Dagens ridpass

Tjohoooo, såg Noras positiva inlägg nu, men håller faktiskt med en smula.

Idag har jag iallafall haft Adde, skrittade ut i ca 50 minuter med Beccis och Roxaan, det var myspys och trevligt som det brukar vara! Vart bara skritt idag, så får rida lite mer seriöst på fredag på fritimmen! Men han var jättemysig idag och ja, snäll och lugn. Inte speciellt tittig eller så! Fin hästen ♥


today is not a good day

Jag förstår inte. Vi har ändå en del läsare, många säger jag inte men inte få heller. Det jag inte förstår är hur ingen orkar kommentera, hur tråkiga/lata läsare har vi egentligen? No offence. Men på riktigt, här drar vi igång en frågestund, jag kör en mini-tävling men det är inte direkt många som tar sig tid att kommentera. Det här får mig verkligen att tappa suget på att blogga. Och jag vet att det värsta/tråkigaste som finns är att läsa om någon som klagar men i don't give a shit för jag är sur. Och besviken. Bröl. Nu blir det ingen uppdatering från min sida på ett tag, och vad som fanns i paketet får ni nog aldrig veta.

War Horse


massor med plugg, tjao

Kom igen nu, lite flera frågor vill vi ha! :)

Har Adde imorgon, ut och skrittmysa med en nyfrisk Beccis! Mysmys. Nu ska jag fortsätta plugga, hörs imorgon!
Jag och Olga i våras, yayy flygande häst!

Hahahaha

Jessica skickade precis två bilder på min lilla bebis! Haha i början så verkade han inte gilla henne direkt, men nu så sköter han sig iallafall :)


flera gamla bilder

Jag och Lilleman vintern 2010 tror jag, eller nej 2011

Jag och Hadar typ 09?

Jag och sammi 09

jag och herkules 09

jag och frea 08

jag och sanzi typ 09?

jag och camaro typ 05?

jag och bell 09?

jag och herkules 09?

jag och elita typ 09?

jag och sanzi 09

jag och bella 09


ingen häst idag

Är fortfarande sjuk, så Jessica tar hand om Tinus åt mig idag. Han får vila eftersom att han gick hårt i helgen, vet dock inte vad Sofia gjorde igår men jaja. Så nu har jag inte honom förrens på söndag! Men fortsätt ställa frågor i frågestunden samt gissa vad det är i paketet :)

Några gamla bilder på mig och hästar

KM hoppning 2008, Frea. Kom 3:a.

Belina, 2010 kanske haha

Vann dressyr KM på Sammi, 2009? :p

Herkules, typ 2008 :p

Ruth, 2008? :P

Sammi, 2009 tror jag :p

Yasmine 2009 typ



it's like a story of love

Nora har uppdaterat här fint ser jag, blir nästan lite stolt över henne :')

Nej men har inte varit i stallet sedan typ förra onsdagen? Ja det stämmer bra det, har haft himla mycket i skolan och mycket annars i livet. Men som jag sagt så kommer jag att ha Adde lite mera nu, så ja. Har honom iallafall på onsdag, och då blir det min coh Rebeccas mysdag = ut och skritta lääänge barbacka!

Tycker inte ni det är mysigt? Att packa på sig och hästen kläder, reflexer och pannlampor för att sedan skritta ut barbacka i mörkret så länge man bara orkar? Otroligt nyttigt för hästarna också, eftersom vi skrittar på asfalt för den mesta delen (runt området), vi tycker iallafall att det är supermysigt och har infört det som en grej på onsdagar. Mysi ♥

Fina hästen, så glad att du finns! :)



Paket!

Var över hos mamma nyss och såg att jag hade fått ett paket från inga mindre än Ponnyprakt! Det är något som jag behöver till Luciashowen så varsågoda och gissa. Den första som gissar rätt får en länkning :)


because you mean the world to me

Nu ska jag bege mig mot Hööks för att inhandla lite smått och gott som jag kommer att behöva till min outfit på luciashowen! Ska ju vara med i ett hoppnummer, det kommer att bli spännande haha! Film kommer att finnas och ska se om någon vill fota också, hoppas det. Väntar fortfarande på filmerna från lördagens hoppning, får se när Jojo orkar skicka dom :)


Gud vad irriterad jag blir!

