GOTT NYTT ÅR

Vill bara önska, nu när jag har tid... GOTT NYTT ÅR!

Hur firar ni nyår?
Själv vet jag inte riktigt hur det blir faktiskt, antagligen förflyttar vi oss då vi inte kan vara på första stället hela tiden. Blir lite improviserat då planerna vi hade ändrades typ igår, suger ju lite, men anyway, det blir nog bra det här med!


(Går)dagens ridpass

Vart inte så mycket uppdatering igår. Var iallafall ute i stallet och red Adde. Eller red, skrittade ut barbacka på honom i ca 20 minuter med Nattis-Parris. Han var gaaaalet pigg och taggad, samt tittig. Men det blåste rätt mycket också. Hann inte ta några bilder, hejdå.

Söt egobild

idag blir det uppdatering

Har inte varit i stallet sedan i typ lördags, julafton alltså. Men idag ska jag dit och rida Adde, saknat den lille hästen! Ska försöka knäppa några bilder som jag kan lägga upp sedan, min vän Nattis kanske är villig! Vi får se, beror på vad hon tycker! :)

Uppdateringen härifrån SUGER ju ganska mycket, hehe, men vad vill ni läsa om? TIPSA oss så skriver vi! :)


önskemål innan årets slut?

Ursäkta den dåliga uppdateringen men jag har inte varit i stallet sen i måndags. Har inte Tinus förrens nästa vecka igen, vet dock inte vilka dagar. Något speciellt ni vill läsa innan dess och innan det nya året? Kanske en samling med bilder från varje månad som alla andra gör? Eller text om vår utveckling? You name it :)


Tjäna pengar på bloggen?


GÅ MED NU! :)

höhöhöhö

Var inte ute i stallet idag, en kompis tog honom då jag verkligen inte hann. Så han vilade idag, yaaaay, välförtjänt. Typ, eller? Jag vet inte. Tralalala, är med Såfi så vi kanske slänger upp något kuuuuligt inlägg senare :D

Svar till Såfi

Tömkör istället, så får du mera koll på yttersidan, lättare att reglera om han välter inåt ;):)

Svar: Ja men han är SÅHÄÄÄÄR stark att tömköra, anledningen till att jag longerar är för att få vila mig själv lite :)


Strömavbrott

Var i stallet för typ 2 timmar sen, jag och Nattis var där heeeelt forever alone.. Inte en enda människa där :( Hjälptes åt att lysa till varandra när vi mocka och så. Fick även fixa extra mycket vatten då dom stänger av vattnet 22.00 ikväll :/ Så självklart så red jag inte eller något, då det verkligen var koooooolsvart i hela stallet! Får hoppas på att strömmen är tillbaka imorgon :)


dagens ridpass

Longerade Tinus i typ 20 minuter idag, lät han mest bara springa och busa av sig. Sen fick han även gå en kort stund med inspänningstyglar och då arbetade han på lite bättre, men han är riktigt svår att få att arbeta korrekt när man longerar. Välter gärna inåt också, jättesvårt att korregera. Någon med tips?

Fråga till er....

Har ni fått något kul i julklapp?


Dagens stall

Adde fick stå idag, då hans sko är rätt lös. Men mockade noga, gjorde hö och fixade allt med honom. Sen hjälpte jag Nattis med Parris också, så fixade henne. Var klar i stallet runt 10, sen åkte jag hem halv 11 :)


God juuuuul

Ändrade planer. Jag och Jessica red i ridhuset och lekte lite. Typ red över en vattenmatta, alltså hästarna fick gå på den. Dom brydde sig såhäääääär mycket.. Tog även några språng över ett julklappshinder, sen joggade jag av honom lite lätt :D Sofia lägger upp filmer senare, GOD JUUUL PÅ ER :D


god jul :D

Nu har det blivit dags för mig att sova, imorgon blir det upp tidigt igen då jag och Såfipropp förhoppningsvis ska rida ut på en mysig juleritt, dock utan snö, som Såfi skrev tidigare. Det suger verkligen, dom 2 senaste åren har varit perfekta! Har ridit ut i den mysiga snön, tidigt på julaftonsmorgon med mina fina vänner.. men imorgon så är det bara jag och Sofia och ingen snö heller. Suger ju bara lite va :( Pappa ska iallafall fota lite när jag rider imorgon (om jag får honom att förstå sig på en kamera). Fast ska nog ta bättre när snön kommer, vem får julfeelings nu liksom </3

Julafton 2009 - feeeeeeeett söta haha!

Ny häst, Lotos

Imorgon ska både jag och Nora ut till stallet och rida en liten julaftonsritt. Dock utan snö :'( Men iallafall, det blir nog mysigt! Annars händer det inte så mycket "stalligt" imorgon ;)

Ridskolan har btw fått en ny pålle, Lotos heter han och är hur gullig som helst, kanske ni ser ;)

Dagens ridpass

Gjorde typ samma sak som Nora idag, då vi fotade varandra. Adde var pigg och laddad till tusen typ. Stod och hoppa på stället, backade ner i diken och sparkade. Men tillslut lugnade han sig och vart kanske inte superfin, men iallafall lite lugn och så :)




Nora och Tinus - 23/12

Börjar med lite bilder på Nora och Tinus så att hon inte blir sur, hehe. De två sista bilderna är bara underbara! ♥














Uppdaterar snaaart

Uppdaterar såfort jag kommer åt min data. Sitter för tillfället i bilen påväg till mölnvik :) men somsagt, bilder på både mig och Nora kommer snart!!


