träffa morfar där. Vila i frid världens bästa morfar, hoppas du har det bra där du nu är♥

mot stallet

Fick sluta en timma tidigare idag så ska åka till stallet nu. Ska rida ut på Parodie idag med Issa och Sally, och sen fixa lite med usek saker. Bloggar mera när jag kommer hem sen!


25. Någon jag träffar vardagligen

Någon jag träffar vardagligen är mina föräldrar och min katt. Även de flesta i min klass, men det är ju inte vaarje dag! :)

24. Mitt motto

Har inget speciellt motto, men "lev varje dag som att det vore din sista" och är viktigt!

Men gillar även "The things that doesn't kill you, makes you stronger" eller "When nothing goes right, go left"

23. Hoppning eller dressyr?

Svaret på denna fråga blir helt klart hoppning! Varför? Jo, för att jag älskar att hoppa. Det finns ingen bättre känsla! Dock är det otroligt kul med dressyr också, det är ju trots gunden till allt i ridningen inklusive hoppningen. Vissa brukar ju säga att kan man inte rida dressyr kan man inte hoppa ;)


22. Någon jag vill träffa igen

Haha fattar inte frågan hehe. Men vadå ska jag skriva någon annan jag vill träffa eller vad?

Vet inte alls, skulle vilja träffa någon kändis utanför hästvärlden tror jag. Men vet inte vem :)

Dagens hoppträning

Hoppade ju för Andrea idag och det gick ganska bra. Han var lite stökig under passet, drog iväg ibland och lyssnade inte, sprang på dubbla spår och så. Men fick rida ganska mycket sånna övningar och då gick det bättre. Själva hoppningen gick bra, där lyssnade han ganska fint och jag är nöjd! Så himla kul att rida för Andera igen, hon har varit mammaledig under en lång period men nu är hon tillbaka. Himla bra är hon iallafall, gillar att rida för henne! :)

Film från idag! (Notera att jag glömt ta bort ljudet från de två första klippen OCH att jag glömt ta bort "Slut" texten HAHAH, fail!!)

godnatt söndag

Ska försöka hinna med minst ett inlägg varje dag här även om dagar jag inte är i stallet. Men denna vecka kommer jag nog ha häst ganska många dagar, tror jag. Men nästa ridpass blir på tisdag iallafall, får se om någon vill fota då :)


21. Någon jag vill träffa

Väljer också en kändis och då väljer jag nog faktiskt Malin Baryard då jag avundas hennes ridstil. Tycker att hon rider lugnt och fint, berömmer sina hästar och behandlar dom bra. Dessutom så verkar hon trevlig också :)


vi hörs snart

Inlägg om dagens hoppträning kommer! Ska bara duscha av mig, är så sjukt äcklig haha! Så får ni bilder och film senare, om jag orkar ikväll :D


söta hästar

Sitter hemma hos Elsa med Nora. Ikväll ska jag till stallet och hoppa för Andrea. Nora kanske ska åka med, vi får väl se.


Gårdagens dressyr!

Red lektion på Herkules och det gick jättebra! I början var han ganska pigg och väldigt stark, bet sig fast i innertygeln. Började med att jobba med små åttvolter och framdelsvändningar. Det gick ganska bra, fast han är en sådan som helst gör bakdelsvändningar och det går inte att få ur honom ibland. Men efter några försök så gick det grymt! Sen gick vi över till skänkelvikningar och det gick också kanon! Jätte nöjd med fina Herkules idag, som vanligt hehe :)

Millan sa iallafall att han fick en superbra trav som han inte brukar ha och att han såg jättetrevlig och fin ut! :)

Han trampar iallafall under sig fint! Sen är inte bilderna de bästa, men klockan var runt sju och det var kolsvart ute ;)


Dagens ridpass

Det blev en kort uteritt/photoshoot idag. Tinus kändes mjuk och pigg, skrittade och travade typ bara. Tog någon kort galopp! Vad tycker ni om den nya looken? :D

Fina Camera


Dagens dressyrträning!

Dressyr för Millan idag, red mycket på småvolter, framdelsvändningar och skänkelvikningar. Tinus var helt underbar, känslan var fantastisk! Har annars haft det väldigt svårt med just skänkelvikningar och att få honom att gå i en stadig form och samtidigt vara mjuk i hand men idag så bara gick han som en klocka. Behövde bara sitta där och njuta typ, han var så stört fiiiiiiiin. Världens bästa heeeeeeeest! Fan att ingen fotade eller filmade, fast har för mig att Emma fotade men vet inte om det var på mig hehe.. får kolla upp det :D

Imorgon står iallafall fotografering på schemat tillsammans med Såfipropp, hoppas han är lika fin då så ni får se honom :D

bästaste

Idag står dressyrträning på schemat för mig och Tinus. Uppdaterar mer ikväll, kommer dock inte ha några bilder från kvällens träning.