Missade 2 av 3 livesändningarna från Globen idag, dom roligaste såklart! Hoppningen. Så gick jag in på svtplay och svt24 för att kolla om klippet fanns kvar att se på i efterhand. Och vad tror ni? Ja vad har man att förvänta sig.. inprincip alla andra program är sparade och går att se i repris.. FÖRUTOM ridsporten. Blir så irriterad på samhället, tv-kanaler kan ställa in alla möjliga program för att visa en obetydelsefull och liten fotbollsmatch mellan två sketna, svenska lag ingen känner till.. men när det är Globen som är 1 gång om året. Då visar dom typ 3 livesändningar och raderar dom därefter. Det får ta och skärpa till sig nu, usch!

rösta fram vår outfit

Är sjuk atm men om jag mår bättre på tisdag och har Tinus så ska jag försöka se till så att någon fotar eller filmar. Länge sen nu och bloggen känns så tråkig med bara text och gamla bilder/lågupplösta mobilbilder. Vad säger ni, någon speciell färg eller tema ni vill se mig och Tinus i? Ert val!

ni har väl inte glömt frågestunden?

Kom igen nu folket, ni har en vecka till på er att ställa era frågor. Så bomba kommentarsfältet nu :)

globeeeeen

Sitter och tittar på dressyren just nu som visas på svt1, det ger en verkligen sådan inspiration! Vill bara åka ut till stallet och lära Tinus allt hästarna där kan. Det är ju verkligen en magisk känsla att se på, förstå då hur det måste vara att rida en sådan häst! Nej nu ska jag se till att jobba som en dåre, spara pengar och när jag har gått klart gymnasiet så ska jag skaffa mig något stalljobb och köpa mig en billig häst som jag kan åka ut och tävla på samt utvecklas med. Är verkligen så taggad, helt otroligt!


Beslutsångest!

Behöver er läsares hjälp nu!

(Nora som skriver btw)

Har ju en Canada Goose jacka i stallet atm men funderar över om jag ska köpa en Fjäll(läs fjoll)räven också då dom är galet varma och jag fryser typ i min gås nu.. Men samtidigt så vill jag köpa ett par Moonboots då jag inte har några varma vinterskor. Fryser alltid sönder tårna varje vinter haha :((( Ska äveeen köpa en vinterjacka att ha till vardags så kommer inte kunna köpa skorna och jackan samtidigt.

Därför frågar jag er..
Moonboots eller Fjällräven?


Just the way you are

Jobbade 8-14 idag, vet inte vad det var med hästarna idag.. helt störda haha! Men det gick bra iallafall, galet flummigt bara hehe :d

Runt fem så hoppade jag och Jessica i ridhuset, byggde lite titthinder. Typ höpåsar på en bom, sockerbitar, koner, vattenmatta och tunnor :) Tinus är ju inte det minsta tittig så det gick super! Han vart lite stark och övertaggad men när jag väl fick ihop honom så var han underbar :')

Övade även på snäva svängar som han är grymmmm på och tog några få språng på 1 meter, vi flög.. YAAAY hopprädda Nora var i himlen (a)

Filmer kommer senare!


Bilder på shoppingen!

Ridbyxorna är ju bara för snygga, jaao! Skulle köpa ett par sånna i falsterbo, men hittade inga i min storlek (helskodda...) men nu är de mina! :) Och schabraket kommer passa skitbra på Adde tror jag, eftersom han är svart så bryter den klarblåa färgen allt och åh, mumsi! :)


Svar till Maria!

Du, nu fick jag en brilliant idé, vi kan fota tillsammans någon dag eftersom att jag inte heller har bilder? :D

Duuu, det låter ju awesome! Får ta någon helgdag när jag har adde så länge nu :D

Efter globen shoppingen

Kom hem för ca en timma sedan, trevlig kväll med Anko och Nora i globen. Dock tycker jag (precis som Nora) att annexet bara blir sämre och sämre, tyvärr. Fick med mig ett blått schabrak och ett par ridbyxor! Kan lägga upp bilder sen om ni vill, typ ikväll när jag går ner till mitt rum :)

Imorgon blir det inget stall iallafall, men söndag tror jag att jag ska ta hand om Parris. Vi får se. Annars så kommer jag ha Adde ungefär 4 gånger i veckan, 3 veckor framåt då Julia (Addes ägare) åker till Thailandet. Kommer bli kul, lille hesten!