dagens ridpass

Pallrade oss upp tidigt idag för att ta 9 bussen ut till stallet. Red på båtisvägen, som vanligt. Det är typ den enda vägen/stället man kan rida i alla gångarter på året om. Visserligen så var det lite isigt och halt men red ganska kontrollerat och samlat så Tinus höll sig på alla fyra benen. Han var väldigt pigg och ville busa, men vågade inte släppa iväg honom pga underlaget. Han var ganska ofokuserad också, inte alls lika avslappnad och fin som han har varit dom senaste gångerna. Men mot slutet så lyssnade han bättre och längde steget fint och ordentligt :) Kommer väl bilder när Sofia orkar haha.. det lär väl bli bomb med henne och Adde först eftersom att jag fotade dom idag!


fett söt bild

Skimmel eller svart
Läromästare eller unghäst
Häst eller ponny
B-ponny eller C-ponny
Dressyr eller uteritt
Köpa utrustning till hästen eller köpa kläder till dig själv
Travare eller Nordsvensk
Studs eller kombination
Vanliga byxor eller Ridbyxor
Blå eller mörkgrön
Arab
eller islänning
Fälttävlan eller hoppning
Grön eller röd
Tv eller Dator
Simpsons
eller Family Guy
Ridhus eller paddock
Sommar eller vinter
Göteborg eller Stockholm
Litet stall eller stort stall
Rida B-ponny eller Rida storhäst
Ridskola eller Privat
Ländtäcke eller Ridtäcke
Svart eller brunt läder
Irlänsk ponny eller svensk ridponny
Globen eller Scandinavium
Skäck eller mörkbrun
Stora hagar
eller Små hagar
Trekombination eller tvåkombination
Dressyr eller Gymkana
Lindor eller Benskydd
Stegra eller bocka
Sto eller Valack
Handskar eller Inte
Svinkallt eller Jättevarmt

Dagens ridpass

Åh kan inte ens beskriva hur dåligt det gick HAHA. Gud, fick Chaplin och jag kan V E R K L I G E N inte rida den hästen. Han är 170+ hög, stark och lyssnar inte alls. Visst han var riktigt fin stundtals och lyssnade super, men hinner inte rida igenom en såpass stor häst på så kort tid + 8 hästar till där inne. Men jaja ;)

Thea och Chaplin på båtis för ett tag sedan! Sakna sommaren...

i love you so much

Yeeeeeeah, guess who's back! Har inte ridit eller varit i stallet sen i måndags, därav ingen rolig uppdatering. Men imorgon ska jag ut igen, har Tinus fre-tis nu då ägarna är bortresta. Kommer bli ganska mycket fotograferingar nu, imorgon ska jag och Sofia plåta varandra och på lördag blir det mysiga julbilder :) Sen ska min kompis förmodligen fota/filma mig på måndag när jag hoppar. Så bloggen kanske blir lite roligare nu, visserligen har det kommit upp fräscha bilder typ varje dag nu men ja. Vad vill ni mer ha? Än filmer och bilder? :)


Bildbomb åt Nora

SÅ NORA ÄR DU NÖJD NU?!?!?!?!?! Suriiiiiiiis.... Men iallafall här har du MASSA bilder! Tjingtjong :D



















You're the reason I still breath


julklapp?

Har hittat ett jättesnyggt halstäcke i fleece som jag funderar över att beställa hem till Tinus, som en julklapp. Vilket han får av mig varje år :) Det är dessutom i rött och jag vet att hans ägare tycker att han är snygg i rött, jag håller med, så istället för att köpa något rosa kan jag ju vara snäll och göra även ägaren glad :) Så det ska jag nog klicka hem när pappa kommer, dock levereras det efter jul isåfall. Men jaja! Visar bild när jag har fått det, eftersom att jag specialdesignar det så ser det inte ut som på bilden på hemsidan ;)


3 bilder från i måndags




my love

Har äntligen fått filmerna från när vi hopptränade inför Luciashowen, bättre sent än aldrig. Dock så samarbetar inte youtube så det får bli 3 småklipp från VideofyMe :) Vet förresten att han drar mot första hindret och fuckar ur efteråt hehe, så kommentarer om det behövs inte!


Jessica och April - film

YEAH, min första film i Sony Vegas! Tog SJUUUKT lång tid att förstå skitprogrammet, men förstår man det kan man göra GRYMMA filmer!! Har dock massor kvar att lära mig, vågade till exempel inte lägga till musik eller text hehe. Men jaja, ni får se den ändå och sätta på egen musik :)

yeeeeeeah

YAY och så var man sjuk igen då. I really need to check out what the problem with my immune system is, because this sucks! Men Julia tar hand om Tinus åt mig idag iallafall, så han får vila. Det har han gjort sig förtjänt av, fina killen :) Har inte så mycket mer att skriva om, ska försöka få Anko att skicka bilderna till mig och sen ska jag även fixa ihop en film från ett gammalt hopp pass!

image description

jessica och april, bilder












My love


Prillan på bilden

Nu har Julia kommit hem från thailandet, så har inte Adde lika mycket längre. Vet inte hur mycket jag kommer ta honom denna vecka, beror lite på hur hon vill ha det :)


min fina prins

Anko följde med ut och fotade idag när jag red, och gissa vad som hände när jag skulle ut och rida? Jo det började snöa! Snacka om lycklig hehe.. Fast det sög ju lite att det skulle snöa precis när hon skulle fota oss men jaja, kärlek åt snön ändå. Red iallafall lite överallt i skogen, på småvägar och i sandtaget. Tinus var ännu busigare idag, kanske inte galen direkt men lagom busig. Gjorde dock illa mig ett par gånger under hans bockserier men höll mig kvar, så tycker att jag är ganska grym ;) Dock så missade Anko att filma under hans första bockserie, herregud vad kul det måste sett ut! Men hon fotade allt annat bus och så. Han var så rolig att rida idag, arbetade på bra när jag krävde det och sen fuckade han ur ibland men sen faller tillbaka in i arbetet igen efter en stund haha :) Min fina lilla bebis!