21. Någon jag vill träffa

Okej, tar någon typ kändis.. Skulle väldigt gärna vilja träffa Roffe eller någon annan riktigt duktig ryttare, rida lektion för denna vore inte dumt ;)


Dagens ridpass!

Ridit Adde idag på banan, han var jätteduktig! Började med att skritta runt ladan som framskrittning, sen jobbade jag en stund i traven och han var väldigt avslappnad och lugn hela tiden. Travade över två bommar och det gick kanon! Sen galopperade jag lite, han fick mest rulla på, stod i lätt sits och så. Det gick bra och han var lugn och fin!

Sen travade jag av honom och skrittade runt ladan igen. Duktig häst! :) Red i ca 40 min sammanlagt kanske.
Dåligt med bilder på Adde, bjuder på en bild på Herkules istället :)

bästa killen

Uppdateringen här kommer förmodligen ligga lågt dom kommande dagarna, veckorna eller månaderna. Vet inte riktigt hur det blir. Kanske kommer kunna uppdatera om blogg appen fungerar men annars får jag se hur det blir. Kanske inte blir någon skillnad alls, det märker ni helt enkelt!

till thea


PLANERINGSLIGAN

Just nu sitter jag och Nora på facebook chatten för att planera inför lördag. Vet ni vad som händer då? Jo, vi ska bli fotade tillsammans på Adde och Tinus! Så vi kan fixa ny header och lite sånt, awesome va? :D

Bestämmer iallafall outfit och lite sånt, kommer bli galet snyggt om det blir som planerat! Mer får ni se då!

Bild på mig från idag, ingen hästbild. Men har ingen intressant hästbild just nu hehe :p

20. Något jag vill göra

Inom hästar så vill jag komma igång med träningen igen och kanske även ut och tävla lite igen. Saknar det rätt mycket faktiskt! Precis som Nora skrev om egen häst skriver jag också! Har varken tid eller pengar till att ha egen häst, hur mycket jag än vill...

Övrigt (utanför stallet) vill jag också (precis som Nora, hehe copycat!) åka utomlands hur mycket som helst, med vänner osv. Skuller verkligen vara sjukt kul att åka utomlands med folk man tycker om och kan har sjukt kul med!

20. Något jag vill göra

På hästfronten så står Tävla typ högst upp på listan. Vet att jag typ aldrig kommer ha råd med en egen häst så därför så är min högsta önskan just nu att få tävla Tinus. Det är något jag verkligen vill göra :)

På vardagsfronten så är det att åka ut och resa. Är verkligen så taggad på att gå klart skolan och typ åka jorden runt eller något med mina närmaste vänner. Typ åka och se massa fina städer och festa på dom bästa partyställena, sjukt taggad!

19. BILD PÅ MIN BÄSTA VÄN OCH VARFÖR HAN/HON ÄR DET

Håller med Sofia på denna punkt, jag vet att det kommer bli sura miner om jag skriver ut vilka jag känner att jag står närmast. Så den struntar jag i.

Svar till Sara

Blev du nöjd med bilderna? :D


Svar: Ja dom var jättefina, tack!

Svar till Jessica

synd bar att det åkar vara två fega hästr och ingen av dom vågr ridas ut ensamma :P haha det är då ni måset hyra med er April :) <3
Svar: Haha, nä vi borde klara oss! Adde går ju faktiskt oftast ;) Kommer ju iväg på honom med Parris så ;)

Visste ni att?

Tinus och Adde är typ bästavänner! I somras så när jag tog in Tinus från hagen så följde Adde med och tog jag in Adde så följde Tinus med, dom är så söta verkligen♥ Så det kan nog bli fina bilder på oss fyra, det känns även kul att just Sofia rider honom nu för då om vi rider ut så vet vi att dom trivs med varandra och tycker att det är kul!


ett par bilder


Dagens ridpass

Red nere vid båtis idag, hagarna hade stängt då det är för blött där nu *sadface* så vi red på vägen bredvid och därefter så red jag lite på banan. Det var alltså jag - Tinus, Nattis - Parodie och så Sara som fotade :) Det blev jättehärliga bilder i det fina höstvädret, så mysigt! Tinus var ganska stel och ofokuserad, pigg och tittade mest på Parris som sprang bredvid honom haha. Men sen på banan så lossnade han lite iallafall och blev finare :)
Smakprov :)

19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det

Kommer välja att inte hänga ut vänner i bloggen, skriva vem som är min bästa vän osv. För man vinner inget på det, skulle det hända att jag glömde någon så blir det inte så kul... Har många fina vänner som jag inte tänker nämna, ingen nämnd = ingen glömd! :)

photoshoot

Nu kommer Nattis alldeles strax och plockar upp mig så ska vi brumma ut till stallet. Förhoppningsvis så finns det någon där ute som kan fota oss i det här underbara höstvädret, det är ju så fint nere vid båtis med alla färgglada löv och så solen som ligger på :) Har även fått låna ett zoomobjektiv från skolan nu 70-300 som jag bara älskar! Det blir så underbara bilder med det :D

Tror jag kör på en beige outfit idag också fast med brun utrustning!