OHHH ovisad bild. Or not! Måste verkligen ha nya bilder, ska försöka fota lite nu när jag har honom!

nu är jag fattiglapp

Är hemma nu, Globen var awesome! Fast tycker faktiskt att shoppingen har blivit sämre och sämre för varje år. Men hittade iallafall lite smått och gott, bland annat ett babyblått fleecetäcke och ett par Hello Kitty ridbyxor (a), sitter så jävla bra! Visar bilder imorgon :))))) Imorgon så jobbar jag i stallet 8-14 och sen ska jag hoppa med Jessica, titthinder, 17.15! Tror någon filmar så lägger upp det imorgon :)

Globen

Är just nu i Globen, vi har varit här i några timmar nu. Jag, Sofia och Anko :) Ska gå och fixa text till ett täcke jag har köpt nu, visar senare!


fina ponny

Idag när vi båda två slutat skolan (typ vid fyra) ska vi träffas för att ta oss till globen och annexet. Planen är att jag ska försöka hitta ett par ridbyxor eller något annat klädes plagg till mig, det behövs VERKLIGEN. Har ett par pikeur ridbyxor och typ ingen ridtröja/ridjacka. Suger! Men vi får väll se kanske hittar något mer! :)

Min älskade ponny, saknar tiden med dig!


Nytt program

Ville bara berätta en ny sak, jag har hittat ett ställe att redigera lite bilder på. YAY! Nej, men man kan göra sånna här bilder (bilden nedanför). Super enkelt och effektivt! Det fixar man lätt i POWERPOINT vet ni, otippat va? :D

FRÅGESTUND!!

Fråga allt mellan himmel och jord!! KOMIGEN NU!

Kommer inte godkänna några kommentarer, just so you know!


Dagens ridpass!

Dagens ridpass var enkelt. Eftersom han gick lite hårdare igår på banan fick han sig en lång skrittur på asfalt idag. Skrittade ut runt området med Becca-Roxaan i ca 70 minuter. Det var verkligen mysigt trots mörkret. Packade på oss mängder med reflexer, pannlampor och massor med kläder, hade tjocktröja och utanpå det två jackor... Men åh vad det är mysigt!

Allt gick iallafall bra och Adde var snäll, höll dock på att flyga av en gång, men det gick braaa!


VI ÄR MED!

Klicka på bilden för att komma till tävlingen!

answer to a elojn question

Varför går ni inte ihop och skaffar egen häst together?

Noras svar: Jag tror inte att jag och Sofia skulle hitta någon häst som vi båda funkar med. Dom enda hästarna vi båda tycker om är Adde och Herkules (Herkules tror jag dock inte att jag skulle tycka om nu och Sofia gillade honom inte när jag red honom mycket). Vi har väldigt olika sidor vi letar hos hästarna osv. Dessutom så skulle det förmodligen bli bråk då båda tycker om samma sak och skulle vilja göra allt och det går ju inte om man delar. För det tredje så har jag heller inte tid, jag är nöjd med mina 2-3 dagar i veckan då jag rider en häst som för den dagen känns som min :) Visst är det väl jobbigt att inte få bestämma själv över utrustning, träning osv men det är något man får ta om man inte har pengarna eller tiden. När jag är äldre och har skaffat mig en fastanställning så kommer jag nog att fundera på en egen häst. Men just nu så har jag mycket i skolan och på lov så reser jag väldigt mycket så nej, har tyvärr inte tiden!

Är nöjd som det är just nu faktiskt :)

Lite tips från läsare

Tipsa om bra häst affärer ;)
Gud, jag har ingenaning. Handlar inprincip aldrig hästsaker :))
Hur kom det sig att du började rida på Adde?
Slutade ju på Ariel, var då inte säker på om jag skulle ta upp ridningen med en ny häst direkt eller om jag skulle pausa hästfronten ett tag. Men sen fick jag reda på att Julia behövde medryttare och eftersom att jag ridit Adde mycket innan och vet att han är rolig så bara vart det så :) "Provred" lixom aldrig utan jag hoppade för Micke på Norra och då var de där och tittade, sen bestämde jag mig. Riktigt kul iallafall :D
Favorit häst i privat förutom Adde :)
Hmmm, svår fråga. Men Parodie tror jag, himla trevlig och ridbar häst trots att hon inte riktigt mår bra i huvudet ibland. Har bara ridit ut och dressyrat på henne, men hon ser riktigt rolig ut i hoppningen också! Haha, Tinus är väll ingen stor favvis hos mig, men han är ju urgullig! Har ridit honom lite när han stod på ridskolan och nej, vi går inte ihop hahaha, tur att han har Nora då det inte är många som kan rida honom ;D
Är Adde duktig på att hoppa? :)
Ja det är han väll. Ibland hoppar han inte riktigt igenom sprången och får därför inte den rätta språngkurvan eller vad det nu var Andrea sa. Sen är han ju ganska tittig och så, men han gillar och hoppa! :))