Anko har lovat att skicka bilder till mig idag så förhoppningsvis kan jag lägga upp ett par ikväll :) Får se vad jag gör med honom imorgon, om jag har honom.. får se, och isåfall ska jag nog fixa någon som kan fota igen hehe! Undra vilken färg vi ska köra på då ;)

svar till jessica

nooooo, inte mer bilder på dig, jag vill ha några bilder på April :) inte för att tinus är ful utanför att tinus har massa bilder och stackars aprils ägare hon har inte sett en ända på prillan :P

Svar: Haha det får du tjata på Sofia om ;)

Ariel historian - del 2

Jag och Ariel åkte till Runsten tillsammans med Johanna och Olivia för att träna för någon (minns inte vad hon hette?) på deras fina terräng bana. Första gången Ariel hoppade terräng i sitt liv och det gick helt okej faktiskt. Visst, hon stannade ju ganska mycket, men vadå? Hon var väll skeptisk mot alla dessa fasta hinder, de skulle jag också vara haha. Åkte iallafall av en gång, flög rakt in i häcken, det var mindre skönt (y) Detta var i slutet av april, typ 29 eller något.


Den 9e maj åkte vi till hufvudsta för att hoppa två klasser. Minns inte hur det gick faktiskt, men stannade ut mig i en eftersom att banan var KAOS. Banan låg i vatten bokstavligt talat, Ariel HATAR vatten och lera = noll framåtbjudning = stoppar.

I maj åkte vi till stall Skaft långt ute på landet för att återigen träna för Bernt Hällgren. Två pass i två dagar, det gick bra. Minns att det SPÖregnade en hel dag, och den andra dagen var det strålande sol och man red i tshirt. Ariel var iallafall fin minns jag :) Detta var den 22-23 maj.


Sen åkte vi till mälarhöjden den 29 maj och det gick över förväntan, kom hem med två vita rosetter - en 6e plats och en 11e plats! Fina ponnyn. Hoppade LD och LC.


I juni hade jag ariel själv ett tag, vi tränade och tränade. Den 13? åkte vi till Hölö för att hoppa LC och LB. I LCn var vi inte tillräckligt snabba, eftersom att ariel inte är någon "speed"ponny så är de låga "speed"klasserna inget för henne. Men i LBn, som förövrigt var våran första, kom vi 2a. Hade dock 4 fel, men det hade vinnaren också. Var jättenöjd med henne, fina ponny!


I mitten på Juni var jag på läger hos min dåvarande dressyrtränare, Nicole. Vi hade tre? jätteroliga dagar med massor av hästar och ungdomar. Hopptränade, dressyrtränade, uteritter, bad och allt vad man kan tänka sig. Jag och Ariel hade båda jättekul och det var väldigt givande!


Sen tävlade vi sommarens sista tävling 3 juli på Järfälla. Var återigen alldeles för långsam i LCn, men i LBn knep vi 2a placeringen med 0/0 fel! Var jätteglad!! :D (hittar inte bilden hahaha :()

Bjussar på en härlig badbild från Nickilägret! Ariel hatar vatten, syns det? :D


MER KOMMER, TJIHO :D

next week

Har Tinus alla dagar förutom onsdag och torsdag denna vecka. Så imorgon ska jag ut på morgonen/förmiddagen och rida ut en sväng. Är ledig så behöver inte stressa, sköööönt :) Tror vi kör på rosa outfit imorgon, en önskan från min käre vän haha. Så vi hörs imorgon igen helt enkelt, fram till dess kanske gulliga Såfipropp kan lägga upp lite fler bilder från idag? :D



Gårdagens och dagens ridpass

IGÅR joggade jag Adde kort i ridhuset, han var lite spänd och jobbig, men fin stundtals. Har inte så mycket att säga, kort pass med lite trav och lite galopp. Såklart fram och avskrittning haha, red kanske 30 min totalt.

Idag fick han stå, då han var varm och svullen i vänster fram där han fick såret förra veckan. Borstade och pysslade med honom :)


Dagens ridpass

Red på båtisvägen idag, enda stället som alltid har bra underlag typ. Red där med Jessica-April och Sofia följde med och fotade, Tinus var pigg och busig. Men när jag bad honom arbeta så skärpte han sig och var jättefin och lyhörd, Sofia fick flera jättefina bilder! Ska nog printa ut några i stor format och hänga upp på väggen :') Ska försöka bli plåtad mycket nu under jullovet, som jag får på torsdag! Tänkte köra på olika färger varje gång också, idag var jag ljusblå/marinblå. Hade även tänkt vara typ beige, röd, svart/vit, rosa? Om någon har andra förslag så är det bara att kommentera, vill gärna ha fler idéer :D

Nu borde Nora vara superduper snäll och fota mig och Adde litegrann också, eller huuur? :D




Då kör vi!

 


simply the best

Som Sofia skrev så ska vi sova i stallet ikväll och ha en mysig filmkväll. Det var ett tag sen jag var i stallet nu men har Tinus imorgon igen så då ska Sofia kanske plåta lite om det inte spöregnar som nu :) Hoppas att det går att rida ute, vill ha fina, mysiga bilder! Inne i ridhus så blir det ju bara mörkt, oskarpt, tråkigt hehe. Så jag håller tummarna för att det går att rida ute imorgon!