18. EN BILD JAG ALDRIG PUBLICERAT FÖRUT



17. LÅTAR SOM JAG LYSSNAR PÅ NÄR JAG ÄR ARG,LEDSEN OCH GLAD

Har inga speciella låtar jag lyssnar på varje gång jag är arg, ledsen eller glad direkt. Utan lyssnar väl på det som passar då, är jag glad så lyssnar jag väl på partymusik typ, om jag är arg så brukar jag inte lyssna på musik hehe och är jag ledsen lyssnar jag oftast på rap, rnb eller något annat med en fin text och bra melodi :)

Ny medryttarhäst!

Nu ska jag berätta en nyhet, det kommer bli en ändring här i bloggen!

Jag kommer att bli medryttare på Adde (som både jag och Nora har ridit på rätt mycket) 2 gånger i veckan, med start denna vecka. Har somsagt ridit på honom ganska mycket tidigare, då jag och en annan kompis var hästvakt åt honom i ca 4 veckor förra sommaren bla. Det är iallafall en häst jag tror jag kommer utvecklas mycket på och framförallt ha otroligt kul med!

Himla rolig häst att rida, pigg och glad! :)
Bild från förra våren/sommaren!

Lördagens ridpass

Markarbete för Marianne stod det på schemat.


Red lite bommar i trav och galopp till en början, därefter så hoppade vi studs och "trappan", en kombination med 4 hinder som för varje hinder blir högre. Hoppade alla övningarna åt bägge håll och i slutet så la vi ihop allt till en bana på 13 hinder. Det var riktigt roligt och det kändes riktigt bra, han väntade på mig och hoppade jättefint! Jag kan inte beskriva känslan över hur underbart det var att hoppträna honom igen, han är alltid så galet taggad och tycker det är så kul. Vilket gör det ännu roligare för mig :D
Här är ett par bilder, det började mörkna så de är inte jätteskarpa!

Ang. hagar och utevistelse

Har funderat lite över hur vissa hästar har det, främst på de som står uppstallade mitt inne i stan.
De har inga stora hagar och hästarna släpps ofta ut via ett schema, så att de får gå ute runt en timma var. Då i små rasthagar, som inte är speciellt stora. Har även sett exempel där de släpper ut hästarna på ridbanan.

Jag tycker inte om det alls, visst det är bättre att de får gå ute en timma än ingenting alls... Men vilken häst vill ha det så om man tänker efter? Okej, det är inte många ridskolor som har det såpass bra ställt med hagar och plats utomhus så att alla hästar kan få gå ute några timmar om dagen, men det är något alla hästar borde få möjlighet att göra. Vad tycker ni om detta? Är det okej att bara låta hästarna vara ute i skift någon timma och ibland inte alls?

Om man tar ett exempel då, Värmdö Ridklubb (där både jag och Nora håller till) har tillgång till otroligt mycket hagar. Två stora vinterhagar och minst 6 st stooora betes/sommarhagar, samt fyra framsidehagar (stora rasthagar), en stålbox och en karantänhage. Alla hästar går ute mellan 8-11/12 på vardagar och alla hästar som kan går ute 8-ca 12 på helger. Sjukhästar osv går ute 8-13 på helger. De kan även släppas ut i framsidehagarna på eftermiddagarna om det är bra väder (främst sommarperiod).

Det måste vara otroligt skönt för ridskolan att ha sådan tillgång till sommarhagar, eftersom de kan byta hage när gräset är slut. De slipper även köra iväg hästarna på sommarbete och kan hela tiden enkelt hålla koll på dem under sommarvilan. Så hiss till många och stora hagar, fy vad tråkigt det skulle va att vara häst om man bara fick gå i en liten fyrkant. Näe, inget som jag skulle vilja göra iallafall :)

Lyckliga ridskolehästar på Värmdö Ridklubb!



18. En bild jag aldrig publicerat förut


bröööl

Internet hos mamma är fett jobbigt och blogg appen vägrar fungera därav ingen uppdatering. Tänkte iallafall skriva om hoppträningen i lördags och gårdagens tävling när jag kommer hem. Vilket är snart så hörs då, med bilder också!

17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad

Jag kan tyvärr inte svara på denna fråga, då jag lyssnar på allt möjligt oavsett humör osv :)
Men har ju mina favoritlåtar, som spelas i spotify på iphonen framförallt när jag kör moppen hehe. Så sjukt långtråkigt att sitta på moppen (ca 25min) ut till stallet utan musik haha, mycket bättre med låtar i öronen då! :D

frisering innan ridpasset

Åh juste, innan ridpasset idag på Herkan så friserade jag hela honom! Ryckte man och pannlugg, klippte nackhår och öronhår, samt trimmade svansen och hovskägget lite grann.