Världens sötaste lilla jultomte :')

Dagens ridpass

Nyss hemkommen från stallet. Har ridit Adde på ridbanan. Han var iallafall superfin, lugn och ah allt stämde idag. Vart lite tittig i mitten av passet men sedan lugnade han sig igen. Red mycket på en väldigt stor åttvolt i galopp. Saktade av där volterna möts och fattade ny galopp. Alltså ett litet enkelt byte, han var fin, men vart lite springig ibland. Sen skrittade vi till masten och tillbaka, det var KOLSVART kan jag lova! Duktiga hästen ♥


Kallt!

Sitter på Tinus rygg ute i skogen, han ska bara få skritta idag eftersom att han hade träningsvärk igår. Maroon 5 dunkar i lurarna så jag har det najs :)


Hööks nya kollektion

Hööks nya kollektion är faktiskt helt okej. Bättre än förväntat om jag får säga det så, tex dessa schabrak är faktiskt rätt snygga :) 229 kr på Hööks!


mer update efter stallet

Sitter i skolan just nu, jag har Adde idag och imorgon. Vet inte vad jag ska göra, det får vi se. Men måste iallafall skynda mig efter skolan för att hinna med fyrabussen, men det går nog bra. Skriver mera ikväll, puss!

Gammal bild på en gammal ridskole häst som nu är i himlen.

dagens ridpass

Adde: Gick bra att skritta ut, han var ganska på tårna som vanligt och vi fick lite "diskussioner" på vägen haha. Han ville gå åt ett håll och jag åt ett annat hehe :) Var ute i ca 50 min.

Tinus: Joggade bara lite lätt, han hade nog träningsvärk från gårdagens ridpass då dressyrtränaren red igenom honom. Så han var ganska stel och motvillig, men slappnade av mot slutet och bjöd på fint i alla gångarter. Dock var styrservon lite ur funktion idag haha!

svar till maria

Ni vet att det är omöjligt att veta vem som skriver när ni varken skriver namn eller kategori?

Svar: Ja det är när jag mobilbloggar som det blir så. Brukar försöka ändra det efteråt men har glömt det dom senaste gångerna hehe, sorry :) /Nora :D

Filmer

Här kommer filmerna från när jag red Adde i ridhuset och hoppade på Herkules. Fredagen på höstlovet, vecka 44 :)


Andra hästen

Tinus tur. Blir kort joggningpass i ridhuset :)


Första hästen

Är påväg ut på första hästen nu, Adde. Han ska få skritta en sväng i skogen och även lite i området :)


Roffe och Quintero!

Hur grym är inte snubben?!

Idag i Världscupen tog han en tredjeplats i Stuttgart, Tyskland. Detta gjorde att han tog sig upp till ledning i den totala världscupen med 42 poäng jämtemot Pius Schwizer från Schweiz som har 40 poäng!

Vi i Sverige är otroligt stolta över våran sjukt grymma ryttare, Rolf-Göran Bengtsson!


en bild säger mer än 1000 ord

Bjussar på några bilder jag fotade vid insläppet idag, fina hästisar! :)





(går)dagens ridpass

Red Adde på ridbanan. Han var helt sjukt spänd och tittig i början då två ungar skrämde livet ur honom. Han kunde absolut inte gå på bortre delen av banan, då tvärvände han och sprang därifrån. Så jag höll mig där han inte var spänd och då jobbade han riktigt fint! Sen när han var riktigt avslappnad så testade jag rida bort dit och då gick det bättre, satt även superfina skänkelvikningar samt öppnor och slutor! Duktiga, fina häst! :)


when the sun goes down

Några bilder från dagens photoshoot! Missade solnedgången så fick ta vara på det lilla ljuset som fanns och då jag inte har Photoshop på denna dator så har jag redigerat dom i fel filformat. Därför är dom så brusiga, blir bättre när jag redigerat dom i skolan :)






Fotograf: Nora Bilancioni | Modeller: Julia Kärrlander och Qjellito Quatro

svar på tal

Om alla möjligheter fanns i världen, vad skulle ni då göra inom ridningen?