MOOOOT STALLET

Så, nu ska jag åka till stallet! Tjhoo, kommer hem imorgon, yay. Ska mysa med Angelica och Jessica, sen kommer lilla gulliga Nora ut ikväll och sover över, tjihoo, ska bli så kul :D

Tjilingen!

Ariel historian - del 1

Ska skriva lite om min och Ariels historia, från Februari 2010 till Augusti 2011.

Började med att jag provred henne den 21 Januari 2010, det gick inte speciellt bra haha. Kände mig fett värdelös och gjorde nog inte många saker rätt... Men hon var mysig och så, så vi bestämde oss för att jag skulle provhoppa för Uffe veckan efter. Och det gjorde jag, den 27 januari. Det gick väll inte jättebra, men hon var rolig att hoppa. Så jag började rida henne.
De två första är från provridningen och den sista är från hoppningen.





I början gick det väll varken bra eller dåligt. Hon hoppade och jag styrde. Haha, nej men vi tränade lite för Micke och Uffe. Dressyren gick inte speciellt bra, men hon var ju galet svår då.



I mars åkte vi till fågelbro och tränade för Bernt Hällgren. Minns inte hur det gick, men minns bara att jag tyckte han var riktigt bra och duktig tränare. När jag tittar på filmen här under minns jag att jag var riktigt nöjd med den rundan hahah, duktig ponny!


Sen hoppade jag nästa går för Micke den 20-21 mars. Gick väll sådär, minns att jag hade problem på några oxrar när jag kollar på filmen haha.


Haha, hoppningen flöt på iallafall, skulle starta våran första tävling den 25 april på Sandö, behöver inte säga mer än att jag gjorde bort mig HAHA. Hon är iallafall fint över hindret heheheh.


MER KOMMER SEN. Det blir ganska röriga inlägg, men minns inte allt och har inte film/bild på allt haha ;)

älskade ponny

Det är svårt att inse, men jag saknar henne. Vet att jag gjorde rätt val och att det var upp till mig, men hur kan man inte sakna sin vän man tillbringat ungefär 1½ år med? De här två bilderna har Nora fotat på oss, och det är mina absoluta favoritpass på henne. Hoppbilden är fotad för ett år sedan, i september tror jag. Det öste ner regn och hon var så duktig. Dressyren är från sista gången jag red henne, och hon var SÅ fin, aldrig varit så fin! Den känslan skulle jag kunnat leva på läääängelänge! Älskade ponny, kommer alltid minnas dig ♥
Februari 2010-September 2011, tack för den tiden!


Gårdagens ridpass

Red Adde i ridhuset igår innan alla lektioner. Han var ganska fin och lugn i början, men i slutet spårade han ur. Stod nästan PÅ väggen och sparkade? Han var iallafall superfin fram tills dess, men tror att han vart lite trött och sur när jag ville att han skulle arbeta. Avslutade iallafall när han var fin något varv. Då var han duktig och lugn, så jag är nöjd.


Svar till Julia

Ser jag dåligt eller är Meggie med i filmen :D ?

Ja, Meggie är med tror jag. Jessica red på henne har jag för mig ;)

Påväg till stallet

Sitter på bussen nu, fast måste vänta i kolvik i typ 20 minuter... Men jaja, idag vet jag inte vad jag ska göra med Adde. Ska nog rida med Jessica iallafall :D


Dagens longering

Idag fick Adde springa ca 10 minuter på lina, haha longerade honom en snabbis på banan. Han var suuuperfin, jättelugn och låg i formen, jobbade verkligen! Så är nöjd, imorgon ska jag försöka rida :)

favorit i repris!

Ska åka ut till stallet om ca en timma, får se vad som händer med Adde idag. Antingen får han skritta eller typ longera/tömköra. För jag tror inte jag kommer orka rida ordentligt, men aja, det återstår att see! :)


fin film från 2009

En gammal film som Anko har gjort på mig och Nora typ 2009? Jag rider iallafall på min gamla medryttarhäst, Bella och nora rider på Tinus :)

fota nuuuuuuu

Är fett fotosugen nu, har inte fotat seriöst sedan... ähm vet inte ens sist. Ändå har jag en grymt bra kamera som vill användas!! Ska evt fota Nora och Jessica i helgen, men nu när skolan börjar ta slut så vill kameran och jag fota flera! :) Någon som är på? Förutom Nora då HAHA!



lilla mallusen

Tänkte be någon fota lite i helgen när jag har Tinus, om det går så rider jag nog ut. Vad vill ni isåfall se oss i för färger? Ert val :D


VART ÄR SNÖN?

Idag har jag varit hemma sjuk, så blir inget stall idag. Tror jag fixat så att någon tar Adde, eller hoppas de iallafall. Tror inte padre blir så jätteglad om jag säger att jag måste ut dit klockan sju ikväll när han kommer hem...

Har verkligen inte gjort något jag borde ha gjort idag, skulle ju kunnat skriva "Ariel" inlägget men icke. Men får se om jag hinner på börja det inlägget, har nämligen massa plugg att göra :)

VILL HA SNÖ NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

vad vore jag utan dina andetag

Är sjuk så hade inte Tinus idag som jag brukar på tisdagar. Får se när jag har honom nästa gång, ska iallafall iväg och fota en tjej i helgen som har en grymt fin ponny! Så då blir det massvis med uppdatering och bilder :D Tills dess vet jag inte riktigt, fett omotiverad till att blogga haha..


Svar till Sara

Var det någon som filmade showen?