Förut när jag skulle frisera honom stod han aldrig stilla, kunde knappt rycka hans man. Nu stod han där och näästan sov, alltså visst han rörde på sig ibland, men inte alls lika mycket som för bara ett tag sen!
Fina hästen!


Dagens ridpass!

Red ju på Herkules idag somsagt, världens finaste!

Skrittade ner till båtis tillsammans med Angelica och Liverpool. Sen red vi lite på nedre delen av vänstra hagen. Skritt, trav och lite galopp i båda varven. Herkules var väldigt lugn och fin hela tiden, jobbade på bra framåt och var himla kul att rida. Vi höll inte på länge alls, var borta i max 40 min kanske? Varav 20 blir framskrittning och avskrittning. Gulliga Maria var med som fotograf och det var skitfina bilder! Verkligen jättetack till dig! :D

Prinsen, finaste Herkules!

om en stund

Gokväll!
Har nyss kommit hem från stallet, men bloggar mera om en stund. Ska gräva ner mig i skolböckerna nu. Herkules var iallafall kanonfin och bilder kommer! Pusspuss


goodnight

Imorgon (okej idag) ska jag rida på Herkules igen, bästa! Ska rida ut med Julle-Mavven och sen kanske Angelica-Camera skulle med. Men vi ska försöka fixa en fotograf som fotar också, så ni får lite bilder imorgon på Herkules!
Men nu ska jag och Elsa sussa, pusspuss

Svar till Angelica

Är det ni/du som gjort eran bloggdesign? Väldigt fin iallafall! Tänkte om någon av er har tips eller lust att hjälpa till med min? :P kram

Ja, jag (Sofia) har gjort den hehe :) Skulle jag kanske kunna göra! =)

16. En bild som gör dig lycklig

Senaste bilden som gör mig lycklig. Åh finaste Herkules ♥

Dagens ridpass

Idag har jag ridit på världens bästa Herkules! Millan stoppade min mamma igår och sa att om han var fräsch skulle jag få rida honom i helgen. Woho, världens finaste!

Skrittade iallafall ut med Julle - Dagny och han var skitduktig! Sen travade och galopperade vi jättekort på båtis och han var hur fin som helst, älskade häst!



Gårdagens ridpass

Red ridskolelektion på Camera. En ny storhäst, skimmel på ca 165 cm och född 2003 tror jag. Jättesöt och trevlig faktiskt, var ganska orolig med sitt huvud och i början av passet gick hon och slog ibland. Det var verkligen en hårfin gräns på hur mycket man fick hålla i handen utan att hon skulle slå. Men efter lite arbete vart hon riktigt fin och i avtravningen var hon riktigt lugn och avslappnad.

Som alla säkert vet brukar jag rida på Herkules HAHA, men han var tydligen lite dålig i veckan så han gick inte :(



16. En bild som gör dig lycklig


15. VARFÖR FÅR HÄSTAR OCH RIDNING MIG ATT MÅ BRA?

Hästar får mig att må bra för att man kan söka sig till dom när man kanske inte mår så bra, man behöver liksom inte säga något utan kan bara stå där och klappa hästen vilket den nöjer sig med. Just Tinus får mig att må så otroligt bra då han första halvåret hatade mig, det var ganska ömsesidigt ioförsig.. men nu efter 2 år så litar jag på honom till 100%, han skulle aldrig göra illa mig med mening och han har den gulligaste personlighet jag någonsinn träffat på! Ibland om jag är ledsen och står inne i hans box kan han komma fram och antingen pussa på mig eller lägga huvudet över min axel, bara en sådan liten sak fyller mitt hjärta med guld♥

15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?

För att de är underbara varelser och det är underbart att bara få komma till stallet efter en lång skoldag och känna att man kan släppa allt. Finns inte så mycket mer att säga om det, mer än att jag älskar det! :)

Ridning ikväll

Idag blir det stallet för min del, ska mocka och göra hö åt Adde och sen ska jag rida lektion på Herkules förhoppningsvis... Eller det vet jag inte eftersom han inte gått lektioner på ett tag, han hade tydligen fått nått sår på länden tror jag det var så ah. Men vill inte rida någon annan ridskolehäst, fan.