Noras svar: Jag skulle nog starta upp en hästgård typ i skåne och där skulle jag ta emot övergivna samt misskötta hästar, skulle ta hand om dom och hjälpa dom. Sedan skulle jag sälja dom vidare och på så sätt lyckas försörja mig själv också :)

Älskar skolan!

Är i stallet nu, hade en skoluppgift då jag skulle plåta en parafrasbild och då ställde Julle och Quatro upp som modeller. Ville få med soluppgången så pallrade oss upp 6.30 och sen var det inte ens någon, woopwoop! Bilderna blev fina ändå för det var frost men ska fota på söndag igen och så solnedgången istället som brukar vara finare!

Visar bilderna senare idag men jag gillar dom, Quatro är jättesnygg och atm sjuk så han var skitpigg hihi :D


något måste hända

KOM IGEN NU! Kommentera. Annars lägger vi (iallafall ner........)

Evlinge bussarna är grymma....

Nu när det börjar bli vinter, och halt på vägarna så ställer jag ju självklart av min trogna moped. Därmed blir det krångligare för mig att komma till/från stallet. Hur ser vägen till stallet ut för er? Hur tar ni er dit?

För mig (och Nora då såklart) ligger stallet ganska långt ut, på landet. Visst, det är awesome med all skog och mark, men det finns ju nackdelar också. På sen vår, sommar och tidig höst är det jätteskönt. För då kan jag somsagt åka min moped, vilket tar ungefär 25 minuter hemifrån mig. Men på vintern måste jag åka bussen, som inte går speciellt ofta. På vardagarna går de ca 4-5 gånger per dag och den sista bussen går från Evlinge klockan 18.00. På helgerna går det 2 bussar och den sista går ca 14.00.

Dock kan vi välja att gå ca 3-4 km för att komma till "stora vägen" där bussarna går ca varannan timme, men vem vill göra det då det inte finns en endaste liten gatulampa i HELA EVLINGE? ;) Saken är den att Evlingebussarna inte alltid kommer när man står där i Kolvik och väntar, ibland är de sena och ibland kommer de inte alls. Vad gör man då? JO man får ta en Saltaröbuss och gå den långa vägen till stallet i mörkret. Det är härligt, hänt några gånger faktiskt...

På vardagarna går bussarna typ: runt 08.00, 12.00, 14.00, 16.00 och 18.00.
På helgerna går de typ: 09.30 och 14.00.

Fy vad jag älskar landet, underbart när det finns bussar som gååår! :D Or not!


Dagens ridpass

Vart ett riktigt gäng idag som red ut, eller tja, skrittade ut. Det var iallafall jag-Adde, Issa-Sally, Rebecca-Roxaan och Nattis-Parris. Eftersom att det är kolsvart när vi kom ut (fyra bussen) så vart det reflextime idag. Hade iallafall ett fleecetäcke och sen ett reflexländtäcke, red barbacka. Adde var verkligen hur lugn och duktig som helst idag. Inte alls tittig eller fjantig och trots det red vi runt området!! Jätte nöjd över honom! Gick in på banan för att jogga några varv. Satt där barbacka, för det mesta brukar han var lite skumpig, men idag var han awesome!

Gick som en klocka, men red bara ca 10 min. Kan vara ett utav de bästa "passen" på honom. Duktig hest fick godis sen :)


Älskar Tinus nya täcke!


Dagens ridpass!

Red ut med Jessica runt området, fick lysa med telefonen hela rundan då det inte finns en endaste lampa i underbara evlinge! Travade och galopperade därefter typ 5 minuter på volten, Tinus var megafin!!! Marianne (dressyrtränaren) red igår så han var underbaaaaar! Bara bjöd på framåt, arbetade igenom hela kroppen och trampa på jättestadigt fast jag knappt ställde nå krav. Åh underbara heeest♥


Mina mål

Fick en kommentar på inlägget där jag klagade lite HAHA. Men det är bra, det är sånt vi vill se. Tips från er läsare, vad vill ni läsa mer om egentligen? För just nu är det in princip bara "dagens ridpass".