Svar: Anko filmade hela showen och ska klippa och redigera ihop en grym film! Det kommer dock ta ett tag, men lägger upp filmen här såfort den är färdig :)

no horse today

Inget stall för mig idag, Amanda har Adde idag :)
Håller dessutom på att bli sjuk + att jag har sjukt mycket plugg. Annars rullar livet på rätt bra.

varning.. lång text!

Okej nu ska jag berätta om gårdagen..

Showen i sig var underbar, jag verkligen älskar min ridklubb! Alla nummer var fina, välplanerade, sjuka, roliga och störda haha! Skrattade tills jag grät igår. Mitt nummer igår började bra.. först gick vi in och blev presenterade en och en. Tinus skötte sig jättebra, tog det dock lugnt där inne eftersom att jag inte visste hur han skulle reagera. Sen när jag red fram så tog jag det väldigt lugnt, det var ganska hårt på utebanan. Tog några språng, testade snäva svängar och han svängde på en femöring, hoppade med grym teknik! Allt kändes skitbra helt enkelt :')

Sen gick vi in i ridhuset allihopa, travade och galopperade där medan stallchefen förklarade reglerna osv. Jag var sist ut att hoppa, under min ritt spelades låten "Rosa helikopter", haha OM jag blev taggad av den låten! Dock gick det inge vidare under min ritt.. Tinus vart väldigt taggad av publikens jubel så jag försökte lägga honom rätt så snävt på dom flesta hindrena då det är min enda chans att stanna upp honom utom att styra in i väggen typ. Det hjälpte, han lyssnade bättre och hoppade fint. Dock så stannade han på det högsta hindret, det var även det mest tittiga. Trots att Tinus inte är tittig och trots att vi har hoppat högre så stannade han. Vet inte varför för det kändes rätt, jag kände att jag la honom rätt på hindret. Men han stannade. Och då kom jag av mig.. Stressade mot nästa hinder och sen blev allt bara pannkaka.. visst hoppade han, snäll som han är, men herregud som jag red! Fick totalt typ 4 stopp och en rivning tror jag, sämst var vi. Eller nej. Tinus var bäst, helt klart.. han var den bästa, duktigaste och snällaste hästen där inne.. men det var inte rättvist mot honom att ha mig som ryttare igår. Usch, mår inte bra när jag tänker tillbaka på det.

Dock så hade vi väldigt kul på ärevarvet, drog på lite på läktarlångsidan och vipshejsanhoppsan så drog Tinus om alla hästar och intalade sig själv att han var en cirkushäst! Så en rad bockningar visade han publiken, riktigt stolt var han efteråt hahahaha! Och jag satt kvar!!!!!! Så är lite stolt jag med. Nu ska jag sluta skriva för det här blev fett mycket. Men jag ville bara berätta hur det gick igår och det kanske inte är så roligt att läsa eftersom att vi var sämst av alla, men jaja. Jag hade kul fram tills dom här känslorna kom :')

Vi har kommit så långt under dessa 2 år och jag tänker inte ge upp nu.
Det är vi två, vi hör ihop. Oavsett vad alla andra tycker, you and me belong together!

image description

Dagens ridpass

Det vart ridning idag, eller ridning hehe. Såret såg fint ut, var inte varmt eller ömt, dock något svullet. Men jag tvättade det och så gav vi oss ut på en mysig skrittis med Issa-Sally. Det var kallt och blåsigt, men Adde skötte sig fint och gick först hela tiden. Dock inte sista biten förbi Andreas hus, där var han livrädd och trippade på stället. Men som helhet var han snäll, duktig och rätt lugn. Tittade på lite småsaker, men inget speciellt :)


mooot stallet, snart

Sitter hemma hos Issa just nu, ska snart åka ut till stallet. Idag får vi se vad som händer, Adde hade ett rivsår igår på vänster fram. Så beroende på hur det ser ut ska jag rida. Det var nämligen lite värre igår när jag åkte hem, lite svullet och varmt, så kanske blir vila idag.

Om det ser bra ut ska jag skritta och trava lite lugnt :)


Svar till Maria

Kan du inte skriva om din och ariels 'resa'? :)

Sofia: Jo skulle jag kunna göra! :)

Orkar inte skriva om luciashowen idag.. Mår bara dåligt när jag blickar tillbaka. Ska sova bort alla onda tankar nu, skriver kanske imorgon.


Dagens andra "ridpass"

Luciashowen iår vart faktiskt riktigt lyckad! De flesta numrerna var roliga och det vart mycket skratt. Goliat var mycket duktig och gjorde sitt jobb - som en seg liten fluffig boll! Det gick iallafall bra och vi var bananer i pyjamas, vilket uppskattades verkade det som! Dock åkte jag ut efter andra grenen, vilket sög, då det skulle varit fett kul på sista grenen om jag vart med :D Men jaja, Goliat var superduktig och alla andra också!

Inkomsten till Bananer i Pyjamas låten!

Såååå söööööt! Här har han sin banan i munnen, påväg ut från ridhuset! Söte ♥


Dagens ridpass

Skrittade ut på Adde idag, barabacka. Eftersom han fick ljusakupunktur igår skulle han skrittas barbacka i en timma idag. Gav oss ut i blåsten, mot häxringen och därifrån red jag en väg jag aldrig sett förut. Skrittade en ganska bra bit på den vägen, men hade ingenaning om vart jag var, så trodde jag skulle rida vilse. Därför vände jag efter ett tag och skrittade hem igen. Dock var jag ute i ca 1 timme och 10 minuter!