Nya ridskolehästen, Dagne (Dagny). Btw så ser hon ut som Viva, fast fux :p


lite update

Har inte häst förrens på lördag och då blir det markarbete för Marianne på Tinus, FETT taggad :D Gaaaalet länge sen jag hoppade honom så det ser jag fram emot, får se om det bara blir markarbete eller lite mer hoppning! Sen har jag honom kanske på söndag också men då ska jag även med laget på hopptävling, kommer inte ihåg vart. Så då kommer det nog upp bilder :)

14. SAKER DU GÖR VARDAGLIGEN (I STALLET OCH TILL VARDAGS)

Vardags:
Jag stiger upp på morgonen/förmiddagen, fixar mig och så sen på vardagarna så går jag i skolan och efteråt så brukar jag åka till stallet, träffa kompisar eller bara chilla hemma typ. Sen äter jag väl mat under dagarna också och ja, ser på tv, sitter vid datorn, smsar, snackar i telefonen, spelar wordfeud och ja.. Går och lägger mig någon gång på kvällen/natten ;)
Stallet:
Mockar, gör hö+ övrig mat, fyller vattenhinken, borstar, rider (inte alltid), smörjer utrustningen efteråt och ja. Brukar även fika i stallet också hehe, händer ganska ofta hihi! Träffar kompisar där också som jag umgås med och så. Vet inte riktigt vad mer jag ska skriva haha :)

13. MIN HÖGSTA DRÖM

Jag har ingen direkt dröm men jag vill iallafall gå ut skolan med bra betyg och sen ta ett sabbatsår och jobba i Italien. Därefter ska jag plugga högskolan i några år och sedan skaffa mig något bra jobb. Något som jag tror skulle vara roligt är att vara beridare och typ rida till försäljningshästar. Som man typ köper in för några tusenlappar och sen säljer mycket dyrare! Skulle vara kul om jag kunde bli så pass duktig någon gång :)

Annars så vill jag väl bara ha ett normalt, välbetalt jobb som jag även hinner med att ha en häst till :)

Tillfälligt

Sådär, orkade inte ha kvar den gamla headern längre. Ful och så, dessutom rider jag inte Ariel längre. Därav den OTROLIGT snygga (fuuulaaa!) tillfälliga headern. Fixar ny såfort vi fotat nya bilder!

Puss

14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Till vardags går jag upp ur sängen, äter, klär på mig, borstar tänderna, skolan, åker buss, går, träffar olika människor, kollar tv, sitter vid datan, åker moppe, sover. Haha typ de? :)

I stallet så byter jag om, borstar, mockar, gör hö, gör mat, rider (oftast), fixar och så :)


snart blir det NYTT

Snart kommer det ske en ganska stor förändring i bloggen, design osv.
Mer om det sen, ni får vänta några dagar! ;)

Rest in Peace!

Imorse (tror jag det var?) fick en fin ridskolehäst somna in. Varit halt till och från väldigt länge, tyvärr. Ridit på denna jätte några gånger och hade honom bla hela unghästblocket i hoppgruppen, dock kunde jag inte rida honom i hoppningen. Men han var en underbar häst som var världig älskad av många i stallet!

Rest in peace Waldo! ♥

12. MIN FAVORITGREN

Min favoritgren är defenitivt hoppning, just nu är den extra omtyckt då jag aldrig får hoppa längre. Så saknar ju det extra mycket nu och därför står det högst upp på favoritlistan! Men jag tycker självklart även om hoppning och uteritter, precis som Sofia skrev så älskar jag när man känner att det verkligen klickar i dressyren. När man får den där fantastiska känslan och allt bara går helt underbart! Och uteritt är också så mysigt oftast och kul när hästen är lite extra taggad och när man känner hur typ 600 kg laddar under en och bara skjuter iväg! Love it!

Bild 1: Dressyr
Bild 2: Hoppning
Bild 3: Uteritt

älskade häst

Red ut med Nattis idag, vi red travade och galopperade först på vägen bredvid båtis. Det var helt underbart, massa färgglada löv runtomkring oss och så rider man typ in bland träden, eller alltså det är nästan som en kort allé där det var fullt med färgglada löv på träden. Galet mysigt! Sen red vi ett varv på båtis i trav och så arbetade jag honom lite på volter i trav och galopp. Herregud vad fin han var, helt otroligt! Till en början så var han jättepigg och försökte busa men sen la han energin på arbetet istället och herregud vilken känsla!


Behövde verkligen ett sånt här ridpass, för att få tillbaka glädjen och just  d e n känslan, bästaste bästabästabästa hästen! Han var verkligen lyhörd, mjuk och fin. Verkligen arbetade igenom i hela kroppen och den sista traven så kom han ner lite lägre i formen och verkligen trampade på i ett friskt tempo. U N D E R B A R T ! Så nu är jag jätteglad och positiv, ser verkligen fram emot nästa ridpass :'D

Nathalie och Parodie (aka Nattis och Parris)










13. Min högsta dröm

Min absolut högsta dröm är att få ett bra jobb när jag studerat klart, ett bra jobb innebär att jag tjänar såpass bra att jag kan ha häst (om jag då fortfarande är intresserad av hästar såklart!).