Fick iallafall denna fråga Skriv om dina planer i "framtiden" med Adde.
Jag har inte direkt några framtidsplaner om jag ska vara ärlig. Svårt eftersom att det inte är min häst och det är inte samma frihet som på Ariel. För då var det nästan jag som la upp hennes träning osv. Men vi ska ha kul, riktigt kul. Även träna lite och utvecklas. Sen får vi se om jag får/ska tävla något, upp till Julia :) Jag är iallafall jättenöjd att jag började rida honom, för han är sjukt kul att utvecklas med! :D

Gammal bild :)

snålt med kommentarer.

Okej, bloggen suger. Uppdateras typ aldrig osv. Men vad ska jag göra åt saken?
Rider bara 2 gånger i veckan, även Nora.

Vet dock att Nora ska till stallet imorgon, sen har jag Adde onsdag och lördag. Men uppdateringen lär inte vara på topp. Inte så kul att blogga när det ändå är några som läser och ingen kommenterar. Iallafall, säger ni vad vi ska skriva om så kanske det blir bättre uppdatering?

RIP fina häst ♥ Mitt första KM haha, kom 3:a.

i'm back hihi

Uppdateringen från min sida har varit värdelös, hehe! Men idag så jobbade jag 8-14 på ridskolan och sen red jag ut en sväng på Adde. Red barbacka och typ skrittade mest men travade lite, han var väldigt spänd och tittig som han alltid är. Även lite halvt om halvt dampig haha! Men på hemvägen när vi travade så slappnade han av och arbetade igenom hela kroppen, superfin och trevlig :)

Dagens ridpass!

Red Parodie idag och det gick bra. Red ut till travbanan med Issa-Sally. Parris gick suveränt fram till båtiskorsningen, där vände hon första gången. Men det gick iallafall bra. Vi travade något varv och galopperade något varv. Sen skrittade vi hem igen. Parris var jätteduktig iallafall, väldigt pigg och stark, men vart ändå himla fin! Vart endast 2 stegringar idag, duktiga hästen! :)
En bild på Ariel :)

Dagens ridpass!

Adde fick tyvärr vila idag då jag inte kom ut på något annat sätt än pappa. Och eftersom det är galet svårt att ta sig hem en fredagkväll så fick han snällt vänta i bilen medans jag fixade. Inte så snällt mot honom att rida och hela köret. Men mockade, torvade, fyllde vatten, gjorde höpåsar och borstade såklart. Gulle hästen var otålig idag, han ville absolut inte stå still och skulle ha hö hela tiden. Men han är söt ändå ♥

Favorit i repris!

update @school

Sitter i skolan nu, två lektioner kvar. Slutar klockan fyra, och då är det redan mörkt. FML! Ska iallafall till stallet och rida Adde sen, får se vart det blir. Kanske bara skrittar ut eller något, beror på om jag åker moppe ut eller inte. Time will tell! Nu ska jag ha historia, have a nice daaay!


Dagens ridpass!

Skrittade ut med Julle-Mavven och Emma-Tokaj till bommen och tillbaka. Adde var jättelugn och inte alls tittig! Sen red vi till ridbanan, travade och galopperade lite där. Jobbade honom inte jättemycket utan lät honom rulla på i en ganska låg form. Han var iallafall jätteduktig, rätt fin och så. Vart lite taggad efter galoppen, men i slutet var han himla fin faktiskt! :)

bild på Herkules! Min fina prins :)

Ruuuthiiiisen

Vad tycker ni att vi ska skriva om?

Vill ni ha "veckans" inlägg. Såsom veckans häst, blogg, pryl osv. Finns massor att välja mellan, så vad tycker ni? LET US KNOW!

Åhåhååhåhåh gammal bild (från typ 2009?) på världens bästa Ruth och mig! Saknade ponny ♥


det börjar närma sig

Sitter och funderar över om jag ska gå på någon av showerna på Globen i år, Stockholm Horseshow snackar jag såklart om men det tror jag att ni förstod ;) Förra året så var jag bara där och shoppade men det här året skulle jag vilja gå på söndag kväll när alla finaler är! Ska se om jag får med mig någon rolig snubbe och om det ens finns biljetter kvar haha :D Ska ni gå?

ibland önskar jag att dagarna var längre...