Adde var pigg och glad, ville helst inte skritta. Annars var han lugn och snäll, tittade på två saker, en sten och en stubbe. Annars var han riktigt duktig! :)

Hahaha, skev bild!

Tagga gaaaaaaalet!

Äntligen så är söndagen vi alla har väntat på här! Jag och Anko ska åka förbi Hööks nu en snabbis och därefter blir det dirr till stallet. Slänger upp någon bild när jag har fixat Tinus hihihihihi ;)


taggataggataggatagga

Sitter just nu hemma med Anko och planerar morgondagen, hon har tagit med sig all utrustning till mig så det enda som behöver ordnas nu är manrosetter och det ska jag köpa imorgon. Är helt otroligt, galet taggad! Tror att det kommer bli riktigt kul faktiskt, oavsett hur det går :) Forfarande ingen som har gissat rätt på vad vi ska vara, lägger upp svaret runt tre imorgon. Blir nog en bild så ni får se ;)

Ledtråd.....


Luciaträning!

Vad vill ni läsa om? Antar att det inte blir några svar, men kan ju alltid försöka ;)

Ikväll ska jag iallafall ut till stallet för att ha luciaträning med Usek, tror det kommer bli grymt! Lite ändringar i showen för mig och min partner, men det går bra det med! Sover kvar där inatt, sen ska jag fixa allt åt Adde och skritta honom i en timma barbacka innan 15.00 imorgon, för då börjar showen. Åh är fett tagg!

bild från i somras, sakna spanien så otroligt mycket!

Dagens stallpass

Mamma skjutsade ut mig till stallet idag vid fem, sen hjälpte hon mig med att mocka och göra hö medans jag broddade honom. Det är så sjukt jobbigt haha, stört. Men det gick bra och när jag var klar gick vi ut och gick i ca 10-15 min i mörkret. Han var så duktig så, fina killen! :)


Hittade en gammal bild :)

Okej inte så gammal kanske. Sen förra vintern, men visst är han gullig i sitt rosa täcke :)


Svar till Jessica

Du kan brodda ändå, men med isfram och blind bak :)

Jo vet, men karin sa att jag inte skulle göra de :)


tävling

Jag är med och tävlar om detta skittuffa schabraket, skulle passa så bra på Tinus haha!

Klicka HÄÄÄÄÄÄÄÄR för att komma till tävlingen, eller på bilden :)

Dagens ridpass

Tanken var idag att jag skulle brodda Adde och sen typ gå med honom eller skritta. Men alla hade inte sagt okej till isbrodd runt om så kunde inte göra det. Red därför på fritimmen då det knappt gick att ens leda ute, helt galet. Han var iallafall väldigt pigg i början och var lite för på, därför vart han alldeles för springig de första 20 minutrarna ungefär. Men efter det släppte något, allting trillade på plats och han var URfin. Kunde rida hur jag ville, byta varv, gångart, rida skänkelvikningar, öppnor och slutar. Visst han slog med huvudet ett par gånger under den tiden, men annars var han helt stadig i en ganska lång och låg rund form! Åh är jättenöjd med honom idag, så fiiiin♥ Fick cred av några från stallet att han såg så avslappnad ut och riktigt fin, inte som de brukar se honom, så det var jättekul! :)

Det är sånnahär dagar man vill ha film ifrån!


hästvecka

Har Adde resten av veckan, eller inte lördag men alla andra dagar. Så för min del blir det mycket uppdatering, eller ska iallafall försöka :) Idag vet jag inte vad som händer, antingen ut eller på banan.


No horsie

Ska inte till stallet förrens på söndag så vet inte riktigt vad jag ska skriva om. Några förslag? Är iallafall sjukt taggad inför söndag då det är luciashow! Ska åka och hämta utrustningen jag behöver ikväll och även köpa lite små tillbehör haha! Någon som kan gissa vad jag ska vara? :D


Noras svar

Hoppning/Dressyr?
Häst/ponny?
Kingsland/JW?
Ridbana/ridhus? Beror på årstid/väder
Pullar/remont?
Uteritt/träning? Beror på häst/humör
Fjording/nordsvensk?
Halvblod/fullblod?
Mocka/göra hö?
Köpa hästsaker/köpa kläder?

Vilka bloggar läser ni dagligen?
Läser typ 10 till bloggar lite då och då, men verkligen varje dag är:
http://ordinarysmile.blogg.se
http://pontuslidsell.blogg.se
http://elojnwestin.blogg.se
http://krabbe.blogg.se

Hur är era hästar att sköta och rida?

Tinus är uppfostrad att sköta, han rör aldrig höpåsarna även om han går löst efter mig i stallgången där det hänger saftiga höpåsar på bägge sidor om honom. Han kan vara lite sur i boxen när man gör iordning honom, men oftast beror det på att han bråkar över maten med sin boxgranne. Han är väldigt kelig och lättlärd, lyssnar bra och är världens snällaste. Att rida är han väldigt speciell.

Ut är han pigg och väldigt busig - älskar att springa fort och bocka :) I dressyren så är han väldigt tung, kräver mycket ben och ett ganska lätt stöd i handen. Dock så föredrar han att "jag bär honom" så oftast sitter jag med hela han i handen och kämpar för att bära upp honom. Men när han väl bär upp sig själv så är känslan obeskrivlig, finns ingen annan häst som har gett mig den känslan! I hoppningen så är han SÅHÄR pigg! Är ganska grön fortfarande, han blir så lycklig när han ser ett hinder så när man styr upp mot det så glömmer han ibland bort att det står där för att han är så glad haha.. därför blir det ibland krasch/muppiga språng. Men när jag väl får ihop honom så är han underbar, tar jättefina språng och hoppar i alla lägen. Är inte tittig heller så han hoppar inprincip allt, men han är ändå ingen hoppmasking ;)

Tror ni att ni kommer rida livet ut?
Jag hoppas det. Min plan just nu är att skaffa mig ett bra jobb efter skolan och köpa mig en fin häst men vi får väl se beroende på jobb, kanske familj? och andra saker som kan inträffa.