Det är min högsta dröm som är realistisk och kortfattad. Min dröm i nuläget är väll att skaffa egen häst OCH hinna med. Men det skulle jag nog tyvärr aldrig göra så tyvärr :/

En egobild bara för att haha!

12. Min favoritgren

Min favoritgren är absolut hoppning! Känslan av att känna att hästen taggar till, stampar av och hoppar är grym! Finns inget bättre, seriöst! Sen älskar jag att rida dressyr när det går bra, det är riktigt kul när man känner hur allt bara funkar och allt. Men jag tycker också att det är riktigt kul att rida ut, känna hur hästen vill galoppera och tar i med alla muskler!

Jag är gillar alltså allt haha, fast hoppningen är klart det bästa om jag måste välja!


11. En låt som påminner om en häst du älskar


Denna låten påminner mig om Tinus, då jag gjorde en kort film med honom till den. Ingen speciell film direkt men jag kommer alltid att tänka på honom när jag hör den låten :')

Dagens ridpass

Försökte mig på ett dressyrpass på banan, red samma övning som fredagens träning. Det gick bra till en början, han var jättefin i skritten emellanåt och bar upp sig själv samt vände fint och "smidigt". I traven så var han också ganska fin emellanåt, dock så orkar han bara en liten stund innan han tröttnar och tar bettet. Vet inte vad jag ska göra då, försöker mjukna i handen men det hjälper inte. Så antingen får jag "bära upp honom" och hålla allt i handen eller om jag släpper så tar han bara bettet, låser sig fast och springer iväg. Har verkligen provat allt, vet inte hur jag ska göra för att få det att fungera. Behöver verkligen börja rida ordentligt för tränare!

Så jag avslutade ganska tidigt då det bara kändes lönlöst, vet att man inte ska ge upp. Men jag red som en kratta och ingenting hjälpte så det vart bäst så.

11. En låt som påminner om en häst du älskar

Jag har absolut ingenaning om denna fråga. Kan inte hitta någon låt faktiskt, ;) Så hoppar över denna haha!


när ska jag lära mig att rida?

Har inte Adde på onsdag längre, men har fortfarande Tinus imorgon. Tror det blir lite dressyr på banan då.


10. 10 saker du inte visste om mig

1. Jag är ett planerings-freak. Det betyder inte att jag inte gör saker otippat för det gör jag verkligen också. Men jag älskar att planera grejer och behöver det för att känna mig lugn och säker på att saker ska gå rätt till då. Fråga bara mina kompisar, dom suckar alltid åt mina planeringar hehe!

2. Jag måste alltid göra iordning min häst själv, även om jag har bråttom så måste jag alltid kontrollera att allt har gått rätt till. Så om någon till exempel sadlar åt mig så måste jag dubbelkolla att allt sitter som det ska, även om den personen är duktigare än mig.


3. Jag har väldigt kort stubin, italienarhumör ni vet. Det har ni nog redan listat ut. Jag försöker jobba med det inom ridsporten då jag ofta tappar humöret om hästen inte går som jag vill. Jag bestraffar den aldrig pga mitt humör utan skrittar omkring på långa tyglar tills jag har lugnat ner mig istället. Men försöker hitta andra sätt att kontrollera den, skritta runt och lugna ner mig kan jag inte alltid göra.. till exempel under en lektion så blir det lite svårt.
4. Jag har lätt att öppna mig för nya människor och att släppa in nya i mitt liv. Jag har tyvärr väldigt lätt att binda mig vid människor också vilket resulterar till att jag ofta blir väldigt sårad. Jag är även en sådan som lätt förlåter och därför blir jag ofta sårad gång på gång.


5. Jag har väldigt svårt för att prata bra om mig själv. Till exempel säga mina bra sidor eller prata bra om mig själv. Därför så skriver jag till exempel aldrig om någon har sagt bra saker till mig inom ridningen, en tränare eller liknande, det får mig att känna mig mallig. Men jag avundas dom som kan det.
6. Jag är hemma en väldigt slarvig person, mitt rum är aldrig städat och det ligger grejer lite överallt i huset. Har ingen koll direkt. Men i stallet så är jag väldigt noggrann, tar väl hand om hästens utrustning och gillar att ha ordning i skåpet och hos hästen.


7. Jag är italienare men kan typ ingen italienska fastän vi åker dit minst 2 gånger om året. Jag har alltid velat lära mig men inte haft nog med tålamod.
8. Jag försöker att spela tuff på utsidan men är en helt annan person på insidan. Där är jag väldigt skör och blir väldigt lätt sårad över småsaker. Försöker dock att inte visa det men om jag gör det så visar jag det med aggression istället.