Det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna av både mig och Nora, jo jag vet. Jag har dock badat i skolarbete, helt galet mycket just nu. Hinner ingenting annat känns det som, igår satt jag med historia arbetet i skolan mellan 12.30 och 17.00, kom hem runt 18.00 och pluggade mellan 19.00 och 22.30 igen. Sen var jag inprincip klar med historia filmen. GALET!

Denna vecka består mest av plugg, har två inlämningar tills på fredag och sedan matteinlämning tills på torsdag. Men iallafall, åter till hästarna.

Denna vecka har jag häst torsdag, fredag och lördag. Då får ni lite uppdatering, ska även försöka klippa ihop film från både dressyren på Adde och hoppningen på Herkules från i fredags. Får se hur mycket jag hinner.


dagens ridpass

Idag så var jag ute hos Tinus, red igenom honom lite i ridhuset. Han var väldigt trevlig faktiskt, emellanåt så försökte han dra iväg och slog med huvudet men inte alls lika mycket som han brukar. Istället så var han väldigt mjuk, lyhörd och stadig. Fick den där trevliga känslan idag där jag bara kunde sitta och hålla ett stadigt stöd men inte behöva bära honom liksom. Kunde bara sitta och njuta av den fantastiska känslan när typ 600 kg arbetar under mig och typ svävar fram. Nej gud jag är jättenöjd, skulle verkligen vilja prova starta någon dressyr när han är på det här humöret :) Skulle vara kul att få ett omdöme liksom om vad andra tycker om honom, har hört att han har ett fint steg i traven så skulle verkligen vilja veta mer!


världsettan död

Herregud alltså, såg ni hoppningen på tv eller? De sände när Hickstead föll ihop och krampade. Livet är inte rättvist, men detta händer ju tyvärr. Inte för att det är vanligt, usch. Det såg så otroligt overkligt ut, så vidrigt när man fick se hur hästen hade dödsryck och helt plötsligt bara blev helt stilla...

Tänk om detta händer en själv, visst sannolikheten att det händer är väll inte speciellt stor, men ändå. Fy vad läskigt...

slå dig ner framför tvn

17.00 VÄRLDSCUPHOPPNING PÅ SVT1!

RIP Hickstead!

Idag hände något ofattbart, Eric Lamazes stjärnhäst Hickstead dog på banan, precis efter målgången i en världscuphoppning. Eric Lamaze och Hickstead vann OS i Peking, den gång Roffe kom 2:a va? En otroligt fin häst som nu lämnat tävlingarna. Dog troligen pga hjärtattack. Tävlingarna avbröts.



Galet högt!


Igår

Igår så hade jag Tinus men eftersom att han har gått hårt denna vecka och att det hade börjat skymma ute så fick han vila igår :) Spenderade sen kvällen i stallet och skrämde ungarna som gick på spökrunda i skogen, moahahaha!


Förlåt

Jag har verkligen varit sämst på att uppdatera denna vecka, förlåt! Men jag har inte haft tillgång till dator, varit i stallet eller ens hemma speciellt mycket.

I fredags så hoppade jag faktiskt ponny för första gången på fett länge! Lilla Wonco red jag på, en tittig och fläckig liten valack :) Hoppade iallafall relaterade avstånd och kombinationer typ. Slängde ihop allt i en bana sen och Wonco var jätteduktig. Stannade bara en gång på ett "titthinder" och då höll jag på att ramla av, men höll mig kvar haha!

Men allt flöt på bra, han hoppade fint och lyssnade bra på mig. Nöjd med den sista hoppträningen som det var då. Nu blir det privatlektioner på Tinus istället :)

Fina Ferros!


Lista

Häst eller Ponny: Häst! Förut tyckte jag ponny lätt, men har lixom vuxit ifrån de :p

Dressyr eller Hoppning: hoppning är roligare över lag! Men dressyr är sjukt kul när det går bra :)

Fux, Brun, Black, Svart, Skäck, Isabell eller Skimmel: alltid varit svag för skimmlar, men skäckar och svarta hästar är också fina. Gillar de hästar som sticker ut lite

Fullblod eller Kallblod: Kallblod är himla coola, men skulle inte vilja ha någon utav dessa.