Högsta hindret ni har hoppat?
Har inte hoppat så högt då jag har varit hopprädd tidigare.. Men 115 :)

Högsta banan ni har hoppat?
1 meter.

Tävlat något, isf vilka klasser?
En gång lokalt haha! Det var LD på ponny.

Hur står era hästar uppstallade?

http://evlingeryttarna.blogg.se/2010/december/utkast-dec-2-2010.html#comment

Mål med ridningen:
Att utvecklas så mycket som möjligt tillsammans med Tinus och så småningom kanske köpa mig en egen häst som jag kan träna och tävla på. Men för tillfället vill jag bara utvecklas och ha kul :)

När du rider, va har du för utrustning på dig och hästen?
Ut alla gångarter: Benskydd, träns, sadel, martingal, ländtäcke när det är kallt. Ridstövlar, ridbyxor, hjälm, tjockjacka.
Ut skritt: Träns, innetäcke/fleecetäcke (om det är kallt). Jeansleggings/mjukis, ridskor/gummistövlar, hjälm, fet jacka och halsduk. Beroende på väder och så, såklart :)
Dressyr: Svart dressyrsadel, svart träns, svarta benskydd eller lindor, oftast matchande utrustning. Ridbyxor, ridstövlar, hjälm, sporrar, någon tröja som matchar hästen.
Hoppning: Brun hoppsadel, brunt träns, bruna skydd, ofta även där matchande utrustning. Ridbyxor, ridstövlar, hjälm, sporrar, martingal, någon tröja som matchar hästen.

Tror att det var alla frågor. Hoppas ni är nöjda med svaren och undrar ni något mer så är det bara att fråga på :)

Svar till Emma

Jag vill vara med men min häst kan inte stegra eller buga... Men han kan bocka :P Skulle du vilja fota porträtt bilder på oss istället :D

Svar: Haha det är bra där Emma! Jo men visst det kan jag göra någon dag, bara att säga till :)


söker modell!

Ska ha en plåtning snart då jag ska plåta natur/djur. Så jag söker två modeller, en ryttare och en häst. Det hästen behöver kunna är att stegra på kommando (eller om den är busig och stegrar mycket annars) och gärna andra trick, såsom buga osv. Du ska finnas här i Stockholm där jag bor, hoppas många är intresserade. Min idé känns riktigt bra, tror det kommer bli bra bilder :)

Om du är intresserad, mejla mig på [email protected]



dagens ridpass

Tinus:
Red dressyr i ridhuset i ca 40 minuter. Han var ganska seg och loj idag, lyssnade bra på tempoväxlingar men hade ingen direkt bjudning. I galoppen så bråkade han ganska mycket, kickade och bröt av till trav. Men efter en stunds arbete så lugnade han ner sig och samlade ihop sig. Kanske inte så pass mycket som jag hade önskat men han körde inte ut ytterbogen och drog iallafall. Blev även jättefin i skritt och trav, ganska nöjd med honom :)

Adde:
Joggade i ridhuset i ca 30 min. Han var spänd och springig idag, red med snodd för att få honom att lugna ner sig och inte slå med huvudet. Då blev han lite lugnare och arbetade på rätt så bra, gick dock och hängde sig i tygeln då och då så nu har jag jätteont i ryggen.. Men han var som finast i galoppen, var lugn och samlad, kunde öka och minska tempot utan att han kastade sig ur formen. Nöjd bortsett från att han pajade min rygg haha :)

ut i kylan

Ska strax till stallet och rida två hästar. Ska även försöka hinna svara på era frågor när jag kommer hem, men har ett stort prov imorgon så kan inte lova något!


Dagens ridpass!

Kom nyss hem från stallet faktiskt, var där under kvällen mellan 19 och 20.30 ungefär. Slängde på ett fleecetäcke, reflexer och massa kläder för att ge oss ut i "snö"blåsten med Issa-Sally. Red till båtis och tillbaka, fast områdesvägen. Adde gick först hela vägen och var jätteduktig! Lite tittig och spänd ibland förstås, men var ändå lugn. Så jag är nöjd!


Svar - Sofia

Skulle ni vilja ha en egen häst att träna och tävla på i dagsläget?
I dagsläget nej. Visst skulle vara riktigt kul att bestämma allt själv, lägga upp träningen och tävla själv osv, men känner att jag inte skulle ha tid eller ork för en egen häst just nu. Eftersom jag har valt en ganska "pluggskola" så har jag tyvärr mycket i skolan, så tiden finns inte just nu.

Hoppning/Dressyr?
Häst/ponny?
Kingsland/JW?
Ridbana/ridhus? Beror på väder.
Pullar/remont? Beror på hästen.
Uteritt/träning? Beror på haha
Fjording/nordsvenk?
Halvblod/fullblod?
Mocka/göra hö?
Köpa hästsaker/köpa kläder?