9. Jag är väldigt skoltrött, lägger inte så mycket engagemang till skolan och orkar inte bry mig så mycket ifall jag råkar skolka ett par dagar. Vilket är väldigt dåligt och jag ska ändra på det.
10. Jag har svårt att släppa taget om saker och ting. Till exempel Tinus, fastän jag har blivit erbjuden jättefina hästar att tävla på så har jag avstått då jag inte kan släppa taget om Tinus. Tyvärr kommer jag förmodligen aldrig få tävla honom och hoppa vet jag inte än men det verkar inte som det. Fastän jag har fått "mycket bättre" erbjudanden så håller jag fast vid hästen alla andra ser ner på.

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Denna punkt var svår, hm.. Jag skulle nog vilja byta liv med en häst faktiskt. Nu låter det här jättekonstigt jag vet. Men jag skulle verkligen vilja veta vad hästarna tycker och tänker om oss människor, om dom verkligen tycker att det är kul att vi bestämmer över dom och att vi rider på dom varje dag. Sen skulle jag även vilja veta hur livet som en häst är, om dom tycker att det är kul att gå ut i hagen ett par timmar om dagen, inte få "bestämma" vilka dom får gå med i hagen. Hur det är att stå i en box mestadels av dagarna och inte få bestämma sina egna mattider till exempel. Ser det som ganska fascinerande.

Skulle jag byta liv med en människa så skulle det nog vara typ Tobbe Larsson, skulle vilja lära mig hur han handskas med sina hästar för dom ser ut att ha ett så bra och roligt liv faktiskt. Skulle nog lära mig riktigt mycket av honom :)

8. Min största rädsla inom ridsporten

Hm.. min största rädsla inom ridsporten är väl lite samma som den förra punkten. Att en häst skadas pga mig eller att jag skadas så att jag aldrig mer kan rida.

svar till nattis

Jag vill jätte gärna se bilder på Parodie det bruna stoet!



Svar: Nattis, jag orkar inte haha! Jaha och vad vill du har för typ av bilder då? ;)

9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?

Denna fråga har jag verkligen ingenaning om...

Skulle ju vara ganska coolt att byta med någon känd tävlingsryttare, såsom Roffe, eller Malin. Bara för att testa på att leva som de gör och rida på deras fina hästar. Men tror ändå inte det skulle vara något för mig, men kul skulle det vara! :)


10. 10 saker du inte visste om mig

  1. Jag är väldigt blyg av mig. Även fast det inte märks när jag är med mina närmsta vänner. Hatar att prata med människor jag inte känner, tycker det är lite obehagligt... Men med mina vänner så är jag framåt, pratar hela tiden osv haha.
  2. Jag har spelat massor med olika sporter, men lagt av med nästan alla pga ridningen. Konståkning, handboll, fotboll, gymnastik osv.
  3. Jag var riktigt skoltrött i nian, sista året på Kvarnbergsskolan. Men än så länge tycker jag att skolan är riktigt rolig, (första året på gymnasiet alltså). Tror det är miljön i skolan som gör det, svårt att hitta en fräschare miljö för en skola + att det finns soffor ÖVERALLT!! I klassrummen, i business lab och busniess lounge. Love it!
  4. Jag har svårt för att visa känslor för alla. Alltså håller det mesta inom mig, vilket både kan vara bra och dåligt. Pratar inte mycket om sånt, inte ens med de närmsta vännerna.
  5. Jag har haft ryggproblem i våras, fick det på en hoppträning- Galopperade på en volt och så kändes det som att jag fick en kniv i ryggen. Kunde inte räta på mig, så fick hoppa av. Hade problem med att sitta och ibland kom det tillbaka. Var hos sjukgymnast och naprapat, men inget hjälpte. Nu verkar det dock ha försvunnit och får bara ont när jag sitter konstigt eller länge.
  6. Jag tycker att det är lika roligt att tömköra en häst som att rida. Jag tycker verkligen det är askul att tömköra, Ariel var riktigt rolig att tömköra. Roligare än att rida ibland hehe!
  7. För bara några månader sedan ville jag BARA rida ponnyer. Men någongång i somras kom allt ikapp och jag insåg att jag börjar bli försmå för att rida runt på ponnyer + att jag måste gå vidare om jag ska utvecklas. Därför rider jag helst på stora hästar idag, mycket roligare! (Men inte för stora hehe)
  8. Jag är lite wierd ang. mat och sånt. Eller de tycker iallafall de flesta som jag umgås med... Äter bla inte grädde, vaniljkräm/sås, lussebullar (saffran är blä), pepparkakor, kardemumma osv... Tråkigt men sant.
  9. Det bästa som finns ibland är att rida ut, bara släppa allt och njuta. Slippa all press och blickar, bara komma ut i naturen och känna friheten!
  10. Jag gillar inte ponnytävlingar. Haha, okej jag gillar inte ponnyungar (okej igen då, endel ryttare överhuvudtaget...). De som har asmycket pengar och kan köpa skitfina hästar och jättedyr utrustning, men har fortfarande inte lärt sig rida. Åh panik!