Varmblod eller Halvblod: halvblod

Uteritt eller träningspass: beror på humöret och så, båda är sjukt kul

Vilken är din favorithästras: welsh, bara för att de är så otroligt häftiga.

Favoritsyssla i stallet: har ingen direkt favoritsyssla haha

Favoritkändis i hästvärlden: roffe lätt

Favorithäst i hästvärlden: Malins tornesch, roffes ninja och dressyrhästeb totilas

Favoritridlärare: Andrea, Millan, Nicole och haking

Favorit hästarna/ponnierna i ditt liv just nu: Adde såklart, och herkules min prins

Hur många gånger har du blivit avslängd: Gud håller inte koll på det, många iallafall ;)

Hur många gånger har du ramlat av: rätt många gånger, senast igår ;)

Har du ridit en hingst: yes

Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: jaa

Har du någonsin blivit jagad av en häst: Haha jaa

Har du vart med om en ridolycka: ridolycka, mja. Gått omkull tre gånger annars inte så mycket värre

Vad har du för färg på dina ridbyxor: black.

Har du ridstövlar eller ridskor: ridstövlar!!

Vad är din favorithäst för ras: vet inte vad Adde är för ras, men ah haha

Andvänder du chaps: nej

Vad har du för storlek på din ridhjälm: stl 56

Hur högt har du hoppat: 140 på storhäst, 135 på dponny, 110 på cponny och 1 meter på dponny

Hur många priser har du sammanlagt: typ 21 rosetter och en pokal

Hur bra tycker du att ditt stall är från 1-10: haha det är väll bra. Finns saker som kunde varit bättre men finns även saker som kunde varit sämre ;) 8

Är hästar ditt liv: ja mer eller mindre

Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: ja, har några foton på Ariel och massa rosetter på väggen


FILM - Ramlar av Herkules


Dagens ridpass nummer två!

Ridskolelektion på Herkules. Gick bra, inte jättebra men inte jättedåligt! Hade dock en bra känsla när han hoppade. Han var piggare än piggast i framridningen och där var han även jättestark, men när vi började hoppa vart han fin och hoppade riktigt bra! Sen höjde Millan upp hindrerna och vi hoppade en liten bana med massor av kombinationer osv. Då stoppade han på krokodil planket och jag flög av, woho. Det gick dock bra, så ja. Sen stannade han även en gång till på en oxer, men de var mitt fel. Annars hoppade han kanon, tog verkligen i och flög över. Finafinafina hästen, finns ingen bättre än dig!



Dagens ridpass nummer ett!

Började med att rida på Adde. Passade på att rida lite dressyr i ridhuset idag då jag nästan aldrig hinner det innan lektionerna annars. I början var han ganska spänd och springig, slängde med huvudet och så. Men efter lite jobb så lugnade han ner sig ganska mycket och vart rätt fin faktiskt! Jobbade mycket öppna/sluta och så, han var fin i slutet! Film från ridpasset kommer, såfort jag orkar göra en :)


love the pic

Uppdateringen från min sida har varit värdelös denna vecka, jag vet. Men har bara haft honom en dag och har honom igen imorgon. Men ikväll så blir det hoppträning på ridskolehäst, pirrigt värre!


Nya Castilla på bilden

Imorgon ska jag rida två gånger, både på Adde och ridskolelektion. Vet inte vad jag ska göra med Adde, beror på vad han har gjort idag. Antingen rida ut med Maria och Malle eller rida på banan. På ridskolelektionen ska vi hoppa, det ska bli kul!


Dagens ridpass!

Ridit idag, på Adde. Skrittade först ut med Nattis-Parris runt sandtaget, fast vi red där vi ska gå spökrundan på lördag. Han var lite tittig ibland och så, men annars gick det great. Travade och galopperade lite på banan sen och där var han fin, framför allt i galoppen!

Måste skaffa lite nya bilder på honom, gulle hästen ;D


Dagens ridpass

Red Tinus i sandtaget idag, travade och galopperade i sanden. Tog även några skutt över stockarna i sanden, han var astaggad haha! Sen travade och galopperade vi lite på volten, krävde inte någon jobbig form utan bara att han skulle samla sig och bära sig lite lätt :)

Han var jätteduktig, mjuk och avslappnad :)

Saknade ponny <3


RSS 2.0