Vilka bloggar läser ni dagligen?
Gud, jag tittar in på de flesta bloggar när jag har riktigt tråkigt. Så det skulle vara omöjligt att rabbla upp alla jag läser haha.
Hur är era hästar att sköta och rida?
Adde är jättesnäll i hanteringen, men ganska tuff haha. Han gör precis vad han vill och när han är påväg mot en höpåse går det inte riktigt att stoppa honom... Men annars är han supersnäll och gullig! I ridningen är han pigg och lätt i kroppen att rida. Han är tittig och blir väldigt lätt rädd. Blir man arg på honom eller tar tag i honom blir han ganska lätt stressad, så man behöver vara ganska lugn.
Tror ni att ni kommer rida livet ut?
Svårt att svara på, det vet jag faktiskt inte. Beror ju självklart på vad som händer i livet samt vilken utbildning eller jobb man väljer att söka. Men ja, om det ser ut som det gör nu vill jag det.
Högsta hindret ni har hoppat?
Storhäst: 140 cm 
D-ponny: 130 cm
C-ponny: 110 cm
B-ponny: 1 meter
A-ponny: 70 cm kanske

Högsta banan ni har hoppat?
Ca 110 skulle jag tro
Tävlat något, isf vilka klasser?
Ja, hoppning på D-ponny upp till LB med placeringar.
Hur står era hästar uppstallade?
Adde står på Värmdö Ridklubbs anläggning. Består av ett ridskolestall och ett privatstall med ca 30 respektive 25 boxar. Jättemysigt.

Har du gått omkull med någon häst? I så fall vem hur vad hände? :)
Ja, har gått omkull 3 gånger tillsammans med hästar. Berättar lite om varje..
Ariel har jag gått omkull med två gånger, fast bara en gång riktigt ordentligt... Första gången var nere på Norras utebana i en sväng, hon tappade bara fästet och gled åt sidan, så det var absolut inget farligt! Andra gången var på Hakinghoppning för ca ett halvår sedan, skulle hoppa en kombination på ca 1 meter och det var lite för långt emellan + att hon har otroligt svårt för kombinationer. Hon gick av och typ kraschade rakt in i oxern, vi halvt voltade och snurrade runt, de på läktaren trodde att vi skulle bryta nacken... Men det gick bra och ingen blev skadad...
Sen har jag gått omkull med Sanzi (ridskolehäst) en gång också, vi skulle hoppa övningen båten. Han trodde han skulle ta allt samtidigt, hoppade av och kraschade in i oxern. Snurrade runt i torven inne i ridhuset, men det gick bra.


När du rider, va har du för utrustning på dig och hästen? :)
Beror på vad jag ska göra. Ska jag rida ut har jag på mig antingen ridbyxor eller täckbyxor och en vanlig jacka. Ett par ridskor och hjälm. Då har Adde på sig sadel om jag inte rider barbacka, ett träns, benskydd, ländtäcke om det är kallt. Och såklart reflexer om det är mörkt.
Rider jag dressyr eller i ridhuset har jag ridbyxor och en ridtröja för det mesta. Ridstövlar och hjälm. Adde går då med sadel, träns, benskydd, täcke vid framskrittning och avskrittning om det är kallt.
Vid hoppning har jag samma saker som dressyren + en väst. Och Adde har också samma sak fast hopplatta och martingal.

men vad har ni får mål med ridningen? På lite olika tidsperspektiv.
Har inga direkta mål, det är väll att utvecklas och ha roligt på vägen!


Veckans plans

Måndag: Skola, träffa Nattis, Adde
Tisdag: Skola, plugga
Onsdag: Skola, öppet hus 18-20
Torsdag: Skola, Adde
Fredag: Skola, Adde
Lördag: luciashowsträning
Söndag: Adde + luciashow

Galet taggad på USEK numret i årets luciashow, kommer bli fett grymt!

Dagens ridpass

Hoppade Adde lite smått på banan idag, inga höjder, några språng på ca 1 meter kanske. Jättefin och duktig var han iallafall, han har inte hoppat på himla länge så han var pigg och riktigt glad häst!


Dagens ridpass

Jobbade i stallet 8-14 idag sen så red jag ut på en av ridskolans hästar, Castilla. Ett fuxsto på 8 år tror jag? Lite halvdampig och känns som att rida på en kamel/giraff men det gick bra haha! Red i alla gångarter runt sandtaget och hon reste sig bara två gånger och slängde sig en. Så hon var duktig :)

Sen red jag även ut på Tinus runt området med Julle, barbacka i skritt bara. Det gick braaaa :)

 


mooot stallet

Nu ska jag snart brumma till stallet med mina fina vänner, Hanna och Nathalie. Ska hjälpa Nattis i privat, rida Adde, ha Usekträning och lite sånt. Lär inte vara hemma speciellt tidigt idag, men ska försöka uppdatera er trots allt, kanske blir någon mobil inlägg!

Marianne - Ezkhil och AMA - Latifa på Evlingedagen!

fml

Skulle jobbat i stallet idag. Var där 6.50 och hade höfodrat halva stallet när en annan tjej kommer och säger att hon ska jobba. Kollade schemat och hejsan hoppsan så var det visst. Så det var bara att ringa pappa och åka hem igen då. Fml. Men imorgon vet jag att jag jobbar och därefter har jag Tinus :)


Dagens ridpass!

Red dressyr i ridhuset, i början var han inte alls sammarbetsvillig utan sprang mest på som han ville. Men efter att ha ridit igenom honom i ca 30 minuter vart han riktigt fin och då började jag avsluta! Riktigt nöjd med honom idag, jätteroligt! Han var iallafall lugn och fin i formen när han väl slappnade av och jobbade igenom.


Ni suger haha

Ingen gissade rätt på vad som fanns i paketet. Ni suger haha! Det är iallafall rosa glitterspray hihihihihi :)))) Ska använda det till min utklädnad på hoppnumret :D


RSS 2.0