8. Min största rädsla inom ridsporten


Random bild, alltså inget att göra med texten haha!

Gud, det var svårt. Jag är inte rädd för att hoppa högt, ramla av eller gå omkull. Det jag är rädd för är vad som skulle kunna hända med hästen. Alltså att hästen skadar sig svårt eller något sånt. Det är min rädsla. Annars är jag inte speciellt rädd för något!


7. En sak som aldrig får hända

Jadu, en sak som aldrig får hända.
Skulle aldrig kunna leva vidare om jag skulle skada någon annans häst, ex rida den fel, gå omkull och den skadar sig svårt. Skuldkänslor upp till 1000! En annan sak är väll att jag skadar mig så jag aldrig mer kan rida igen, då skulle mitt liv seriöst gå under. Just nu är stallet den plats man flyr till när skolan är igång. Alltså där släpper man allt och bara är, riktigt skönt! Stallet ♥

7. En sak som aldrig får hända!

Skulle ju vilja skriva till exempel att Tinus aldrig får dö eller skadas, men sånt händer. Han kan inte leva föralltid så det är ingen idé att jag skriver det. Så hm, något som aldrig får hända inom ridsporten. Jag skulle nog skriva att antingen att en häst förstörs pga mig, att jag rider den mycket och så illa att den tappar alla muskler, blir bångstyrig och kanske till och med skadad pga att jag har ridit den fel. Sen så något som aldrig får hända mig är att jag är med om någon olycka så att jag aldrig mer kommer att kunna rida, ifall jag skulle behöva amputera något, blir förlamad och får sitta i rullstol eller liknande. Det skulle, för mig, vara ett hemskt liv då jag älskar hästar och behöver tillbringa några dagar i veckan i stallet för att må bra.

Nu orkar jag inte skriva fler punkter från listan för idag. Kanske skriver en till imorgon, har iallafall Tinus på tisdag och Adde på onsdag så det blir lite roligare uppdatering då. Ska se om någon kan följa med och fota när jag rider Adde :)

Jessica och April












6. Alla hästar i stallet

Orkar inte lägga ut bilder på alla hästarna, vi har ett par stycken haha! Men ni kommer säkert få se bilder på inprincip alla hästar någon gång. Kan heller inte hela namnet på en del hästar ;)
Vänstra stallgången:
Meggie - brunt sto
Parodie - brunt sto
Royal - brun valack
Linneaus - mörkbrun valack
Hubbe - gråskimmel valack
Roxaan - fux valack
Tarroc - mörkbrun valack
Andreas - mörkbrun valack
Sally - gråskimmel sto

Lilla stallet:
Magi - brunt sto
Ebbe - mörkbrun valack
Liverpool - fux valack
Bella - isabell sto

Högra stallgången
Kees - isabell valack
Tinus af Casmaslund - brun valack
Emil - gråskimmel valack
Thor - mörkbrun valack
Weltman - brun valack
Ballerina - brunt sto
Matella - brunt sto
April - gråskimmel/bruntigrerad sto
Dino - brun valack
Polar - brun valack
Non Stop - brun valack
Om ni jättegärna vill ha bilder på alla hästarna eller någon särskilt så kan jag fixa det, men bara om flera vill det!

Sara och Ariel

Några bilder från Micke kursen idag. Här är Sara och Ariel, min gamla medryttarhäst som ni säkert vet ;)












5. Favoritbilder jag tagit

Har inte mina favorit-hästbilder på datorn så det får bli ett par "vardags-bilder" istället.

Dagens skrittpass

Tog Adde idag också då Amanda inte kunde eller nått. Skrittade bara ut en sväng barbacka runt sandtaget. Så inget ansträngade eller sånt hehe. Han var lugn hela tiden, tittade inte på något och var inte spänd. Finns inte så mycket mer att säga, red i ca 30 min kanske :)
Ett hoppass på Ariel i spöööregn!

Dagens ridpass

Jobbade 7-12 och sen red jag ut en sväng på Tinus i skritt och trav. Det gick väl bra, red något varv på båtis men han var väldigt pigg ock ofokuserad så det gick inte bra. Men sen slappnade han av lite mer och lyssnade bättre :)

 


ibland går det sämre...



Hm

Jobbar i stallet imorgon, är helt sjukt trött nu men det känns ju som att jag borde komma upp?

 


Dagens film

Hoppade Adde idag på Norra för Micke. Det gick faktiskt super och han var skitduktig! :) Var endel titthinder så som plank, grind, vattenmatta osv men han skötte sig toppenbra! :)
Maria fotade lite och filmade även sista linjen, det sista vi gjorde. Duktighäst! :))

Fråga till er!

Vill ni att jag också skriver tränarens kommentarer och råd om ridpasset när jag tränar som Sofia gör?

Världens bästa <3


RSS 2.0